Categories: سلامت

۵ باور غلط درباره تغذیه در دیابت

۵ باور غلط درباره تغذیه در دیابت

دیابت منجر به افزایش سطح قند خون می‌شود و ابتلا به این بیماری مزمن زمانی اتفاق می‌افتد که غده پانکراس، قادر به تولید انسولین کافی نباشد؛ اما کسانی که مبتلا به دیابت هستند با چه باورهای غلطی درباره بیماری خود ممکن است با مشکل مواجه شوند؟ بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، چند باور غلط تغذیه‌ای و رایج در میان افراد دیابتی از این قرار است:

کربوهیدرات‌ها برای مبتلایان به دیابت مضرند

مصرف کربوهیدرات، پایه و اساس یک رژیم غذایی سالم است؛ چه دیابت داشته باشید و چه نه. نان‌های سبوس دار، غلات صبحانه، پاستا، برنج، سبزیجات نشاسته‌ای مثل سیب زمینی، نخود فرنگی و ذرت می‌توانند جزئی از وعده اصلی یا میان وعده شما باشند. کلید اصلی، کنترل حجم آنهاست. مصرف ۳ تا ۴ واحد از غذاهای حاوی کربوهیدرات در اکثر افراد دیابتی مشکلی ایجاد نمی‌کند. همچنین غلات کامل یکی از منابع فیبر هستند که می‌توانند به سلامت معده شما کمک کنند و به دلیل آن که معمولا جذب قند آنان سریع نیست، در کنترل قند شما اثرات مضر نخواهند داشت.

پروتئین برای مبتلایان به دیابت، بهتر از کربوهیدرات است

واقعیت این است که مبتلایان به دیابت باید مراقب انتخاب‌های پروتئینی خود باشند چون اگر به خصوص نوع پرچرب آنها را انتخاب کنند، به سلامت قلب و عروقشان نیز آسیب زده‌اند. مبتلایان به دیابت باید در مورد میزان نیازشان به مصرف پروتئین، حتما با یک متخصص تغذیه در تماس باشند.

شما می‌توانید به هر میزانی که می‌خواهید، میوه بخورید

میوه ماده غذایی سالمی است و حاوی فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیاری است. میوه‌ها هم کربوهیدارت دارند و شما در برنامه غذایی‌تان نیاز به مصرف آنها دارید. اما حتما باید از یک متخصص تغذیه در مورد نوع میوه و میزانی که مجاز به مصرف آن هستید، مشورت بگیرید. بعضی از میوه‌ها که حاوی قند فروکتوز به میزان زیاد هستند، در صورت مصرف بیش از حد می‌توانند کنترل قند شما را مختل کنند.

افراد دیابتی نمی‌توانند تا آخر عمر از شیرینی و شکلات استفاده کنند

اگر در کنار یک برنامه غذایی سالم و همراه ورزش باشد، یک فرد دیابتی می‌تواند از دسر و شیرینی نیز استفاده کند.

دیابت بیش از اینکه به تغذیه مربوط شود به ژنتیک ربط دارد

عوامل ابتلا به دیابت نوع یک که یک بیماری خود ایمنی است همچنان ناشناخته است. ممکن است این عوامل ژنتیکی و همچنین محیطی باشند. این نوع دیابت که معمولا از سنین کم بروز می‌کند به طور مستقیم به تغذیه یا اضافه وزن ارتباط پیدا نمی‌کند. در عوض در خصوص دیابت نوع ۲ که در سنین بالاتر به خصوص بعد از ۴۰ سالگی بروز می‌کند تغذیه می‌تواند نقش داشته باشد؛ هرچند به شیوه‌ای غیرمستقیم. نتایج آخرین بررسی‌های علمی نشان می‌دهند که بین اضافه وزن و چاقی شکمی و همچنین ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

سریع‌ترین راه‌های درمان کبد چرب

اگر ریزش مو دارید این ماهی‌ها را نخورید!

۳۵۲۳۶

مجله خبری برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 ماه ago