۸۰ درصد خانواده‌ها، متقاضی کودک زیر ۲ سال هستند / سالانه ۲ هزار کودک به فرزند خواندگی سپرده می‌شوند

به گزارش برگزیده های ایران از تبریز، سعید بابایی مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور طی سفر ۲ روزه به استان آذربایجان‌شرقی، در برنامه‌ای فشرده ضمن شرکت در ۲ نشست کاری با حضور مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی، از ۲۱  خانه کودک و نوجوان در شهرستان‌ها بازدید و با مدیران، مربیان و فرزندان خانه ها دیدار و گفت‌وگو کرد. 

سعید بابایی، مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور، هدف از سفر به آذربایجان‌شرقی را دیدار و گفت‌وگو با مربیان و دست‌اندرکاران حوزه شبه خانواده و فرزندان عزیز بهزیستی در شهرستان‌ها  و همین‌طور بررسی و در جریان قرار گرفتن از وضعیت تربیتی، نگهداری و آموزشی در ابعاد مختلف بیان کرد و افزود: حوزه شبه خانواده استان آذربایجان‌شرقی، جزو ۵ استانی است که بیشترین میزان مخاطب در حوزه شبه خانواده به ویژه نگهداری و حمایت کودکان فاقد سرپرست موثر می‌باشد که در خانواده جایگزین حمایت صورت می‌گیرد. 

وی در پایان سفر فشرده کاری به استان آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگویی، اولویت‌ها و برنامه‌های دفتر کودکان و نوجوانان را تشریح کرد.

* تربیت، هدایت و نظارت سه محور اساسی در حوزه شبه خانواده

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در این گفت‌وگو با بیان اینکه، وظایف و تمام اقدامات دفتر امور کودکان و نوجوانان به علت سروکار داشتن با کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست (فاقد سرپرست موثر) از هر لحاظ دارای اهمیت است، بیان داشت: ما در این حوزه با عامل انسانی روبه‌رو هستیم و برای سازمان بهزیستی آینده تک تک بچه‌ها مهم و ارزشمند است، هر کدام از بچه‌ها به هر دلیلی به علت حوادث روزگار، فاقد سرپرست موثر می‌باشند، ولی اصلاح آینده و امیدواری به آینده خوبشان، می‌تواند برای جامعه تاثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: بی‌تردید انسان‌های بزرگ انسان‌هایی هستند که از دل سختی‌ها، از دل دشواری‌ها، رشد و بزرگ می‌شوند. بچه‌ها فشارها و دردهای زیادی را بعضا تحمل کرده‌اند، اما اگر درست تربیت و هدایت شوند همچنین نظارت خوبی از طرف همکاران سازمان بهزیستی شکل بگیرد، می‌تواند آینده بسیار موفقی برای فرزندان عزیز رقم بخورد.

* لزوم توجه به برنامه‌های مداخلاتی و بهبود فرآیند مراقبت

 بابایی افزود: مهم‌ترین طرح در حال اجرا برای ارتقاء بحث نظارت فرزندان در خانواده جایگزین را طرح تربیت مدیران مددکاری عنوان کرد که “سوپروایزری” بدان اطلاق می‌شود که در استان‌های کشور اجرا شده است و استان آذربایجان‌شرقی یکی از استان‌های خوب ما در این طرح بوده و ان‌شاءالله بنا است  پس از تربیت ۳۰ سوپروایزر در سطح کشور، در مرحله بعدی این تعداد به ۲ برابر افزایش یابد و نفرات جدیدی به این طرح  بپیوندند.

وی ادامه داد: این نفرات عملاً نگهداری، مراقبت و نظارت بر این کودکان را در خانواده ارتقا بخشیده و باعث بهبود فرآیند مراقبت خواهند شد و مشخص شدن برنامه‌های مداخلاتی صرفا برای آموزش، حمایت و پرورش خانواده در نگهداری و پرورش کودک است. 

بابایی افزود: یکی از عرصه‌هایی که سازمان به‌طور جدی پیگیری می‌کند، بحث لایحه حمایت از نوجوانان و جوانان فاقد سرپرست موثر است که به سن ۱۸ سالگی و اصطلاحاً به سن مستقل شدن می‌رسند که امیدواریم بتوانیم به کمک دولت و مجلس محترم، قانونی را داشته باشیم که حمایت بیشتری از بچه‌ها پس از سن ۱۸ سالگی با مشارکت تمام دستگاه‌ها صورت پذیرد.

* تدوین برنامه‌های آموزش مهارت 

بابایی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم دفتر امور کودکان و نوجوانان که دغدغه فرزندان بحث اشتغال و مهارت است، خاطرنشان کرد: برنامه‌های آموزش مهارت، ویژه فرزندان بالای ۱۵ سال در دفتر کودکان و نوجوانان تدوین شده و یکی از اولویت‌های سال ۱۴۰۱ آموزش مهارت‌هایی است که بچه‌ها باید داشته باشند، به ویژه در سه سال پایانی منتهی به هجده سالگی و در شرایط زمانی که وارد زندگی مستقل می‌شوند.

* ۸۰ درصد خانواده‌ها، متقاضی کودک زیر ۲ سال 

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان بهزیستی کشور، تعداد بچه‌هایی که به فرزندخواندگی می‌روند را در سال حدود ۲ هزار کودک و نوجوان اعلام کرد و متذکر شد: بیش از ۸۰ درصد خانواده‌ها متقاضی کودک زیر ۲ سال هستند همچنین بیش از ۹۴ درصد خانواده‌های فرزندپذیر، متقاضی کودک زیر ۵ سال هستند. 

وی ادامه داد: مشکل ما در بحث فرزندپذیری، کودکان بالای ۵ سال است که سرپرستی ندارند و یا سلب حضانت شده و یا کودکانی که دارای بیماری خاص می‌باشند که بعضا قابل درمان بوده و با کمک یک خانواده خوب که علاقه‌مند، پیگیر، دلسوز، آشنا و آگاه باشند، می‌توان روند درمانی‌شان را به سرعت سپری کنند.

بابایی اذعان داشت:  یکی از برنامه‌هایی که در حوزه فرزندخواندگی مطرح است، مشارکت‌طلبی از جامعه برای به فرزندخواندگی رفتن این کودکانی است که حائز شرایط فرزندخواندگی هستند. البته شاید جامعه کمتر به این موضوع آشنا است. به هر حال می‌توانیم با همراهی و کمک این عزیزان این بچه‌ها را از نعمت داشتن خانواده برخوردار کنیم.

* وارد شدن بچه‌ها به خانه‌های نگهداری؛ آخرین راهکار

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان بهزیستی کشور همچنین با تشریح فرآیند فرزندخواندگی و بیان رویکرد خانواده‌محوری و حمایتی سازمان بهزیستی، عنوان کرد و گفت: اصلی‌ترین ماموریت دفتر امور کودکان و نوجوانان و هدف نهایی و دائمی آن را محور قرار دادن خانواده و تقویت حضور فرزندان در خانواده‌های جایگزین واجد شرایط در کل جهان و از جمله در ایران شرایط ایده‌آل این است که روزی را شاهد باشیم که شیرخوارگاه‌ها یا مراکز نگهداری، خالی از کودکان باشند.

وی اضافه کرد: شرایط به‌گونه‌ای باشد که اصلاً هیچ کودکی به این مراکز ارجاع داده نشود و یا در حالت دوم در کوتاه‌ترین زمان ممکن خانواده خودشان این صلاحیت را پیدا کنند که از فرزند خودشان مراقبت کنند یا با آموزش‌های لازم شرایط مطلوب حاصل شود و یا اگر دارای اعتیاد هستند شرایط بهبود و ترک پیدا کرده و کودک به دامن گرم خانواده برگردد، در غیر این صورت بتواند در یک خانواده جایگزین که اقوام درجه یک و ۲ هستند سکنی گزیند.

وی ادامه داد: به هر حال از نگاه بهزیستی، فرآیند طوری طراحی شده است که وارد شدن بچه‌ها به خانه‌های نگهداری، راهکار آخر می‌باشد، هر چند به نسبت ۲ دهه اخیر واقعا کیفیت نگهداری و تربیت بچه‌ها در خانه‌ها رشد و ارتقا پیدا کرده است، اما معتقدیم که وجود یک خانواده و یک پدر و مادر اختصاصی، برای هر کودک می‌تواند در آینده‌اش نقش بسزایی ایفا نماید تا اینکه کودکان بخواهند به شیوه موسسه‌ای، داخل یک خانه یا مرکز شبه خانواده نگهداری شوند.

بابایی با تشریح مشاهدات و نتایج سفر از مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی، معاون امور اجتماعی، کارشناسان ذی‌ربط حوزه در سطح استانی و شهرستانی قدردانی کرد که با تمام دشواری‌ها، موارد را با احساس مسوولیت پیگیری می‌کنند.

وی یادآور شد: قطعا همکاری و کمک به تغییر و بهبود وضعیت مراکز شبه خانواده و کودکان عزیز، اجر و منزلت شایانی خواهد داشت.

* فعالیت ۲۴ مرکز نگهداری شبانه‌روزی کودک و نوجوان در آذربایجان شرقی

گزارش فارس حاکی است، مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان در سفر فشرده کاری به استان آذربایجان‌شرقی از ۲۱ خانه نگهداری کودک و نوجوان در شهرستان‌های هریس، تبریز، مرند، ملکان، مراغه، بناب،  آذرشهر و اسکو همچنین از یک مرکز مثبت زندگی نیز در تبریز بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و فعالیت‌های خانه قرار گرفت. 

آذربایجان‌شرقی، دارای ۲۴ مرکز نگهداری شبانه‌روزی کودک و نوجوان بوده  که  ۳۱۹ فرزند در این مراکز نگهداری شده و یک‌هزار و ۶۰۵کودک نیز تحت مراقبت در خانواده‌های جایگزین (امدادبگیر) هستند.

انتهای پیام/۶۰۰۳۴/س


admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 ماه ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

1 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago