اجتماعی

آمادگی ۲۰ درصدی تهران در برابر زلزله‌ای با بزرگای ۷ ریشتر/ وجود ۵۴۰ پل ناامن در تهران

آمادگی ۲۰ درصدی تهران در برابر زلزله‌ای با بزرگای ۷ ریشتر/ وجود ۵۴۰ پل ناامن در تهران

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد آقامیری امروز در نشست تخصصی هشدار سریع زلزله شهر تهران چالش‌ها و راهکارها با اشاره به ایجاد کارگروه «تاب‌آوری شهر تهران» در شورای شهر تهران، گفت: در این کارگروه ۴۰ نفر از اساتید دانشگاه در حوزه زلزله شناسی حضور دارند و در این کارگروه این اساتید به ۴ سوال اساسی پاسخ دادند که یکی از این سؤالات این است که آیا در تهران زلزله مهمی رخ خواهد داد یا خیر.

وی ادامه داد: همه اساتید حاضر در این کارگروه اتفاق نظر دارند که در تهران زلزله‌ای به بزرگای ۷ ریشتر رخ خواهد داد و این در حالی است که آمادگی تهران در برابر زلزله‌های بزرگ ۲۰ درصد است.

آقامیری با تاکید بر اینکه در ۲۰ سال اخیر در دنیا ۶۰۰ هزار نفر تلفات انسانی ناشی از زلزله ثبت شده است، اظهار کرد: سالانه ۵۰۰ هزار زلزله رخ می‌دهد که حدود ۱۰۰ هزار مورد آن حس می‌شود و در طی این رخدادهای لرزه‌ای حدود ۶۰۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند.

وی بیشتری میزان تلفات را مربوط به زلزله اندونزی دانست که به دلیل وقوع سونامی ۲۲۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند و یادآور شد: بر اساس برآوردهای اساتید زلزله‌شناسی کشور، بروز زلزله‌ای به بزرگای ۷ در شهر تهران حداقل ۲۰۰ هزار نفر تلفات را بر جای خواهد گذاشت و کلیه بحث‌هایی که در این جلسات مطرح‌ می‌شود، در همان اتاق جلسات می‌ماند.

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه با این وضعیت وجود فرصت ۸ ثانیه برای هشدار سریع زلزله خوب است، ادامه داد: علاوه بر آن در تهران ۲۵۴ پل وجود دارد که همه آنها نا امن هستند و برخی از آنها مانند پل حافظ که پل فلزی است، نیاز است به دلیل فرسوده بودن و پایان یافتن عمر آنها، جمع شوند.

آقامیری با بیان اینکه این پل‌ها در زلزله‌هایی با بزرگای ۶ از کمر می‌شکنند و مسیرهای عبوری زیرین و روی این پل‌ها از دسترس خارج می‌شوند، خاطر نشان کرد: از سوی دیگر این پل‌ها دارای سازه‌های بتنی هستند و در صورت ریزش نیاز است تا با استفاده از ابزارهایی آنها شکسته شوند تا دسترسی به راه‌ها باز شوند.

وی با اشاره به وضعیت شاهراه‌ها در زمان وقوع زلزله‌های بزرگ در تهران، اظهار کرد: با توجه به وجود بافت فرسوده، بسیاری از سازه‌ها فرو می‌ریزند. در اطراف بزرگراه امام علی و یا بزرگراه نواب سازه‌های زیادی وجود دارد که ریزش یکی از آنها، این بزرگراه‌ها را مسدود خواهد کرد.

به گفته وی، برای مقاوم‌سازی پل‌های شهر تهران به ۲۰ سال زمان نیاز است.

آقامیری با اشاره به حادثه پلاسکو با تاکید بر اینکه در این حادثه یک ماه و نیم چندین خیابان یک طرفه شدند تا عملیات آواربرداری انجام شود، گفت: تصور کنید که در زلزله تهران تعداد ۲۰ ساختمان همانند پلاسکو ریزش کند و چه حوادثی رخ خواهد داد.

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه عملیات پایش سازه‌ها در شهر تهران آغاز شده است، این امر را به دلیل کافی نبودن اعتبارات مکفی دانست و تاکید کرد: در شهر تهران نیاز است تا نهاد خاص با ردیف بودجه‌های مستقل ایجاد شود.

وی به وضعیت ایستگاه‌های گاز اشاره کرد و گفت: شرکت گاز از ما درخواست اخذ زمین برای ایجاد ایستگاه‌های تخلیه گاز داشتند و آنها اعلام کردند که از زیر زمین شهر تهران ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز عبور می‌کند، بدون آنکه ایستگاه‌های تخلیه گاز در زمان زلزله داشته باشند و تنها در زمان زلزله،‌ گاز قطع می‌شود.

آقامیری اظهار کرد: بر اساس اعلام هیات ژاپنی در زمان وقوع زلزله بزرگ در شهر تهران، احتمال انفجار لوله‌های گاز وجود دارد.

این عضو شورای شهر تهران وضعیت تهران در برابر زلزله را بغرنج توصیف کرد.

بیشتر بخوانید:

هشدار زرد مدیریت بحران به تهرانی‌ها/ تا پایان هفته مراقب باشید

۴۷۲۳۶

برگزیده های ایران

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا