Categories: اخبار روز

آشنایی با شخصیت خاص “میرزا محمد سلگی” در سری جدید «فصل شیدایی»

آشنایی با شخصیت خاص “میرزا محمد سلگی” در سری جدید «فصل شیدایی»

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، این نمایش روایتی از سه فصل «انبیا»، «حوادث صدر اسلام» و «معاصر» است که از هبوط حضرت آدم تا ظهور امام زمان (عج) را دربر می‌گیرد. همچنین بخشی از آن به شهدای استان همدان اختصاص دارد. 

سعید اسماعیلی، کارگردان «فصل شیدایی» درباره انتخاب همدان به عنوان مقصد اجرای فصل جدید این نمایش گفت: حضور ما در همدان به دلیل برگزاری کنگره ۸ هزار شهید این استان است. در حقیقت از مدت ها پیش تمایلی برای اجرای این نمایش وجود داشت و گفت وگویی انجام شده بود که بر اساس عملیات و حضور رزمندگان استان همدان در جبهه کاری انجام شود. پیشنهاد ابتدایی با اجرای «فصل شیدایی» بود چرا که بخشی از این رویداد مرتبط با جبهه است . ما در این نمایش عملیات مرصاد را گنجاندیم و حضور شهدا و رزمندگان همدان در این بخش نمایش برجسته است و خوشبختانه نتیجه هم بسیار خوب شده است.

اسماعیلی در پاسخ به این که برای طراحی این موارد از نمایش چه منابعی مورد استفاده قرار گرفت، توضیح داد: کتاب‌های سردار حسام مورد توجه بود که من خواستم خود سردار گرته‌برداری کنند و به من قصه بدهند. در نهایت قصه میرزا محمد سلگی برگزیده شد چرا که فرد مهمی در این عملیات بود و ویژگی خاصی هم داشت و آن این بود که از دو پا معلول بود اما حضورشان بسیار خاص بود و با همین وضعیت حتی به ارتفاعات می رفت؛ حتی روی برانکارد ایشان را به خط مقدم و مناطق جنگی می بردند. 

او ادامه داد: معروف است که در عملیات همه مجروحان را به عقب می فرستند اما میرزا محمد سلگی را به جلو می فرستند تا امور محوله را انجام دهد. ایشان از اهالی نهاوند است و کاراکتر خاصی داشت که تا لحظات آخر نقش اثرگذار خود را ایفا کرد. نباید از نظر دور داشت که خود عملیات مرصاد هم عملیات خاصی است چرا که رزمندگان و نیروهای فرماندهی تصور نمی کردند که با سازماندهی منافقین چنین اتفاقاتی رقم بخورد.

کارگردان «فصل شیدایی» در پاسخ به این که به جز شهید سلگی، کدام شخصیت‌ها در نمایش حضور دارند، گفت: ما امروز در شهری هستیم که سردار همدانی نقش مهمی در جنگ داشته و این عملیات را راهبری کردند و ایشان را در این نمایش می بینیم. با این حال به خاطر جنس نمایش نمی‌توانیم روی چندین نفر تمرکز کنیم. این اتفاق در سینما و تلویزیون قابل اجراست اما در نمایش میدانی اگر بتوانیم فقط روی یک نفر تمرکز کنیم و به درستی ابعاد او را به تصویر بکشیم کارمان را انجام داده ایم. 

اسماعیلی در جواب این سوال که تا چه اندازه برای نوآوری در مضمون و ساختار «فصل شیدایی» بویژه در سری جدید تلاش شده است، بیان کرد: این اجرا برای مردم همدان تکراری نیست؛ چرا که «فصل شیدای»ی اولین بار است که در این استان اجرا می شود. تا جایی که بتوانیم اجرا را زنده نگه می داریم همچنان که چیزی حدود ۴۰ درصد «فصل شیدایی» که امروز در همدان اجرا می شود مربوط به جنگ و جبهه های این استان و تازه است؛ بر این اساس تلاش می کنیم که کار تکراری نباشد و قطعا برای هر استانی این تازگی وجود دارد.

اسماعیلی با بیان این که استقبال از «فصل شیدایی» مطلوب است و هر شب بیش از چهار هزار نفر به تماشای آن می نشینند، گفت: در همدان سابقه اجرای چنین برنامه هایی وجود داشته و سال ها پیش نمایش« شب آفتابی» بهزاد رضاپور روی صحنه رفت و استقبال قرار گرفت.

او درباره ضرورت اجرای نمایش های میدانی در سراسر کشور هم عنوان کرد: اجرای چنین نمایش هایی زیرساخت می خواهد؛ همچنان که حدود دو ماه پیش تولید مفصل چنین پروژه ای زمان می برد . البته چون بسیاری با این پروژه آشنا هستند ترجیح می دهند پای کار بیایند چون این هزینه در مقابل این تعداد از تماشاگر زیاد نیست. «فصل شیدایی» تاکنون ۲۲ بار در ایران اجرا شده و فکر می کنم دو سوم ایران این اجرا را دیده اند.

سعید اسماعیلی ادامه داد: بر این اساس درصدد هستیم که پروژه ای تازه و جدید با محتوا و عنوان دیگری را اجرایی کنیم؛ محتوایی که کاملا تاریخی و مرتبط  با قبل از اسلام و یکی از پیامبران است. چنین داستانی چون تمرکز بر یک شخصیت دارد بسیار جذاب و برای مخاطب هم قابل باورتر است.

این نکته را هم نباید فراموش کرد که کار معاصر سخت است چون شاهد و ناظر زیاد داشته است و در نتیجه در چنین اجرایی مخاطب انگار که به تماشای فیلم مستند نشسته است و کار را با دقت دنبال می کند و بسیار دوست دارد که همه چیز اتفاق بیفتد؛ درصورتی که قاب و چارچوب نمایش امکان بیان همه وجوه موضوعات را ندارد.

او هدف از اجرای نمایش «فصل شیدایی » را سرگرم شدن مخاطب و آگاهی بیشتر او دانست و گفت: اگر بتوانیم اوقات فراغت سالم و پرباری را برای مردم رقم بزنیم و محتوایی را ارائه کنیم آن هم در زمانی که هرکدام از رسانه ها ذهن مردم را به سمتی می کشانند بسیار موفق بوده ایم؛ البته که نگاه من بسیار فراتر از اینهاست؛ باید مخاطب پس از تماشای «فصل شیدایی» به نتایجی برسد که پیشتر نرسیده است. یعنی می خواهم مخاطب به چیزی برسد که ما ساعت ها با دوستان طراح فکر کرده ایم که این نتیجه حاصل شود.

اسماعیلی درباره حضور مستمر رسالت بوذری در مقام راوی نمایش «فصل شیدایی» هم توضیح داد: این پروژه از روز اول با حضور و فعالیت ایشان شکل گرفته است و ایشان نویسنده این پروژه هستند؛ ضمن این که از ابتدا روایت این پروژه با ایشان بود. از سال ۸۷ که برای اولین بار این پروژه در شوش دانیال استان خوزستان روی صحنه رفت ایشان حضور داشت و و جزو جدایی ناپذیر این پروژه بوده است. 

او ادامه داد: بخش مهمی از «فصل شیدایی» بر گفتار راوی بنا شده است و بسیاری از مباحث نظری که نمی توانیم به تصویر بکشیم و در قاب نمایش گنجانده نمی شود به عهده ایشان به عنوان راوی گذاشته است که از توانایی های خاصی برخوردار است و می توانند به خوبی مفاهیم را منتقل کند.

/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 ماه ago