محمدعلی جعفریه مدیر انتشارات «ثالث» با بیان این مطلب در گفتگو با برگزیده به موضوع سرقت ادبی اشاره کرد و گفت: موضوع سرقت ادبی را می توان در سه بخش تحقیق، تالیف و یا ترجمه و کتابسازی خلاصه کرد.
وی ادامه داد: بخش نخست موضوعات مربوط به سوژه های تحقیقاتی و پژوهشی است که داستان آنها در سرقت ادبی متفاوت است. زیرا ممکن است محققان در مسیر پژوهشهای خود به یافته های جدید برسند و کتاب های هم موضوع، با تحقیق تکمیل تر شود. مگر اینکه کلمه به کلمه و نتیجهگیری یکسان باشد که در مراجع قانونی قابل بررسی است.
مدیر انتشارات «ثالث» اظهار داشت: بخش دیگر مربوط به کتابسازی است به این ترتیب که برخی از ناشران «پختهخوار» رصد میکنند و آمار کتاب های پر فروش را در می آورند با یک رونوسی ساده به نام فرد دیگری روانه بازار میکنند و خوب هم فروش میکند و این موضوع باعث شده ناشرانی که کارهای بنیادی می کنند؛ دچار ضرر شوند.
جعفریه تصریح کرد: زیرا ناشران آمادهخوار پول ترجمه، ویرایش و خیلی از امور دیگر را نمیدهند و کتاب هایی با کیفیت نازل و ارزان از طریق پلتفورم هایی مثل دیجی کالا عرضه می شود و مردم هم بدون توجه به اصالت اثر کتاب ها را خریداری میکنند.
مدیر نشر «ثالث» یادآور شد: به عنوان مثال کتابی چون «ملّت عشق» از همین کتاب های تقلبی در بازار است و متاسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و یا قانونگذاران در این حوزه متوجه تقلب می شوند ولی کاری نمیکنند. اتحادیه ناشران این موضوع در دست بررسی دارد تا با دولت جدید وارد مذاکره شوند و در این مسیر مطبوعات و رسانههای جمعی در جهت آگاهیبخشی فعالیت کنند.
۵۷۵۷