سایت خبری
famaserver
  • صفحه اصلی
  • اخبار استانها
  • اخبار روز
  • اخبار تکنولوژی
  • اخبار ورزشی
  • بازار مالی
  • گردشگری
  • اقتصادی
  • بین الملل
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

حدادی‌فر: نیمه اول فقط سایه‌ای از ذوب‌آهن واقعی بودیم/ یک مسئله فکر‌م‌ را درگیر کرد‌

حدادی‌فر: نیمه اول فقط سایه‌ای از ذوب‌آهن واقعی بودیم/ یک مسئله فکر‌م‌ را درگیر کرد‌

7 ساعت پیش
تایید اشتباه داوری در دیدار رده‌بندی لیگ برتر کشور فرنگی/ رتبه سوم مشترک برای دو تیم

تایید اشتباه داوری در دیدار رده‌بندی لیگ برتر کشور فرنگی/ رتبه سوم مشترک برای دو تیم

8 ساعت پیش
اوسمار: بازی با تراکتور مثل فینال است

اوسمار: بازی با تراکتور مثل فینال است

8 ساعت پیش
پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام بین‌قاره‌ای شد

پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام بین‌قاره‌ای شد

8 ساعت پیش
برد پُرگل المپیاکوس در جام حذفی یونان/ طارمی به عنوان بازیکن جانشین به میدان رفت

برد پُرگل المپیاکوس در جام حذفی یونان/ طارمی به عنوان بازیکن جانشین به میدان رفت

8 ساعت پیش
شکست شهرداری گرگان مقابل الریاضی لبنان در سوپر لیگ غرب آسیا

شکست شهرداری گرگان مقابل الریاضی لبنان در سوپر لیگ غرب آسیا

8 ساعت پیش
صعود سخت اتلتیکومادرید در کوپا دل‌ری

صعود سخت اتلتیکومادرید در کوپا دل‌ری

8 ساعت پیش
منچسترسیتی؛ حریف نیوکاسل در نیمه‌نهایی جام اتحادیه

منچسترسیتی؛ حریف نیوکاسل در نیمه‌نهایی جام اتحادیه

8 ساعت پیش
صعود دشوار رئال مادرید با بریس امباپه

صعود دشوار رئال مادرید با بریس امباپه

8 ساعت پیش
مقام سومی تیم‌های اسکیت رولبال مردان و زنان ایران در جام جهانی ۲۰۲۵

مقام سومی تیم‌های اسکیت رولبال مردان و زنان ایران در جام جهانی ۲۰۲۵

8 ساعت پیش

Home » «افطار» را با این مواد غذایی شروع کنید/ از خوردن این نوشیدنی‌ها در وعده «سحری» بپرهیزید

«افطار» را با این مواد غذایی شروع کنید/ از خوردن این نوشیدنی‌ها در وعده «سحری» بپرهیزید

زمان انتشار: 9 فروردین 1402 ساعت 18:07

دسته بندی: سلامت

شناسه خبر: 355067

زمان مطالعه: 11 دقیقه

«افطار» را با این مواد غذایی شروع کنید/ از خوردن این نوشیدنی‌ها در وعده «سحری» بپرهیزید

«افطار» را با این مواد غذایی شروع کنید/ از خوردن این نوشیدنی‌ها در وعده «سحری» بپرهیزید

سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و تاکید بر استفاده از تمام گروه‌های مواد غذایی در این ایام اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان لازم است از تمام گروه های غذایی استفاده شود. با روزه داری و حذف یک وعده غذایی که در حدود ۶۰۰ کالری است، انرژی های ذخیره شده مازاد بر نیاز بدن که به صورت چربی انباشته شده است، کاهش یافته و باعث می شود نوعی جرم گیری در تمام ارگانهای حساس اتفاق بیفتد و برخی سموم نیز از بدن خارج شوند.

مظهری در این باره ادامه داد: تغذیه باید متعادل و متنوع باشد و تمام نیاز بدن به پروتئین و ریزمغذی‌های ۵۰ گانه از این طریق تامین شود. هرگونه بیش خوری و کم خوری منجر به سوء تغذیه یا اضافه وزن شده و تبعات خودش را به همراه دارد.

وی با اشاره به اینکه در کنار ایجاد تعادل در هیچ ماهی از سال به اندازه ماه مبارک رمضان، اسراف در مصرف مواد قندی و چربی مشاهده نمی شود، گفت: مواد قندی که در این ایام از طریق مصرف مواد غذایی چون زولبیا و بامیه، حلوا و شله زرد به بدن می رسد، بسیار فراتر از نیاز آن بوده و این مسئله باعث می شود افراد از این موهبت الهی که یک درمان اجباری است محروم شده و در پایان ماه مبارک رمضان به جای اینکه شاداب و سرحال باشند و بدنشان با تجربه تحمل گرسنگی و تشنگی توان خودش را افزون تر کرده و به بازسازی و تقویت سیستم دفاعی اش بپردازد، اثر عکس داشته باشد، ضعیف تر شده و با افزایش قند خون، اوره و نظیر آن رو به رو شود.

متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش که برخی توصیه های اسلامی چون آغاز افطار با نمک یا خرما تا چه میزان مورد توصیه علم تغذیه نیز هست، گفت: از زمان سحر تا افطار در یک فاصله طولانی، فعالیت سیستم گوارشی کم می شود و با فرارسیدن زمان افطار، تغییراتی در بدن به وجود می آید که باید با کمک تغذیه آن را به درستی تنظیم کرد. شروع افطار با نمک و آب جوش، بدن را آماده دریافت مواد غذایی دیگر می کند. پس از آن استفاده از یک لیوان شیر همراه با خرما، کشمش وعسل بسیار مناسب است و می تواند قندی را که بدن لازم دارد از منابع طبیعی دریافت و جبران کند.

وی اضافه کرد: این میان خرما، علاوه برقند طبیعی، سرشار از حیات است و حاوی مواد مغذی و با ارزشی چون آهن و منیزیم است.

مظهری با بیان این مطلب که ممکن است مصرف شیر برای برخی افراد مضر باشد، گفت: استفاده مخلوطی از آب و آب میوه تازه و یا سوپ رقیق جو با ترکیب سبزیجات مختلف و غلات که با آب مرغ یا آب گوشت بدون چربی تهیه شده اند برای شروع افطار در این افراد مناسب هستند.

وی ادامه داد: استفاده از شیربرنج و فرنی که با قطعات میوه های خشک و خلال بادام غنی شده است و یا نان سنگگ به همراه پنیر و گردو هم مطلوب هستند . لازم به ذکر است آرام خوردن غذا و افراط نکردن در مصرف آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد. اجتناب از نوشیدنی های بسیار خنک بویژه نوشیدنی های گازدار و چای داغ و پی در پی نه تنها کمکی به فرد نمی کند بلکه عطش وی را نیز بیشتر می کند.

مظهری ضمن بیان اینکه سحری باید یک صبحانه کامل و متنوع به همراه مواد لبنی کم چربی و سوپ های تهیه شده با آب مرغ و آب گوشت بدون چربی و حلیم های خانگی باشد اظهار داشت : حتی می توانند از سالادهایی که حاوی حبوبات پخته شده است استفاده کنند مثل لوبیا پخته و کنجد و زیتون و تخم مرغ ، تا بتوانند انرژی را در طول روز در بدن خود ذخیره کنند.

وی، در خصوص تغذیه در ماه مبارک رمضان بیان کرد : در درجه اول باید از خوردن غذاهایی که دارای پروتئین زیاد هستند و در روغن تهیه شده اند خودداری کرد. این درست برعکس تصور عامه مردم است که می گویند هرچه غذاها سنگین تر و پر روغن تر باشند ، تحمل آنان را برای روزه بیشتر می کند.» وی در ادامه افزود:« باید از مواد غذایی که هضم آن طولانی تر است مانند ترکیبی از غلات و حبوبات در هنگام سحر استفاده کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار داشت : در سحر از خوردن چایی پررنگ و قهوه خودداری کنید. چون این مواد مدر هستند و آب بدن را دفع می کنند ، همچنین از سبزیجات خام و پخته استفاده کنید و نوشابه را از وعده غذایی حذف کنید ، سبزیجات در دستگاه گوارش باعث جذب آب می شوند و وقتی با آب ترکیب شوند به صورت ژل در می آیند که این عمل باعث نگهداری آب در بدن و عدم دفع زودهنگام آب از بدن می شود در نتیجه کمتر تشنه می شوید.

وی ضمن اشاره به میزان کم مصرف نمک در سحر متذکر شد: افراد نباید سحری را از برنامۀ غذایی حذف کنند چون باعث کاهش توان افراد در مقابل گرما شده و باعث بروز مشکلاتی چون سرگیجه ، حالت تهوع ، عدم تمرکز و غیره می شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص نوشیدنی های مفید برای روزه داران ، گفت :« بهترین نوشیدنی آب می باشد و فقط باید به این نکته توجه کنیم که زیاد سرد نباشد و در هنگام افطار هم بهتر است شیر کم چرب با خرما استفاده شود و ترجیحا شیر قبلا جوشیده و ولرم باشد. توجه داشته باشید مواد سرد یا نوشیدنی های سرد معده را تحریک می کنند و همچنین عطش را نیز از بین نمی برند.»

مظهری در ادامه گفت : اگر بخواهیم از یک نوشیدنی مفید دیگر نام ببریم شربت آبلیمو گزینۀ مناسبی است. این شربت باید از لیموی تازه و شکر یا عسل خیلی کم تهیه شده باشد. چون شکر باعث ترشح انسولین می شود و انسولین مواد قندی را در خون کاهش می دهد در نتیجه در میانۀ روز باعث کمتر شدن قندخون و به وجود آمدن ضعف در بدن می شود.

بیشتر بخوانید:

چرا خربزه و عسل را نباید همزمان مصرف کرد؟

۳۵۲۳۶

حتما بخوانید : این دمنوش‌ها را در ماه رمضان حتما بخورید

مجله خبری برگزیده های ایران

اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • چرا بعد از چُرت، احساس گیجی داریم؟/ راهکارهای بهبود هوشیاری پس از خواب کوتاه
    چرا بعد از چُرت، احساس گیجی داریم؟/ راهکارهای بهبود هوشیاری پس از خواب کوتاه 1 ساعت پیش
  • هفت دمنوش‌ برای بهبود علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا
    هفت دمنوش‌ برای بهبود علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا 1 ساعت پیش
  • آیا مرکبات ترش، سرماخوردگی را تشدید می‌کنند؟/ روش‌های رفع گلودردهای ویروسی/ بهترین شوربا برای رفع سرفه/ چرا باید سرماخورده‌ها لینت مزاج داشته باشند؟
    آیا مرکبات ترش، سرماخوردگی را تشدید می‌کنند؟/ روش‌های رفع گلودردهای ویروسی/ بهترین شوربا برای رفع سرفه/ چرا باید سرماخورده‌ها لینت مزاج داشته باشند؟ 1 ساعت پیش
  • میوه‌ای برای سلامت قلب و آرامش روان
    میوه‌ای برای سلامت قلب و آرامش روان 1 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • آذربایجان شرقی 1487
  • آذربایجان غربی 1357
  • اجتماعی 15588
  • اخبار استانها 0
  • اخبار تکنولوژی 272
  • اخبار روز 15677
  • اخبار ورزشی 20917
  • اردبیل 903
  • اصفهان 1616
  • اقتصادی 8469
  • البرز 809
  • ایلام 584
  • بازار مالی 31
  • بوشهر 485
  • بین الملل 5894
  • تبلیغات 53
  • تهران 750
  • چند رسانه ای 0
  • چهارمحال و بختیاری 1455
  • خراسان رضوی 1161
  • خراسان شمالی 737
  • خوزستان 1042
  • زنجان 653
  • سبک زندگی 380
  • سلامت 3612
  • سمنان 1185
  • سیاسی 12668
  • سیستان و بلوچستان 491
  • عکس 329
  • علمی و فناوری 7632
  • فارس 1244
  • فرهنگ و هنر 19731
  • قزوین 770
  • قم 869
  • کاریکاتور 452
  • کردستان 940
  • کرمان 1877
  • کرمانشاه 1232
  • کهگیلویه و بویراحمد 1299
  • گردشگری 12
  • گلستان 451
  • گیلان 1172
  • لرستان 1161
  • مازندران 897
  • مرکزی 563
  • مناطق آزاد 218
  • هرمزگان 1345
  • همدان 256
  • یزد 30

جدیدترین مقالات

  • چرا بعد از چُرت، احساس گیجی داریم؟/ راهکارهای بهبود هوشیاری پس از خواب کوتاه
    چرا بعد از چُرت، احساس گیجی داریم؟/ راهکارهای بهبود هوشیاری پس از خواب کوتاه 5 ساعت پیش
  • هفت دمنوش‌ برای بهبود علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا
    هفت دمنوش‌ برای بهبود علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا 5 ساعت پیش
  • آیا مرکبات ترش، سرماخوردگی را تشدید می‌کنند؟/ روش‌های رفع گلودردهای ویروسی/ بهترین شوربا برای رفع سرفه/ چرا باید سرماخورده‌ها لینت مزاج داشته باشند؟
    آیا مرکبات ترش، سرماخوردگی را تشدید می‌کنند؟/ روش‌های رفع گلودردهای ویروسی/ بهترین شوربا برای رفع سرفه/ چرا باید سرماخورده‌ها لینت مزاج داشته باشند؟ 5 ساعت پیش
  • مردم‌داریِ افراطی ممنوع!
    مردم‌داریِ افراطی ممنوع! 5 ساعت پیش
  • میوه‌ای برای سلامت قلب و آرامش روان
    میوه‌ای برای سلامت قلب و آرامش روان 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

هاست ویندوز | هاست لاراول | سرور مجازی | دانلود رایگان نرم افزار |  مشاوره رایگان راه اندازی کافه | آموزش زبان آلمانی |

بهترین آژانس مسافرتی و هواپیمایی تهران | قیمت تتر امروز

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ میباشد .@2025