حمید باوفا در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران، درباره اینکه آیا پیش از مسابقات فکرش را میکرد که تیمش در اردن با این اقتدار و خیلی زودهنگام قهرمان جهان شود؟، گفت: حقیقتا سطح مسابقات خیلی بالا بود، من خودم فکرش را نمیکردم با این سطح از رقابت مواجه شویم و تصورم این بود که مثل سال قبل است، ولی امسال در هر وزنی ۴-۵ کشتیگیر تاپ و درجه یک داشتیم. اینها در سالهای آینده در تیمهای ملی بزرگسالانشان اضافه میشوند و قطعا کار خیلی سخت میشود. ۵۵، ۶۰، ۶۷، ۷۷،، ۸۷ و ۹۷ کیلوگرم جوانان واقعا عالی بودند و از همین الان باید برای بزرگسالان برنامهریزی کنند و اینها را مد نظر داشته باشند.
وی درباره عملکرد امیررضا اکبری که پیش از اعزام نگاه کادرفنی مدالآوریاش بود، ادامه داد: به نظر من ضعیف کشتی گرفت و اگر قرار باشد در تیم ملی روی او سرمایهگذاری شود و مدعی طراز اول باشد، باید روی ابعاد روانی دوره قهرمانیاش خیلی کار کند. کاری که از دست ما برآمد را در مورد مسائل فنی انجام دادیم، اما جسارت یک امر درونی است و اگر یک کشتیگیر روی آن ضعف داشته باشد، دیگر کاری از دست ما برنمیآید. این موضوع خیلی وقت میبرد که حل شود. یک موقع کشتیگیر از نظر فنی و آمادگی عقب است این را میشود به مسابقه رساند، ولی یکی هست آنقدر ترس و استرس از مسابقه دارد که روی کیفیت کارش تاثیر میگذارد. یعنی یک مقطع خوب است و یک جا که پیک کار است، ترس سراغش میآید. من سال قبل هم بعد آسیایی او را کنار گذاشتم، تنبیهش کردم، دوباره برگشت و مقطعی هم خوب کشتی گرفت ولی در جهانی خوب نبود.
باوفا در پاسخ به این سوال که شکست امیررضا دهبزرگی در نیمهنهایی که تصور بر این بود امسال قهرمان جهان خواهد شد، به دلیل بالا بودن سطح کیفی وزن ۶۰ کیلوگرم بود و یا اینکه مسئله دیگری وجود داشت؟، گفت: او حریف نیمهنهاییاش را دست کم گرفت. من قبل از این مبارزه، تجربه سال ۲۰۱۸ علیرضا نجاتی را برایش گفته بودم که در نیمهنهایی حریف هندی را دست کم گرفت و از همین محل آسیب دید و ضربه فنی شد. سطح ۶۰ کیلوگرم جهان که خیلی بالاست، اما به دهبزرگی گفته بودم میدانم سطح کشتیات از حریف بالاتر است، اما این هندی را دست کم نگیر، گفت خاطرت جمع، راحت او را میبرم! قطع به یقین امیررضا باید قهرمان میشد ولی در زمانی که باید مبارزه را مدیریت میکرد، به نوعی حریف را سبک شمرد و در همان ابتدای کار غافلگیر شد.
وی در مورد طلاییهای تیم ملی کشتی فرنگی در جوانان جهان نیز خاطرنشان کرد: فردین هدایتی که عالی بود. احمدرضا محسننژاد در انتخابی تیم ملی دوم شد، ولی میدانستم کشتیگیر قابلی است و منتظر بودم فضایی ایجاد کنم که خودش را نشان دهد. رضا قیطاسی را به تورنمنت ارمنستان بردم که خوب کشتی نگرفت و در آسیایی هم ضعیف بود، اما محسننژاد در جام تختی اول شد. صادقانه بگویم من راضی به برگزاری مسابقه انتخابی در این وزن نبودم اما ۳-۴ تا از مربیان تیم ملی گفتند انتخابی بگذاریم که من به احترام کادرفنیام این کار را کردم ولی نگاه من انتخابی نبود. بعد قیطاسی به انتخابی نیامد و محسننژاد انتخاب شد. او در مبارزه دوم، برنده قیطاسی در آسیایی را با اختلاف بالا برد. میدانستم خوب کشتی میگیرد.
باوفا اضافه کرد: از همه این بچهها راضی هستم، محسننژاد، دهبزرگی، چوپانی و یزدی، منتها کشتی فینال را یاسین یزدی نباید با این اختلاف میباخت. چوپانی سال گذشته به همین نازاریان یک-یک باخته بود، تاکتیک ما بود که این بار او اخطار اول را بدهد. همین اتفاق هم افتاد و برد. در کشتی فینال هم خواست همین کار را بکند. ولی گفتم باید حواست جمع باشد، اگر در خاک فن نزنی او چند ثانیه بعدش فن میزند که همینطور هم شد. حریف چون دو دقیقه هم به بهانه مصدومیت استراحت کرد، توانست خوب لیفت کند. من با همه داوران در ارتباطم، از آنها پرسیدم، نظرشان این بود که این لیفت پوئنی نداشت چون با دو دست و دو پا پایین آمد. به هرشکل چوپانی فینال را باخت، ولی تحلیل من این بود که از گرجستانی بهتر بود و به عدم تمرکزش باخت.
سرمربی تیم ملی جوانان درباره پنجمی علی احمدیوفا، اهورا بویری و محمدمهدی میری در این رقابتها گفت: بویری چهار کشتی خوب گرفت فقط کشتی سوم پنجمی را نباید میباخت. از میری رضایت دارم، احمدیوفا تا نیمه نهایی فوقالعاده بود احساسم بر این که هنوز برای رده جوانان که نزدیک به بزرگسالان است یک مقدار خام است. قطعا در سالهای آینده زیاد حرف برای گفتن دارد. او کشتیگیر باکلاسی است که توان فنیاش بالاست. رده سنی جوانان یک مقدار کشتی اش بستهتر است و نباید زیاد باز کشتی بگیری تا به حریف برای فن زدن فضا بدهی. نمیگویم از او راضی نیستم، اما مقابل حریفان آذربایجان و ازبک در خور نام خودش نگرفت.
حمید باوفا با اشاره به سال سختی که پشت سر گذاشتهاند، تصریح کرد: یک تشکر ویژه از همه کسانی که در این مدت کنارمان بودند، داشته باشم. علیرضا دبیر هم درجریان است ما سال سختی را گذراندیم. از دبیر که همیشه حامی تیم ملی جوانان بود و در همه موارد کمک کرد، ممنونم؛ از کادرفنی تیم ملی که در این ۱۱ اردو بدون چشمداشت صادقانه تلاش کردند، از حضرتیپور، بویری، دلانگیز، تقوینیا، صادقی و دکتر بهمن میرزایی که حامی جوانان بود و در ابعاد علم تمرین و برنامههای بدنی به ما کمک کرد. از نیروی خدماتی خانه کشتی که همیشه کنار ما بودند، از مربیان سازنده همه استانها، از شهرهایی که به خوبی پذیرای اردوی تیم ملی جوانان شدند. این قهرمانی را از ما بپذیرند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان در خاتمه گفت: تمام تلاشمان را کردیم. هرچند احساس میکنم یک خرده بلند پروازی است، اما نتیجه از نظر من باید بهتر از این هم میشد و من در کارم بلندپروازم. یعنی اگر بویری قرعه بهتری داشت، لااقل برنز میگرفت یا احمدیوفا که اگر در گروه دیگر بود، قطعا فینالیست میشد. دهبزرگی قطعا میتوانست یکی از طلاهای تیم ما باشد. ما دو کشتیگیر تاپ در ۶۷ و ۷۲ کیلوگرم هم بیرون داشتیم (سعید اسماعیلی و دانیال سهرابی)، ولی خوشحالم که به این جوانان اعتماد کرده و توانستیم پاسخگوی انتظارات باشیم.
/