Categories: فرهنگ و هنر

برگزاری جشنواره در استان ها تئاتر را بیشتر بین مردم می‌برد/ بخش عمده کارها فاقد نوآوری بودند

برگزاری جشنواره در استان ها تئاتر را بیشتر بین مردم می‌برد/ بخش عمده کارها فاقد نوآوری بودند

دادشکر کارگردان پیشکسوت تئاتر و تئاتر عروسکی و عضو هیات داوری و انتخاب بخش عروسکی بیست و یکمین جشنواره نمایش های عروسکی در گفت‌وگو با برگزیده با اشاره به این که مرشد در نمایش خیمه شب بازی به واقع باید استاد باشد و اجرا را گرم کند اما کمتر دیدم که افراد خبره در این بخش حضور داشته باشند. در واقع صحنه گردان هایی دیدم که خیلی قراردادی و مصنوعی بودند، بر اجرا تسلط نداشتند. بازی دهندگان عروسک ها هم غیر از چند کار انگشت شمار، تسلط روی عروسک گردانی نداشتند.

این هنرمند پیشکسوت تئاتر با اشاره به نمایش های خلاقانه ای که در جشنواره حضور دارند گفت: یک نمایش از جزیره کیش بود که به سفرهای سعدی پرداخته است. نکات جدید و نمایشی داشت. کار خوبی بر روی زندگی مفاخر ادب و شعر ایرانی انجام شده بود که حتی می تواند در عرصه بین المللی نیز حضور داشته باشد. نمایش دیگری نیز داستان های جن و پریان را دستمایه داستان قرار داده بود. چند کار هم با عروسک های دستکشی به جشنواره آمده بود که کارهای نویی انجام داده بودند.

دادشکر با بیان این جمله که ” تعداد کارهای بسیاری به بخش عروسکی رسیده بود و همین که نمایش عروسکی سنتی به فراموشی سپرده نشده است را باید شکر گزاری کرد” گفت: به دبیرخانه جشنواره پیشنهاد دادم که پیش از آنکه بخواهد کاری برای جشنواره ارسال شود باید کارشناسان جشنواره با گروه ها به خصوص گروه های شهرستان ها در ارتباط باشند و آموزش های لازم درباره کار عروسکی را به گروه ها بگویند. اگر کارشناسان و اساتید این حرفه به شهرهای دیگر بروند مسلما اندیشه های خوب تقویت خواهند شد. ضعف ها گوشزد می شود و اتفاق بهتری خواهد افتاد.

این کارگردان تئاتر درباره برگزاری جشنواره در استان های مختلف نیز بیان کرد: به اعتقاد من اتفاق بسیار خوبی خواهد افتاد. اینکه هر بخش از جشنواره در یک استان برگزار می شود، تئاتر بیشتر بین مردم می رود. افراد سن بالاتر گذشته ها و سنت ها را به یاد می آورند و آنها را برای جوانتر ها بیان می کنند، آیین های نیاکان شکوفا می شود. نکته مثبتی در این جشنواره است اگر درست برگزار شود باعث جذب مخاطب، پیدا شدن آیین های جدید و خلاقیت جدید می شود.

وی در پایان با اشاره به استان هایی همچون آذربایجان، کردستان و فارس که پیشینه آیینی نمایش عروسکی دارند گفت: توقعم از این استان ها خیلی زیاد بود اما متاسفانه ضعف تکنیکی زیادی در کارها دیده می شد.

او وظیفه ادارات کل فرهنگ در استان ها را برای آموزش تخصصی هنر عروسکی به خصوص عروسک های آیینی را یادآوری کرده و تاکید می کند که شناخت تکنیک ها، تقویت هنرمندان می تواند اندیشه های نو را در این هنر شکوفا کند و به غنای آیین ها بیانجامد.

بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با دبیری احمد جولایی از یکم تا یازدهم مهر، در بخش‌های صحنه‌ای (ویژه و آزاد)، بین‌الملل، شبیه‌خوانی، حرکات فردی، کارآوا و نقالی، عروسکی، دانشجویی، رادیو تئاتر و سمینارهای پژوهشی، در تهران، آذربایجان شرقی (تبریز)، خراسان شمالی (بجنورد)، چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)، مرکزی (تفرش) و گلستان (گرگان و کردکوی) کشور برگزار می‌شود.

۵۷۵۷

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago