ولی جهانی در گفت وگو با برگزیده گیلان، با بیان اینکه بیش از ۳۲۰ پروژه با سرمایهگذاری ۶۰۰۰ میلیارد تومانی در بخش گردشگری استان گیلان فعال است، اظهار کرد: این پروژهها شامل هتلهای پنج ستاره و اقامتگاههای بومگردی در رشت، انزلی، چابکسر و لنگرود و… است.
وی از صدور بیش از ۱۶۰ مورد موافقت اصولی احداث تاسیسات گردشگری طی امسال خبر داد و افزود: بیش از ۳۰۰۰ نفر اشتغال در این واحدهای اقامتی تعریف شده که موجب رونق گردشگری و ارتقاء درآمدی استان میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان سهم این اداره کل در ایجاد اشتغال سال ۱۴۰۲ را ۹۵۰ شغل دانست و خاطرنشان کرد: طبق آمار سامانه رصد اشتغال، ۸۰ درصد این سهمیه محقق شده است.
جهانی بخش دیگری از پروژههای در دست اجرا را شامل اقامتگاههای بومگردی و هتلها و بوتیک هتلها دانست و ادامه داد: امیدواریم تا دهه فجر ۲۵ پروژه آماده بهرهبرداری شود.
وی در ادامه موزه باستانشناسی رودبار را دارای پیشرفت بیش از ۹۷ درصدی دانست و تاکید کرد: در این موزه که ساختمان دو طبقه آن مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی اول است، اقدام به جانمایی مطالعات باستان شناسی مربوط به گیلان کردیم.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان از شناسایی شش بافت تاریخی شهری(بدون در نظر گرفتن ماسوله) و دو بافت تاریخی روستایی خبر داد و متذکر شد: با همکاری و تعامل شهرداران، کلیه استعلامات تغییر کاربری از اداره کل میراث فرهنگی اخذ خواهد شد تا بتوانیم علاوه بر حفظ یادگار گذشتگان برای نسل های آینده، به رونق گردشگری کمک کنیم.
وی از تشکیل پرونده ثبت ملی حدود ۲۰ اثر میراث ناملموس شامل آیین های مذهبی و غذاهای گیلانی خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر ۱۱۵ اثر میراث ناملموس را ثبت کردیم؛ همچنین آمادهسازی پرونده ثبت ملی ۵۰ اثر تاریخی غیر منقول استان انجام شده که شامل بناها و محوطهها و اماکن مذهبی و غیر مذهبی است.
جهانی با تاکید بر لزوم ثبت ملی آثار دارای تاریخ و تمدن و فرهنگ گیلان، گفت: برای ۱۵ اثر میراث طبیعی نیز پرونده تشکیل شده که بخش عمده آنها مربوط به درختان تاریخی دارای بیش از ۲۵۰ سال قدمت است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان از ثبت تی تی کاروانسرا در فهرست آثار جهانی خبر داد و اضافه کرد: فرصت ثبت جهانی ماسوله به عنوان سهمیه ایران همچنان باقی است و تا ماه آینده شاهد حضور ارزیابان یونسکو در گیلان و رفع نواقص پرونده هستیم.
وی با بیان اینکه نشان یونسکو را در یکی از سایتهای جهانی هیرکانی (قلعه رودخان) احیا کردیم، متذکر شد: برای اطلاعرسانی نحوه خدمات رسانی به گردشگران اقدامات لازم در راستای نصب تابلوهای راهنما در اماکن گردشگری انجام شد؛ همچنین با کمک نصب تابلو به معرفی آثار تاریخی شاخص در تمام نقاط استان و جاذبههای گردشگری مناطق پرداختیم.
۴۶