مصطفی مرزبان در گفتوگو با خبرنگار برگزیده های ایران در اراک اظهار کرد: درب خانه امیرکبیر به روی علاقمندان گشوده شد و از این پس گردشگران میتوانند از این بنا دیدن کنند.
وی با اشاره به اینکه طبق تفاهمنامه مدیریت خانه تاریخی امیر کبیر به هیئت امنا خانه امیرکبیر واگذار شده بود افزود: از این پس روزهای پنجشنبه و جمعه و تعطیلات برای بازدید کنندگان و علاقمندان آماده شده است.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی افزود: بر اساس این تفاهمنامه، مدیریت و بهرهوری از این بنای تاریخی با رعایت ضوابط بناهای تاریخی، با کاربری فرهنگی بنیاد امیرکبیر و با نظارت اداره کل میراث فرهنگی به این هیئت امنا واگذار شده بود.
مرزبان با تاکید بر اینکه خانه پدری امیرکبیر یکی از جاذبههای گردشگری روستای هزاوه است گفت: خانه پدری امیرکبیر در شانزدهم بهمن ماه ۸۹ به شماره ۲۹۷۰۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و اواخر سال ۹۸ پس از مرمت آماده بهرهبرداری شد.
وی ادامه داد: این بنای تاریخی ۶۲۵ مترمربع وسعت و ۸۱۵ مترمربع زیربنا دارد و از ویژگیهای خاص معماری این خانه که تا ۶ سالگی امیر را در خود پرورده است، سقفهای هلالی با تیرهای چوبی و دیوارهای ضخیم خشتی و گلی است.
میرزا محمدتقیخان فراهانی مشهور به امیرکبیر، در سال ۱۱۸۵ خورشیدی در هزاوه به دنیا آمد و تا مقام صدر اعظم ایران پیش رفت.
انتهای پیام/