گیلان

زیرساخت‌های مناسبت برای ترانشیپ کالا در گمرک آستارا فراهم نیست

به گزارش برگزیده های ایران از آستارا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان عصر امروز در جلسه کارگروه توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی در محل فرمانداری خواستار اعمال معافیت کالایی در منطقه ویژه اقتصادی شد و اظهار کرد: از اداره‌کل گمرک انتظار داریم این مهم را پی‌گیری کند تا حقی از تجار پایمال نشود. 

آرش فرزام‌صفت با بیان اینکه ترانشیب یکی از رویه‌های قانونی گمرک بوده و صاحب کالا اختیار این را دارد که وسیله نقلیه کالای خود را در مزر تغییر دهد، گفت: زیرساخت‌های مناسب برای ترانشیب کالا در گمرک فراهم نیست، به‌همین‌دلیل منطقه‌ای به وسعت دو هکتار به‌همین‌منظور در منطقه ویژه اقتصادی پیش‌بینی شده است.

۸۰ هزار مترمکعب از اسکله آستارا لای‌روبی نشده است 
نماینده مردم شهرستان آستارا در مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه فوق با بیان اینکه بحث ترانشیپ کالا به یک تنش اجتماعی در سطح شهرستان تبدیل‌شده و به‌همین‌سادگی از کنار آن نمی‌توان گذشت، تصریح کرد: با انتقال فرایند ترانشیپ به منطقه ویژه اقتصادی موافق هستم و امیدوارم این مهم در اسرع وقت به وقوع پیوند. 

غلام‌رضا مرحبا با اشاره به اینکه ۶ سال پیش استارت لای‌روبی اسکله بندر آستارا زده شد و پس از گذشته این مدت، هنوز ۸۰ هزار مترمکعب لای‌روبی نشده است، گفت: کشتی‌ها به دلیل‌عدم لای‌روبی مناسب توانایی خروج از بندر را ندارند و از مدیرکل بنادر و دریانوردی انتظار پی‌گیری دارم. 

صادرات کالا از مرز یک کار سیستمی بوده و نیاز به هماهنگی دارد 
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در جلسه کارگروه صادرات کالاهای غیرنفتی در محل فرمانداری با بیان اینکه چند روز پیش پنج دستگاه کامیون حامل کالای بی‌کیفیت در مرز آستارا متوقف شده بود، گفت: درخصوص عدم‌تردد کالاهای بی‌کیفیت از مرز باید تدابیری لحاظ شود.

محمدرضا کریم‌زاده صادرات کالا را یک کار سیستمی دانست و تصریح کرد: دستگاه‌های مختلفی ازجمله گمرک، بنادر و دریانوردی، پایانه مرزی، اتاق بازرگانی، سازمان کشتی‌رانی، مرزبانی و راه‌داری و حمل‌ونقل جاده‌ای در امر صادرات کالا درگیر هستند و هنر ما این است که بین سازمان‌های متولی هماهنگی برقرار کنیم. 

صادرات ۵۰۲ هزار تن کالای غیرنفتی از مرزهای گیلان 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان نیز در جلسه فوق میزان صادرات کالاهای غیرنفتی را ۵۰۲ هزار و ۳۲ تن به ارزش ۳۱۴ میلیون و ۹۳۱ هزار دلار دانست و اظهار کرد: این میزات صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزن و ارزش دلاری به ترتیب با ۱۲ و ۲۰ درصد افزایش همراه بوده است. 

قادر دلقپوش عمده صادرات کالاهای غیرنفتی استان گیلان از مرزهای بندر انزلی و آستارا را محصولات نباتی، معدنی، صنایع غذایی، نساجی و پلاستیک دانست و بیان کرد: این محصولات از طریق خطوط دریایی، ریلی و جاده‌ای به مقصد کشورهای روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و بلاروس صادر شده‌اند. 

به گزارش فارس، بازدید از آخرین وضعیت بارانداز ریلی راه‌آهن بین‌المللی آستارا-آستارا، محوطه اداره‌کل گمرک، پایانه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی از دیگر برنامه‌های اعضای کارگروه توسعه صادرات کالای غیرنفتی در سفره یک‌روزه خود به شهرستان مرزی آستارا بود. 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا