Categories: زنجان

سهم ایران از بازار سوریه بسیار اندک است/ ضرورت اجرای راهکارهایی برای حمل و نقل زمینی

مصطفی طاهری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار برگزیده های ایران در زنجان بررسی مشکلات موجود در روابط اقتصادی دو کشور ایران و سوریه را از اهداف سفر به این کشور اعلام و اظهار کرد: مبادلات اقتصادی بین ایران و سوریه بسیار پایین و فقط ۳ درصد است در حالی که ترکیه با آن‌ همه سابقه دشمنی نقش قابل توجهی در اقتصاد این کشور ایفا می‌کند.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی میزان فعلی مبادلات اقتصادی ایران و سوریه را ۲۰۰ میلیون دلار اعلام و تصریح کرد: در این سفر برنامه‌ریزی برای افزایش مبادلات اقتصادی دو کشور به یک میلیارد دلار در مرحله اول و افزایش آن به ۴ تا ۵ میلیارد دلار در مراحل بعدی انجام شد.

وی خود تحریمی و حمل و نقل را از عمده مشکلات موجود در روابط اقتصادی ایران و سوریه عنوان کرد و افزود: در سال‌های گذشته هیچ اقدامی برای توسعه روابط دو کشور انجام نشده است.

طاهری کسب رضایت طرف سوری، پیگیری جدی امور و فراهم کردن زمینه حضور بخش خصوصی را از اقدامات جدی در سفر به سوریه دانست و گفت: بیش از ۱۶۰ شرکت در نمایشگاه برگزار شده شرکت کرده بودند که منجر به ارائه توانمندی‌های این شرکت‌ها شد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با تاکید بر پیگیری مشکل حمل و نقل بین دو کشور ایران و سوریه تصریح کرد: برنامه‌ریزی شده است تا موانع همکاری اقتصادی بین سوریه و ایران طی چند ماه آینده حل و زمینه حضور بخش خصوصی در این کشور فراهم شود.

وی با بیان اینکه موانعی هم در کشور سوریه برای برقراری و توسعه روابط اقتصادی با ایران وجود داشت و دارد ادامه داد: آنها هم مشکلاتی مانند تحریم دارند که راهکار حل آن تهاتر کالا با کالا، تاسیس بانک مشترک یا استفاده از پول مشترک است.

طاهری با تأکید بر تلاش برای مانع زدایی در برقراری روابط اقتصادی بین ایران و سوریه افزود: به نظر عمده‌ترین مشکل مبادلات اقتصادی بین ایران و سوریه نبود اراده لازم در طرف ایرانی برای توسعه این روابط بوده است.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه‌کارهایی برای رفع مشکل حمل و نقل برای تسهیل مبادله اقتصادی بین ایران و سوریه داده شده که استفاده از توانمندی‌های ارتش برای حمل کالا در نیروی دریایی است، ادامه داد: اما باید متوجه بود که برای برقراری مبادلات اقتصادی ارزان و پایدار بین دو کشور باید راه‌کاری برای ارتباطات زمینی پیدا کرد.

وی با بیان اینکه قانون تجارت در عراق به دلایل مشکلات امنیتی موجود در این کشور هنوز اجرا نمی‌شود، ادامه داد: با توجه به اینکه ترکیه انگیزه‌ای برای کمک به ایجاد روابط اقتصادی زمینی بین ایران و سوریه ندارد بنابراین باید این زمینه را در کشور عراق فراهم کرد.

انتهای پیام/۷۳۰۰۴/ق


 2021-12-09 02:05:25

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 هفته ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

2 هفته ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

2 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago