خراسان رضوی

شیوع آنگارا ۷۰ هزار جوجه را در داورزن تلف کرد/ آنفلوانزای مرغی در کمین است

علیرضا داورزنی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در داورزن اظهار کرد: متعاقب شیوع بیماری ویروسی آنگارا(HHS) در پنج مرغداری‌ شهرستان، تاکنون بیش از ۷۰ هزار جوجه گوشتی با سن حدود ۳۰ روزه تلف شده‌اند.

رئیس شبکه دامپزشکی داورزن در خصوص شیوع این بیماری هشدار داد و گفت: در صورت رعایت نشدن شرایط بهداشتی و قرنطینه‌ای شاهد گسترش بیماری و تلفات سنگین  در واحدهای مرغداری خواهیم بود.

وی با بیان اینکه بیماری فوق در حالی شایع شده که اکثر مرغداری‌های شهرستان فعال است، تصریح کرد: احتمال انتشار ویروس به سایر واحدها نیز بسیار زیاد است  و با توجه به اینکه در حال حاضر هیچ دارو و واکسنی برای کنترل این بیماری وجود ندارد از مرغداران درخواست داریم برای کنترل بیماری نسبت به رعایت موارد ذیل اقدام کنند:

۱) کاهش تراکم جوجه ریزی بخصوص در واحدها و مناطق پرتراکم

۲)قرنطینه کامل واحد و عدم ورود و خروج افراد، خودرو، کود و سایر موارد در واحد های آلوده و مشکوک

۳)مدفون کردن کلیه لاشه‌های تلف شده در عمق ۴ متری و پوشاندن با آهک

۴) خودداری از پراکندن لاشه‌های تلف شده در محیط

۵) ضدعفونی مداوم محوطه اطراف مرغداری  با ضدعفونی‌کننده‌های مناسب

۶) گزارش وقوع تلفات در اسرع وقت به شبکه دامپزشکی

۷) جوجه ریزی نکردن در واحدهای مرغداری تا اطلاع ثانوی

داورزنی همچنین به وقوع بیماری آنفلوانزای مرغی در برخی کشورهای اطراف ایران نیز اشاره کرد و از مرغداران خواست که شرایط بهداشتی قرنطینه‌ای را در واحدهای مرغداری به شدت رعایت کنند.

رئیس شبکه دامپزشکی داورزن گفت: چنان‌چه در بحث مسائل بهداشتی واحدهای مرغداری سهل‌انگاری صورت گیرد به زودی ویروس آنفلوانزای مرغی نیز میهمان مرغداری‌های شهرستان خواهد بود که هم صنعت طیور و هم بهداشت جامعه را به خطر می‌اندازد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه داورزن در ورودی استان خراسان رضوی واقع شده است ورود هرگونه محموله دامی، نهاده، گوشت و فرآورده‌های گوشتی آلوده می‌تواند نقش مهمی در شیوع گسترش بیماری در سطح شهرستان و استان خراسان رضوی و همچنین استان‌های همجوار داشته باشد که در  کنترل و نظارت این موضوع مهم پرسنل نیروی انتظامی نقش بسیار مهمی برعهده دارند.

شهرستان داورزن به عنوان یکی از بزرگترین تامین‌کننده‌های گوشت سفید در خراسان رضوی است که با ۱۴۰ واحد مرغداری فعال حدود ۱۱ درصد گوشت استان را سالانه تامین می‌کند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۷۴


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا