آذربایجان شرقی

فعالیت ۳۵۰ هزار کشاورز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه/آب به دریاچه ارومیه رسید

به گزارش برگزیده های ایران از تبریز، محمد شریفی مقدم در کارگاه آموزشی و نشست ویژه تشریح ابعاد، اهداف و ماموریت‌های طرح ارتقای بهره وری و کاهش مصرف آب در کشاورزی(بهکاشت) با محوریت طرح جامع ترویج وزارت جهادکشاورزی که در حاشیه نخستین رویداد کشاورزی دانش بنیان و نوآور ویژه حوضه دریاچه ارومیه برگزار شده بود درخصوص کارهای انجام گفته در حوضه دریاچه ارومیه، تعداد سایت‌های موجود، تعداد بهره برداران، مساحت اراضی درگیر حوضه دریاچه و تمام موارد و موضوعات مربوط به حوضه را برای حاضرین تشریح کرده و گفت: برنامه سال آتی با دقت و انسجام بیشتری انجام خواهد گرفت.

وی با اهمیت جلوه دادن نقش مرکز تحقیقات و ترویج اظهار کرد: با توجه به کارهای شاخص انجام گرفته توسط محققان، در سال ۱۴۰۱ هماهنگی تنگاتنگی با مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی خواهیم داشت.

شریفی مقدم با بیان اینکه ۳۵۰ هزار کشاورز در سه استان حوضه آبریز دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان فعالیت دارند گفت: توجه به اشتغال و معیشت این بخش با توجه به بهره وری آب کشاورزی در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد.

وی با بیان اینکه طرح‌های ترویجی کشاورزی در زمینه احیای دریاچه ارومیه در سه فاز اجرایی شده است گفت: فاز اول با ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در ۲۵ سایت، فاز دوم با ۱۰ میلیارد ریال و فاز سوم نیز با ۳۷ میلیاردریال در ۳۵ کانون و ۵۰ سایت اجرایی شده است.

مجری ملی و مسئول هماهنگ کننده طرح جامع ترویج وزارت جهادکشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه افزود: فاز اول طرح احیای دریاچه ارومیه با بهره‌برداری از طرح انتقال آب از سدکانی سیب به عنوان مهمترین پروژه روبه اتمام است.

وی گفت: گام دوم احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم با شعار افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی در دست اجراست که باید تلاش و برنامه ریزیها حول این مورد باشد.

شریفی مقدم با اشاره به برگزاری نمایشگاه و رویداد کشاورزی دانش بنیان و نوآور حوضه دریاچه ارومیه ادامه داد: چهار طرح جامع زراعت، باغبانی، ترویج و آب و خاک در طول پنج سال گذشته تحت عنوان احیای دریاچه ارومیه توسط وزارت جهاد کشاورزی، اجرا شده است.

وی ارائه دستاورها و نتایج طرحهای جامع وزارت جهادکشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه توسط سه استان حوزه آبریز در طول پنج سال اخیر، حضور کشاورزان پیشرو در حوزه اقدامات احیای دریاچه ارومیه، حضور ستاد احیا و شرکت‌های فنی و مهندسی، مشاوره ای و طرف قرارداد طرح نجات دریاچه ارومیه و برگزاری کارگاه های آموزشی تخصصی را از محورهای برگزاری این رویداد بیان کرد.

انتهای پیام/


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا