Categories: اخبار روز

وجود ۱۵۰۰ بیمار تالاسمی در تهران/ ناپایداری دسترسی به داروها

وجود ۱۵۰۰ بیمار تالاسمی در تهران/ ناپایداری دسترسی به داروها

– اخبار اجتماعی –

علی عبدی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران به مناسبت روز جهانی تالاسمی اظهار کرد: تالاسمی یک بیماری‌ ژنتیکی و یک اختلال خونی ارثی است که در آن، تعداد هموگلوبین‌ها و گلبول‌های قرمز در بدن فرد مبتلا به این بیماری از حالت نرمال کمتر است. هموگلوبین پروتئینی در گلبول‌های قرمز است که آن‌ها را قادر به حمل و انتقال اکسیژن می‌سازد. شمار پایین هموگلوبین و سلول‌های خونی، می‌تواند موجب کم‌خونی شود.

وجود ۲۰ هزار و ۶۰۰ بیمار تالاسمی در ایران

وی با بیان این که ۴ درصد اجمعیت ایران ناقل ژن تالاسمی هستند، افزود: بیش از ۲۰ هزار و ۶۰۰ نفر بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور در کشور زندگی می‌کنند که ۱۵۰۰ نفر از آنها در تهران هستند.

چرا پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی سخت است؟

عبدی درباره راه تشخیص بیماری در زوجین و پیشگیری از تولد فرزند مبتلا به تلاسمی گفت: پیش از ازدواج آزمایش‌هایی از افراد گرفته می‌شود و در صورتی که هر دو به تالاسمی مبتلا باشند به آن‌ها اطلاع داده می‌شود که ممکن است فرزندان آن‌ها نیز به تالاسمی مبتلا شوند اما منع قانونی برای ازدواج این افراد با یکدیگر وجود ندارد و از آنجا که عمدتاً زمانی افراد برای انجام آزمایش‌های پیش از ازدواج مراجعه می‌کنند که تصمیم آنها برای ازدواج کردن با یکدیگر قطعی است افراد حتی در صورت اطلاع از احتمال ابتلای فرزندان آینده خود به این بیماری نیز از ازدواج منصرف نمی‌شوند.

وی با بیان این که عمده علت ابتلا به تالاسمی ماژور ازدواج فامیلی است، خاطرنشان کرد: در صورتی که دو فرد غریبه مبتلا به تالاسمی مینور نیز با هم ازدواج کنند فرزندان آن‌ها ممکن است به تلاسمی ماژور مبتلا شوند.

بیماران تالاسمی بزرگترین گروه مصرف‌کننده خون در ایران هستند

دسترسی ناپایدار بیماران به داروهای تالاسمی

مدیرعامل انجمن تالاسمی تهران درباره درمان بیماری و وضعیت دسترسی بیماران تالاسمی به داروها بیان کرد: بیماران تالاسمی باید آمپول‌های آهن زدا تزریق کنند. داروهای دسفرال و داروی خوراکی برای این بیماران تجویز می‌شود که این داروها هم نمونه‌های وارداتی و هم تولید داخل دارند اما وضعیت تأمین داروهای وارداتی اصلا قابل پیش بینی نیست و این داروها گاهی ۶ ماه یکبار تا یکسال یکبار وارد می‌شوند و گاهی نیز دسترسی بیماران به داروهای ایرانی و توزیع آن‌ها نیز با مشکل مواجه می‌شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بدن برخی از بیماران به داروهای ایرانی پاسخ درمانی مناسبی نشان می‌دهد اما این دارو برای برخی از بیماران عوارضی ایجاد و درمان را برای بیماران سخت می‌کند.

۶۶۲ بیمار تالاسمی در پی تحریم‌های دارویی جان باختند

وجود تنها یک مرکز تخصصی درمان تالاسمی

عبدی با بیان این که تنها مرکز تخصصی درمان تالاسمی بزرگسالان مرکز ظفر در تهران است، تصریح کرد: این مرکز یک ساختمان قدیمی است که توانایی پاسخگویی به حجم بالای مراجعات را ندارد و بسیاری از بیماران نیز از شهرستان‌ها به این مرکز مراجعه می‌کنند. ظرفیت این مرکز کمتر از ۴۰۰ نفر است اما حدود ۱۲۰۰ نفر به این مرکز مراجعه می‌کنند.

مدیرعامل انجمن تالاسمی تهران خاطرنشان کرد: در تهران ۱۵ مرکز درمانی به امر پذیرش بیماران تالاسمی اقدام می‌کنند اما هنوز در درمان بیماران مشکلاتی داریم از جمله این که بخش مشخصی برای درمان بیماران تالاسمی در بیمارستان‌های کشور وجود ندارد.

/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

4 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 ماه ago