به گزارش خبرگزاری برگزیده از سنندج، احمدی معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اشاره به اینکه از آغاز خرید تضمینی گندم تا ۱۸ شهریور ماه یک میلیون ۱۴۸ هزار و ۴۵ تن گندم از کشاورزان خرید تضمینی شده است، اظهار کرد: شهرستان بیجار با ۲۸۹ هزار و ۸۱۷ تن، دیواندره ۱۹۹ هزار و ۹۷۱ تن، سقز با ۱۹۳ هزار و ۵۶۳ تن بیشترین میزان خرید تضمینی گندم در استان را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: در سال زراعی جاری ۱۷۱ هزار و ۶۱۶ تن گندم از کشاورزان دهگلانی، ۱۵۴ هزار و ۵۷۳ تن قروه، ۷۴ هزار و ۵۲۲ تن کامیاران، ۳۷ هزار و ۶۹۱ تن در سنندج، ۱۱ هزار و ۱۳۷ تن بانه، ۹ هزار و ۷۸۶ تن در مریوان و ۵ هزار و ۳۶۹ تن گندم از کشاروزان سروآبادی خرید تضمینی شده است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، ارزش ریالی گندم خریداری شده از کشاورزان استان را برابر با ۱۷ هزار و ۲۲۰میلیارد و ،۶۷۵ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: میزان گندم ثبت شده در سامانه سیفا تا پایان ۱۸ شهریور ماه جاری یک میلیون و ۱۴۶هزار و ۴۲۰ تن بوده است.
احمدی بیان کرد: میزان چک لیست ارسالی به بانک کشاورزی یک میلیارد و ۱۴۱میلیون و ۶۴۹ هزار و ۷۰۷ کیلوگرم بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰ هزار میلیارد تومان معادل ۶۳ درصد از کل مبلغ گندم خریداری شده در استان به کشاورزان پرداخت شده است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: آهنگ خرید روزانه ۲ هزار و ۸۹۲ تن و میزان رشد خرید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۱ درصد و نسبت به کل خرید سالگذشته ۸۴ درصد است.
به گفته احمدی، گندم تضمینی کشاورزان در ۸۳ مرکز خرید از ۸۶ هزار و ۶۲۱ نفر و تعداد محموله ها برابر با ۲۷۶ هزار و ۱۷۸ بوده است.
وی یادآور شد: ۴۹۷ هزار و ۸۹۲ تن گندم خریداری شده در استان به ۹ استان کشور ارسال شده است.
قیمت فروش بذر گندم در کردستان اعلام شد
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه از اعلام قیمت فروش بذر گندم خبر داد و اظهار کرد: طبق نظر فنی بذر گندم و جو گندم طبقه گواهی شده آبی ۲۰۶ هزار ریال و بذر گندم طبقه گواهی شده دیم یک هزار و ۱۹۹ ریال تعیین شده است.
به گفته وی، قیمت بذر گندم طبقه مادری آبی در سال زراعی ۱۴۰۲ ـ ۱۴۰۳ برابر با ۲۱۶ هزار و ۳۰۰ریال و بذر گندم مادری دیم ۲۰۹ هزار و ۴۷۵ریال است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: تمام شرکتهای فرآوری بذر باید طبق دستورالعمل و با نظارت کامل کارشناسان مرکز تحقیقات بذور را ضدعفونی شده در اختیار کشاورزان قرار دهند.
احمدی عنوان کرد: کشاورزان باید از بذور مناسب استفاده نمایند که محصول مناسب را از لحاظ عملکردی در سال زراعی آینده داشته باشیم.
۴۶