مازندران

واکسیناسیون یک‌میلیون راس دام سبک در مازندران/ طاعون در حیوانات اهلی مشاهده نشد

به گزارش برگزیده های ایران از ساری، امسال ۸ تا ۱۴ آبان ماه به عنوان هفته پدافند غیرعامل با شعار «پدافند غیرعامل، ایران پایدار» نامگذاری شده است که تهدیدات زیستی اولویت نخست پدافند غیرعامل است.

به همین منظور رزمایشی با عنوان مبارزه با طاعون نشخوارکنندگان کوچک در شهرستان بهشهر انجام شد و در این رزمایش بر بی‌خطر بودن این بیماری بر روی انسان تاکید و افزوده شد که این بیماری قابل انتقال به انسان نیست و صرفا نشخوارکنندگان کوچک را درگیر می‌کند و جای نگرانی برای ابتلای انسان به این بیماری وجود ندارد اما حیوان مبتلا به این بیماری تلف خواهد شد و درمانی برای آن وجود ندارد اما قابل پیشگیری است.

طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک ویروس بسیار واگیر گوسفند و بز است و این بیماری قابل سرایت از دام اهلی به حیوانات وحشی است و در مکان‌هایی مشاهده می‌شود که دام اهلی در تماس با حیوانات وحشی هستند و یا از آبشخورهای مشترک استفاده می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران در حاشیه این رزمایش در گفت‌و‌گو با فارس گفت: امروزه دشمن از طریق حمله سایبری مسائل زیستی و اقتصادی کشور ما را نشانه می‌گیرد و به‌راحتی از طریق حملات زیستی ساختارهای تولیدی را که ما در کشور به دنبال آن هستیم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

محمدحسین گلپایگانی ادامه داد: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک مرگ و میر بالایی در دام‌های سبک دارد و جزو بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب نمی‌شود اما می‌تواند سرمایه دامی کشور را به مخاطره بیندازد.

وی اظهار کرد: کشوری که از لحاظ ذخائر پروتئینی تحت تاثیر قرار گیرد وابستگی به خارج پیدا می‌کند و استقلال کشور را خدشه‌دار می‌کند از این رو کنترل و مقابله با این بیماری برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه تاکنون در حیوانات اهلی استان مازندران این بیماری مشاهده نشده است، گفت: ۹ ماهه امسال یک‌میلیون راس گوسفند و بز در استان واکسینه شدند و تا حدودی اطمینان خاطر ایجاد کرد که شاهد این بیماری در استان نباشیم.

گلپایگانی افزود: دامداران از مراتع و چراگاه‌های مجاور مناطق حفاظت شده محیط زیست برای تعلیف استفاده نکنند و ضمن توجه به توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی، با اکیپ‌های عملیاتی واکسیناسیون دامپزشکی همکاری داشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این رزمایش با بیان اینکه ۱۰۰ سالی است که حمله پدافندی در تولید و تهدیدات زیستی سابقه دارد و شروع آن از جنگ جهانی دوم بوده که چگونه بتوانند غذای نیروی نظامی کشور آلمان را قطع کنند، گفت: آخرین حمله پدافندی به سیستم‌های نرم‌افزای اخیرا در جایگاه‌های سوخت ایران اتفاق افتاد که با هوشیاری متخصصان این مشکل رفع شد.

عزیزالله شهیدی‌فر ادامه داد: بخش کشاورزی به عنوان موجود زنده و پویا از لحاظ کنترل آفات و بیماری‌ها و نهاده‌های دامی نیازمند حمایت است.

وی افزود: ۳ میلیون راس دام سبک در استان داریم که می‌تواند متاثر از پدیده طاعون باشد و مازندران با وجود ظرفیت‌های خوبی که دارد باید به صورت جدی جلوی خسارت دام‌ها را بگیرد.

شهیدی‌فر بیان کرد: مازندران ظرفیت‌های بزرگی در حوزه دام و طیور و آبزی پروری دارد و با هشت میلیون واحد دامی که در استان وجود دارد ضرورت دارد صنعت دام استان را حفظ کنیم.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری مازندران با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل در موضوعات مختلفی شامل زیستی، شیمیایی، سایبری، پرتوی و… در حال فعالیت است و تنوع این موضوعات سبب شده با هم‌افزایی همه دستگاه‌های اجرایی محقق شود تا از هر نوع تهدیدی جلوگیری شود، گفت: شناخت و تدقیق دارایی‌ها و شناخت و احصاء تهدیدات پیش رو دو وظیفه مهم اداره کل پدافند غیرعامل استان است.

حمید بخشی ادامه داد: اگر شناخت به موقع نسبت به تهدیدات داشته باشیم می‌توانیم از خسارت‌ها جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا