کردستان

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان کلید خورد

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از مریوان، پانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان شامگاه امروز با حضور مسوولان و هنرمندان و با اجرای تئاتر عروسکی «جان من ایران من» کاری از هنرمندان کامیاران در پارک شانو کلید خورد.

رحمان هوشیاری دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره تئاتر مریوان در مراسم افتتاح این جشنواره اظهار کرد: امسال بعد از وقفه دو ساله شاهد برگزاری پانزدهمین دوره جشنواره هستیم که با استقبال خوب هنرمندان سراسر کشور روبرو بودیم.

وی تصریح کرد: با وجود شرایط کرونایی خوشبختانه امسال به صورت حضوری شاهد برگزاری این جشنواره هستیم.

وی اضافه کرد: امیدواریم برگزاری این دوره از جشنواره شاهد بازگشت گرما، شور و شوق و نشاط و فضای شاد در این شهرستان باشیم.

رحمانی گفت: بعد از انتشار فراخوان پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی، ۲۰۷ اثر در تمام بخش ها از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شد که بعد از بازیبینی ۴۱ اثر از این تعداد به مرحله نهایی راه یافت.

به گفته وی، در مجموع ۱۶ اثر در بخش آزاد، ۵ نمایش در بخش کودک و نوجوان ۵ نمایش بخش ویژه و ۶ اثر در بخش آیینی سنتی اجرا می‌شود.

به گفته رحمانی، امسال برگزیدگان جشنواره‌های دیگر نیز در این جشنواره حضور دارند که این مهم نشانه جایگاه جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در کشور است.

وی عنوان کرد: با وجود اینکه از قبل اعلام کرده بودیم بخاطر شرایط کرونایی از پذیرش گروه‌های بین.المللی معذور هستیم ۲۷ اثر در حوزه بین‌الملل متقاضی شرکت بودند که آثار برگزیده آنها در فضای مجازی پخش می‌شود.

جشنواره تئاتر خیابانی مریوان محلی برای ارائه هنرمندانه مطالبات به حق مردم است

مدیرکل ارشاد و فرهنگ اسلامی کردستان هم در این مراسم گفت: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان محلی برای ارائه مطالبات به حق مردم است و اینجا جایی است که مطالبات اجتماعی به صورت هنرمندانه برای رفع مشکلات بیان می‌شود.

عبیدالله رستمی اظهار کرد: کسی که از دل مردم برخواسته باشد و درد مردم را بداند، می‌تواند به بهترین شکل ممکن به صورت هنرمندانه این مشکلات را به جامعه انتقال دهد.

وی افزود: امیدواریم در ایام برگزاری جشنواره با کمک مردم هنردوست مریوان با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی به بهترین نحو پانزدهمین دوره تئاتر خیابانی مریوان برگزار شود تا زحمات چندین ماهه کادر درمانی که در این راه جانشان را از دست دادند را هدر ندهیم.

رستمی از همه مسئولان استانی و کشوری برای حمایت از این جشنواره تقدیر کرد و گفت: محلی برای ارائه مطالبات به حق و هنرمندانه مردم است.

وی از مردم مریوان خواست که در طول برگزاری این جشنواره با رعایت پروتکل‌های بهداشتی هنرمندان تئاتر خیابانی مریوان را همراهی کنند.

مردم مریوان برای تئاتر خیابانی ارزش قائلند

آرتیکاس اقبال، فرماندار مریوان هم در این مراسم اظهار کرد: امروز شاهد برپایی این آیین هستیم و خوشحالیم سالیان زیادی است که تئاتر خیابانی در مریوان برگزار می‌شود و امروز به موضوعی همه‌گیر تبدیل شده و مردم به آن اهمیت می‌دهند.

اقبال گفت: جای بسیار خرسندی است تئاتر خیابانی که به عنوان مادر هنرها از آن نام برده می‌شود از تاثیرگذارترین هنرها است چون ارتباط دو سویه بین بازیگر و تماشاچی ایجاد می‌کند.

وی افزود: مریوان به عنوان یک شهرستان مرزی بنا به اظهار خیلی از متخصصین بهترین مکان برای اجرای تئاتر خیابانی است چون مردم آن تئاتر خیابانی را می‌شناسند و آن را درک کرده‌اند.

وی گفت: امیدواریم بتوانیم در سال‌های آینده برنامه‌های پربار، غنی‌تر و توانمندتری را با توجه به ظرفیتی که در این شهرستان وجود دارد، اجرا کنیم.

وی هم‌افزایی و ایجاد شور و نشاط را از اثرات جشنواره تئاتر خیابانی در این شهرستان عنوان کرد و از برگزارکنندگان آن تقدیر کرد.

تئاتر، هنر حساس‌سازی مسوولان برای رفع مشکلات است

شیوا قاسمی‌پور رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم اظهار کرد: امروز مفتخر هستیم در آیین افتتاحیه پانزدهمین دوره تئاتر خیابانی در پایتخت زیبایی‌ها هستیم.

وی گفت: هنرمندان با زبان هنر تلاش می‌کنند مشکلات و مسائل موجود در جامعه را بیان کنند و با حساس‌سازی و آگاهی‌بخشی زمینه رفع آن را فراهم سازند.

وی تصریح کرد: امروز در شرایطی قرار داریم که از جامعه سنتی به سمت مدرن حرکت می‌کنیم که این موضوع مشکلات و معضل‌هایی را در جامعه ایجاد می‌کند و بیان این موضوعات با زبان هنر در تئاتر خیابانی کار ارزشمندی است.

وی گفت: هنرمند می‌تواند متعهدانه و دلسوزانه این مسائل را بیان کند و به جامعه اگهی ببخشد.

قاسمی‌پور به شیوع کرونا ویروس هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه شیوع این ویروس در کنار بسیاری از آسیب‌های اقتصادی خیلی از خانواده عزیزانی را از دست داده‌اند مشکلات معیشتی از دیگر چالش‌های جامعه ماست تزریق شادی در این شرایط بسیار ضروری است.

وی با بیان اینکه کار هنرمند است که شادی و نشاط را در جامعه ایجاد کنند، گفت: هنر بهترین ابزار برای آموزش و اگهی‌بخشی جامعه است.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۱


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا