سیاسی

اجرای دومین دوره طرح “حامیم” با حضور ۱۵ هزار دانشجو در کشور

اجرای دومین دوره طرح “حامیم” با حضور ۱۵ هزار دانشجو در کشور

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری برگزیده های ایران، حجت  الاسلام فاطمی پور، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور با اشاره به آغاز دومین دوره مهارت افزایی و توانمند سازی دانشجویان فعال فرهنگی و سیاسی دانشگاهها حامیم اظهار داشت: بیش از سه میلیون دانشجو و صد هزار استاد و مدرس در دانشگاهها حضور دارند و توانمندسازی آنها برای اثرگذاری نیازمند برنامه ریزی و اعتبارات گسترده ای است. یکی از راههایی که برای این مسئله می شود انتخاب کرد و گستره، تاثیر و اهداف آن را دید استفاده از ظرفیت فعالان سیاسی  و فرهنگی دانشگاهها است که رهبری از آنها به عنوان حلقه های میانی یاد کردند.

وی با بیان اینکه همه دانشگاهیان تاثیرگذار هستند و حضورشان در فضای دانشگاه در آینده کشور موثر است، تصریح کرد: در این راستا، آموزش و تقویت این افراد اهمیت به سزایی دارد. 

فاطمی نیا ادامه داد: از ابتدای مهرماه آموزش‌ دانشگاهها پس از مدتی وقفه رسما حضوری شد و نهاد رهبری از تابستان سال گذشته در کنار برنامه های متنوع فرهنگی خود و تشکل های دانشجویی حدود ۸ هزار نفر از اساتید را در دوره‌های دانش‌افزایی و توانمندسازی و دانشجویان را در طرح حامیم مشارکت داد.

وی افزود: بر این اساس، حدود ۵۰ دوره در سطح کشور برگزار شد و حدود ۱۱ هزار نفر از دانشجویان در این طرح شرکت کردند. دوره‌ها یک تا دو هفته بوده و برخی از دوره‌های دانشگاهها به واسطه همزمانی با ایام محرم یا اختامیه خود را در عتبات عالیات برگزار کردند یا در این مکان برگزار شد.

معاون فرهنگی نهاد رهبری با اشاره به اینکه تلاش کردیم امسال نقاط قوت طرح را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنیم، خاطرنشان کرد: سال گذشته به دلیل تعطیلی دانشگاهها شناسایی و ارتباط‌گیری با فعالان فرهنگی برای ما چالش بود اما امسال تلاش کردیم این نقیصه برطرف شود و بر همین اساس مکاتباتی با دانشگاه‌ها داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه برای امسال بازبینی‌هایی انجام شد، ادامه داد: طرح امسال سه مرحله‌ای خواهد بود. مرحله اول، دانشگاهی است که مخاطب آن حدود ۴۵ هزار نفر است. از ۲۶۰ دفتر نهاد رهبری انگشت شمار دفاتری باقی ماندند که افراد را انتخاب نکردند. در این دوره، نظام مسائل دانشگاه بررسی شد. جزئیات برگزاری این دوره در اختیار خود دانشگاه‌ها بود. در این مرحله، دانشجویان جدیدالورود معرفی شده و در اردوی وفاق شرکت کردند.

فاطمی پور افزود: دانشجویان می‌توانند در حدود ۱۰ کلاس آموزشی شرکت کنند. دانشگاه‌ها در این دوره به صورت تعاملی کار می‌کنند تا بتوانند برنامه‌های خود را با هزینه کمتر برگزار کنند. پس از اتمام دوره‌های دانشگاهی و استانی، منتخبانی از شرکت‌کنندگان در این دوره‌ها معرفی خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۳ هزار نفر می‌توانند در دوره‌های تکمیلی شرکت کنند. ما در این سه مرحله قصد داریم انگیزه دانشجویان را تقویت کرده و هم‌افزایی ایجاد کنیم. هدف  اصلی ما پاسخگویی به شبهات و سوالاتی است که در ذهن جوانان وجود دارد.

معاون فرهنگی نهاد رهبری با اشاره به اینکه به هم‌افق شدن در مسیر پیشروی کشور نیاز داریم، تصریح کرد: این هم‌افق شدن اگر با نگاه ولی جامعه هماهنگ شود، بسیار موثر خواهد بود. 

وی از همکاری وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد در این طرح خبر داد و گفت: اعتبارات این طرح نیز با همکاری نهاد و دستگاههای مذکور برگزار می شود.

فاطمی نیا گفت: امسال جامعه هدف ۱۵ هزار دانشجو است. حضور دانشجویان که قبلا در طرح شرکت کردند هم منعی در دوره جدید ندارد اما اولویت با نفرات جدید است. چون اجرای برنامه ها در این مرحله بر عهده دانشگاههاست آنها برای شروع دوره اختیار دارند و برخی دانشگاهها دوره های خود را آغاز کردند.تنها در بازده دهه اول محرم به دلیل حضور دانشجویان در مراسم های عزای سالار شهیدان این برنامه ها متوقف می شود و پس از آن ادامه برنامه ها را خواهیم داشت.

وی درباره اساتید دوره نیز گفت: به دانشگاهها گفته شده اگر نیاز به مربی و استاد دارند نهاد این آمادگی را دارد برای انها مربی اعزام کند و حدود ۵ دوره آموزش برای اساتید و مربیان این دوره برگزار شده است. تلاش شده از ظرفیت اساتید موفق گروه معارف و اساتیدی که در ارتباط با دانشجویان موفق بودند استفاده شود. دانشگاهها از طرفیت اساتید خود نیز استفاده می کنند.

/

 
سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا