اخبار روز

اخوت اسلامی مهم‌ترین عامل عزت مسلمانان است / جهاد باید در برابر دشمن باشد نه برادر مسلمان

اخوت اسلامی مهم‌ترین عامل عزت مسلمانان است / جهاد باید در برابر دشمن باشد نه برادر مسلمان

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران،  نشست‌های مجازی سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور اندیشمندان جهان اسلامی از پایگاه خبری این کنفراس در حال برگزاری است. 

شیخ محیی الدین ییلدریم استاد دانشگاه ترکیه در این نشست گفت: مجریان دولت‌های غرب به دنبال ثروت ملت هستند. اگر ایمان به آخرت و حسابرسی روز قیامت باشد، معنویات در درجات بالا باشد، به اموال جامعه تصرف نمی‌کنند. ایمان کامل مستلزم عدالت کامل است؛ به همین دلیل امروزه در ممالک اسلامی مثل آب به عدالت نیاز داریم و این امر در ایران موفقیت‌آمیز بوده، اما با این حال راه طولانی در پیش دارند. کمک معنوی عدالت به بار می‌آورد. در تاریخ اینگونه نبود جنگ‌هایی صورت گرفت اما به این اندازه بی‌عدالتی و استعمار صورت نگرفته بود. 

امام جمعه بندرعباس: دشمنان دنبال از بین بردن وحدت امت اسلامی هستند

وی افزود: امپریالیسم و صهیونیست‌ها، برخی رهبران ممالک اسلامی را تصرف کردند و ثروت‌های ملت آنان را به غرب تزریق می‌کنند. می‌بایست دست از این کار برداشت. حسابرسی خدا سخت خواهد بود. آنها در تعضیف دولت‌های مستضعف دست به ترور می‌زنند. عدالت را نسبت به خودشان می‌خواهند نه همه. امت محمد صلی ‌الله علیه و آله مانند جسم است؛ سر این امت (قدس) تحت تصرف صهیونیست‌هاست که باید رهایی یابد.

ییلدریم گفت: به محض اینکه امر خدا را رها کردیم، دشمن هم شدیم. ما باید کافران و شیطان و نفس اماره را دشمن خود بدانیم. جهاد مقابل اینهاست نه مسلمانان. برافرازی پرچم جهاد با هم خطاست. مگر می‌شود اعضای یک جسم با هم درگیر باشند. 

علاءالدین زعتری سوریه معاون وزیر اوقاف کشور سوریه در ادامه این نشست گفت: در شریعت اسلامی، دعوت به قومی‌گرایی یا نژادپرستی نیست. اسلام ارزش‌های اخلاقی را بر پایه‌های محکمی بنا نهاد که مؤلفه‌های آن را کمال روحی و اخلاقیات شکل می‌دهد. اسلام از زبان عربی به عنوان فخرفروشی استفاده نمی‌کند. گویی تمام خصائص انسانی در طائفه‌گرایی خلاصه می‌شود. دین اسلام بر این مسئله خط بطلان کشید. خداوند فرمود «یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ …»؛ یعنی ای مردم، ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و ملت‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. بی تردید را کرامت‌ترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست».

کنفرانس وحدت , هفته وحدت , حضرت محمد (ص) ,

وی افزود: این کرامت برای کسانی است که با هم برادر شدند. در قضاوت، شهادت، اجتهاد و تقلید  عدالت شرط است. برادری و اخوت اسلامی مهم‌ترین عامل عزت مسلمانان است. اگر روزی آن را کنار بگذارند، هیبت و شکوه و عزت خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که غیر مسلمانان این گزاره را گرفتند و عزت یافتند. مفهوم اخوت اسلامی صرفاً در سخنرانی‌هاست. این امر باید تبدیل به روش و شیوۀ زندگی مسلمانان شود. 

زعتری افزود: مایۀ تأسف است که در روش‌های درسی، به امور خصوصی و عمومی مسلمانان توجه نشده است. چقدر ناراحت کننده است که مسلمان دربارۀ برادر مسلمان خود چیزی نمی‌داند. واعظی می‌گفت چند سال درس خواندیم دریغ از آنکه از استعمار هلند در اندونزی یا اسپانیا در فیلیپین بدانم. نمی‌دانیم فرانسوی‌ها هند را چگونه مورد استعمار قرار دادند و نمی‌دانیم برای پادشاهی سنگاپور چه اتفاقی افتاده است. دربارۀ قارۀ سیاه وضعیت بدتر است. امروز در این قاره ۵۰ کشور تأسیس شده است. این واعظ می‌گفت برای من روشن شد که مطالعۀ ما در تاریخ اسلام کم است و نسبت به تاریخ بشر زیر صفر. پس چرا مدعی هستیم پیام ما جهانی است؟ حدیثی است که می‌گوید کسی که به امور مسلمانان اهتمام نورزد، از ما نیست. اگر برادری شعاری باشد که واعظان بالای منبر می گویند، چه سودی دارد؟ یا طبق حدیثی دیگر مؤمنان مانند یک جسم هستند که اگر یک عضوی درد کند، عضوی دیگر درد می‌کند. این فریادی است که امیداریم با غیرت اعضای مجمع انعکاس یابد.

انتهای‌پیام/ 

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا