ایلام

بیش از ۱۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی استان ایلام فعال هستند

مالک شنبه‌زاده صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: بازارچه صنایع دستی دارای ۲۳ غرفه در رشته‌های مختلف صنایع دستی فعال است؛ صورت بازارچه هم محل فروش و توزیع و هم کارگاه تولیدی در آنجا مستقر است که مردم می‌توانند از نزدیک نظاره گر صنایع دستی متنوع استان باشند و اجناس مورد نظر را در این مکان خریداری کنند.

وی افزود: در استان ایلام بیش از ۱۰ هزار نفر دارای مدرک یا غیر مدرک در حوزه صنایع دستی فعالیت می‌کنند که از ۲۰۰ رشته فعال صنایع دستی در کشور تعداد ۳۳ رشته بنا به مواد اولیه و همچنین پیشینه تاریخی صنعت دستی و گرایش مردم در استان ایلام فعال است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: یک بخش از بودجه از طریق بودجه مستقیمی که خود وزارت برای آموزش صنایع دستی تعیین می‌کند، یکی دیگر بودجه استانی است که فرمانداران برای آموزش شهرستان‌های خود در نظر گرفته که ما بر اساس آنها به هنرآموزان خود آموزش می‌دهیم.

شنبه‌زاده ادامه داد: بودجه نیز بر اساس تفاهم نامه‌ای که با کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سازمان امور زندان‌ها برای آموزش منعقد می‌شود.

وی افزود: صنایع دستی به صورت روتین به خارج از استان و همچنین از طریق پایانه مرزی مهران به خارج از کشور و هم به صورت چمدانی صادر می‌شود که می‌توانیم از پتانسیل اربعین هم در ورودی و خروجی کشور عراق نمایشگاه برگزار و محصولات خود را به فروش برسانیم.

شنبه‌زاده گفت: یکی از صنایع دستی استان که نام درخشانی دارد گلیم نقش برجسته است که در فهرست آثار ملی کشور به نام برند استان ایلام ثبت شده است؛ همچنین برای چیت و چاقوی شهرستان ملکشاهی نشان جغرافیایی دارد.

وی ادامه داد: ما در زمینه حمایت از صنعتگران دو مسئله داریم یکی قبل از کرونا، بعد از کرونا و دیگری حین کرونا که الان دیگر مسئله حین کرونا هست، قبل از مسئله کرونا تمام کارگاه‌های تولیدی تسهیلات بانکی دریافت کردند ولی صنعتگران چون تعداد آنها زیاد است و سهمیه برای تسهیلات این بخش در نظر گرفته می‌شود کم است؛ سعی بر این شده که به اکثر این قشر هم تسهیلات پرداخت کنیم، در مورد مسئله حین کرونا نزدیک به ۳۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت و همچنین جیره غذایی برای تولید کنندگان فعال در نظر گرفته شد؛ همچنین از محل تسهیلات کرونا وام ۱۲ میلیونی برای بیمه شدگان و وام ۶ میلیونی برای صنعتگران که کارت صنعت داشتند پرداخت شد.

وی افزود: در حوزه بیمه صنعتگران بیمه عشایر روستایی وجود دارد که محدودیتی ندارد هزینه آن کم است و تنها تفاوت آن با بیمه تامین اجتماعی این است که دفترچه ندارد ولی بیمه تامین اجتماعی برای صنعتگران به صورت سهمیه‌ای است که شاید سالیانه ۴۰ تا ۵۰ نفر باشد که برای افرادی که فعال واقعی و مستمر هستند بیمه می‌شوند.

انتهای پیام/ 


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا