اخبار روز

تاکید وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس بر تداوم گفت‌وگوها با تهران

تاکید وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس بر تداوم گفت‌وگوها با تهران

به نقل از الخلیج آنلاین، وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس عصر امروز( چهارشنبه) صد و پنجاه و پنجمین نشست دوره‌ای خود را در ریاض پایتخت عربستان برگزار کردند.

وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه ی پایانی این نشست که به ریاست بدر آلبوسعیدی، وزیر خارجه عمان برگزار شد، بر تداوم همکاری مشترک و حل اختلافات با ایران از راه‌های مسالمت‌آمیز تاکید کردند.

آنها در بیانیه خود از بازگشت روابط تهران وریاض استقبال کرده و ابراز امیدواری کردند که این گام در راستای حل اختلافات و درگیری‌های منطقه‌ای از طریق گفت‌وگو باشد.

در بخشی از این بیانیه از تلاش‌های عمان و عراق در تسهیل روند گفت‌وگوهای تهران و ریاض ومیزبانی از چند دور مذاکرات تقدیر و تشکر شد.

وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس همچنین بر ضرورت پایبندی ایران به توقف غنی سازی بیش از حد اورانیوم و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید و برای همکاری با ایران در این پرونده ابراز آمادگی کردند.

آنها بار دیگر ادعاهای خود درخصوص جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی را مطرح کردند.

در پی سفر بهمن‌ماه سید ابراهیم رئیسی به پکن و گفتگوهای انجام شده میان رییس جمهور چین با رییس جمهور کشورمان، دریابان شمخانی از روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه در شهر پکن با هدف پیگیری توافقات سفر رییس جمهور، مذاکرات فشرده‌ای را به منظور حل‌وفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران-ریاض با همتای سعودی خود آغاز کرد.

در پایان این مذاکرات، روز ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ خورشیدی برابر با ۱۰ مارس ۲۰۲۳ میلادی، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای «علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رییس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: در نتیجه‌ گفت‌وگوهای انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند، ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفته و سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌ها را بازگشایی کنند.

وزرای امور خارجه دو کشور نیز جهت اجرای این تصمیم و انجام تمهیدات لازم برای تبادل سفرا با یکدیگر ملاقات می‌کنند.

دو کشور با تاکید بر احترام به حاکمیت و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر در زمینه اجرای موافقت‌نامه همکاری‌های امنیتی امضا شده در تاریخ ۱۳۸۰.۱.۲۸خورشیدی برابر با ۲۰۰۱.۴.۱۷ میلادی و نیز موافقت‌نامه عمومی همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، سرمایه‌گذاری، فنی، علمی، فرهنگی، ورزشی و جوانان، امضا شده در تاریخ ۱۳۷۷.۳.۶ خورشیدی برابر با ۱۹۹۸.۵.۲۷ میلادی توافق کردند.

توافق ایران و عربستان با واکنش و استقبال گسترده کشورهای زیادی در سراسر جهان، به‌ویژه در میان اعراب روبرو شد و برخی آن را یک دستاورد دیپلماتیک و تاریخی توصیف کردند.

۳۱۰۳۱۰

مجله خبری برگزیده های ایران

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا