فرهنگ و هنر

کارگردان “صحنه آخر”: تعزیه تلاقی دین و هنر است/ شهید نشدن امام حسین (ع) هم درام ساخت

کارگردان “صحنه آخر”: تعزیه تلاقی دین و هنر است/ شهید نشدن امام حسین (ع) هم درام ساخت

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، مستند «صحنه آخر» به کارگردانی محمد قاسمپور، روایتی متفاوت از یک تعزیه قدیمی در جنوب ایران است. نمایش که همه ساله در روز عاشورا در اهواز برگزار می‌شود و به دلیل پایان‌بندی متفاوت آن که بیانگر ارادت ویژه مردم به سیدالشهدا است، تبدیل به سو‌ژه این فیلم مستند شده است. مستند صحنه آخر به تازگی وارد اکران هنر و تجربه شده و روی پرده سینماها می‌رود.

خاطرات دوست ۲۰ ساله صفایی حائری در “پاتوق مستند”؛ سرنوشت عجیب موتورسوارانی که می خواستند عمامه‌اش را بیندازند!

قاسمپور با اشاره به داستان این مستند گفت: تعزیه‌ای که در شهر اهواز و در روز عاشورا برگزار می‌شود، هم سابقه‌ای طولانی نزدیک به ۳۰ سال اجرا دارد و هم مخاطبان زیادی را مشغول تماشای خود می‌کند. به گفته مردم محلی، بیش از ۱۰ هزار نفر آن را تماشا می‌کنند. 

مستند , سینمای مستند , امام حسین (ع) , نمایش , تعزیه , تئاتر , کربلا , عاشورا , محرم 1402 , محرم ,

وی اضافه کرد: موضوع مهمی که این نمایش را متفاوت می‌کند، پایان‌بندی خاص آن است. جایی که صحنه آخر یعنی شهادت امام حسین علیه السلام اجرا نمی‌شود. البته در زمان تصویربرداری مستند صحنه آخر اتفاق جالبی رخ می‌دهد و تیم تعزیه تصمیم می‌گیرد برای اولین بار صحنه آخر را نیز اجرا بکند؛ عده‌ای موافق این تصمیم هستند و عده‌ای دیگر نیز معتقدند که این نمایش باید مانند همه ساله به صحنه پایانی برسد. همین اتفاق یک درام زیبا را می‌سازد که در مستند به تصویر کشیده شده است.

قاسمپور با اشاره به علاقه زیاد مردم به این نمایش گفت: این نمایش دوبار در سال برای مردم اهواز اجرا می‌شود؛ یکبار در روز عاشورا و یکبار در روز اربعین؛ جنوبی‌ها علاقه زیادی به آن دارند و روز اجرای آن همه دست به دست هم می‌دهند تا به بهترین نحو روی صحنه برود. تیم تعزیه از ساعات ابتدایی صبح کار خود را آغاز می‌کند و نمایش تا اذان ظهر ادامه دارد.

او با اشاره به روند تولید این مستند گفت: نخستین بار این نمایش را در سال ۱۳۹۴ در اهواز دیدم و توجهم را به خودش جلب کرد. به همین دلیل ساخت مستند را آغاز کردیم. تصویربرداری آن در سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ انجام شد. در این سال‌ها نیز، این مستند به جشنواره‌های مختلفی رفت و اکنون در هنر و تجربه به نمایش درمی‌آید.

کارگردان مستند “صحنه آخر” خاطرنشان کرد: این مستند دو زبانه و به زبان‌های فارسی و عربی تولید شده است. به همین دلیل در کشور عراق و در جشنواره ثقلین نیز به نمایش درآمد که با استقبال بسیار خوبی از سوی مخاطبان عرب زبان همراه شد.

مستند , سینمای مستند , امام حسین (ع) , نمایش , تعزیه , تئاتر , کربلا , عاشورا , محرم 1402 , محرم ,

شاعر مشهور مسیحی که هزاران بیت شعر برای سیدالشهدا سروده است/ هدیه امام حسین(ع) به مردم لبنان چه بود؟!

این مستندساز با اشاره به هنر تعزیه به عنوان یک نمایش آیینی گفت: معتقدم هنر تعزیه محترم و ارزشمند است، چرا که محل تلاقی دین و هنر است. در حقیقت، این تلاقی را در نقطه اوج و در هنر تعزیه می‌بینیم. برای اینکه این نمایش متفاوت را افراد بیشتری ببینند، از قالب سینمای مستند نیز کمک گرفتیم. 

عوامل تولید مستند «صحنه آخر» عبارتند از:

تهیه‌کننده و کارگردان:‌ محمد قاسمپور، تدوین: بهروز داوری، فیلمبردار: محمد قاسمپور و سروش حضرتی، طراحی و ترکیب صدا: محمدحسین ابراهیمی و گرافیست: محمدرضا پاراسمند، روابط عمومی : مهدی قاسم پور

مستند , سینمای مستند , امام حسین (ع) , نمایش , تعزیه , تئاتر , کربلا , عاشورا , محرم 1402 , محرم ,

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا