علمی و فناوری

تصویر لو رفته از یک موشک‌ هایپرسونیک قاره‌پیما / کابوس جدید آمریکا / عکس

تصویر لو رفته از یک موشک‌ هایپرسونیک قاره‌پیما / کابوس جدید آمریکا / عکس

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، در اسناد لو رفته پنتاگون آنچه بیش از همه جلب توجه کرد، موارد مربوط به جنگ اوکراین بود اما نگرانی وزارت دفاع آمریکا به قدرت نظامی در حال پیشرفت چین نیز در این اسناد به چشم می‌خورد.

یکی از مهم‌ترین این نگرانی‌ها می‌توان به اسناد مربوط به آزمایش موشک قاره‌پیمای دی‌اف – ۲۷ اشاره کرد. موشکی که نه چین نه آمریکا وجودش را علنی نکرده‌اند. بر اساس اطلاعات اسناد لورفته این موشک آخرین بار حدود ۲ ماه پیش آزمایش شد و طی ۱۲ دقیقه بیش از ۲۱۰۰ کیلومتر را پیمود.

این موشک هایپرسونیک قاره پیما خطری بزرگ برای سیستم دفاع موشکی آمریکا است و به نظر نمی‌رسد که سیستم‌های دفاع موشکی موجود راهکار چندان مناسبی برای مقابله با آن باشند.

دی‌اف – ۲۷ قاتل ناوهای هواپیمابر

پیش از این مشخص شده بود که چین موشک هایپرسونیک دی‌اف – ۱۷ را در اختیار دارد که با برد ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر سلاحی ترسناک علیه هر هدفی به شمار می‌رود. حالا اما صحبت از موشک هایپرسونیکی است که بردی بسیار بیشتر از دی‌اف – ۱۷ دارد و عملا قاره‌پیما است.

دی اف – ۲۷ می‌تواند اهدافی در فاصله ۶ تا ۸ هزار کیلومتر را هدف قرار دهد. به این ترتیب هر هدفی در شرق یا جنوب شرق آسیا و بخش قابل توجهی از اقیانوس آرام، از جمله گوام، محل استقرار پایگاه های نظامی استراتژیک ایالات متحده در دایره برد این سلاح مخرب قرار می‌گیرند.

قاتل ناوهای هواپیمابر، نگرانی جدید آمریکا / عکس

به باور برخی نظامیان ارشد آمریکایی موشک‌های هایپرسونیک چین می‌توانند اهداف متحرک را مورد اصابت قرار دهند. این موشک‌ها در هنگام ورود مجدد به جو مانورهای پویایی دارند که آن‌ها را قادر می‌سازد در مرحله پایانی پرواز به کشتی‌های بزرگی چون ناوهای هواپیمابر حمله کنند. این باعث شده است که آنها لقب “قاتلان ناوهای هواپیمابر” را به خود اختصاص دهند.

اسلحه هایپرسونیک به موشک یا پرتابه‌ای گفته می‌شود که با سرعت ۵ تا ۲۵ برابر سرعت صوت حرکت می‌کند. برای پی بردن به سرعت وحشتناک زیاد این اسلحه کافی است بدانیم در این سرعت‌ها پرتابه در یک ثانیه بین ۲ تا ۸ کیلومتر را طی می‌کند.

کمتر از این سرعت مافوق صوت یا مادون صوت است که طیف وسیعی از موشک‌ها، پرتابه‌ها و هواگردها را در خود جای می‌دهد.

در سرعت هایپرسونیک مولکول‌های اتمسفر به حالتی از ماده به نام پلاسما تبدیل می‌شوند. کنترل پرتابه و ارتباط الکترونیک در حالت پلاسما از چالش‌های فنی ساخت سلاح هایپرسونیک است.

تنها سلاح‌هایی که به سرعتی فراتر از هایپرسونیک می‌رسند، جنگ‌افزارهای انرژی هدایت‌شده مانند سلاح‌های لیزری هستند.

۵۸۵۸

مجله خبری برگزیده های ایران

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا