سیاسی

حسینی: باید از همه ظرفیت‌ها برای دعوت مردم به مشارکت گسترده در انتخابات استفاده کرد

حسینی: باید از همه ظرفیت‌ها برای دعوت مردم به مشارکت گسترده در انتخابات استفاده کرد

– اخبار سیاسی –

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری برگزیده های ایران، سید محمد حسینی معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس در سی‌امین نشست  معاونان و مدیران کل امور مجلس وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی با تبریک ایام الله دهه فجر و قدردانی از زحمات و تلاش‌های معاونان پارلمانی، گفت: در آستانه انتخابات و کمتر از یک‌ماه که تا برگزاری این رویداد مهم سیاسی باقی مانده است باید از همه ظرفیت‌ها برای دعوت و ترغیب مردم به مشارکت گسترده در انتخابات استفاده کرد. مدیران ارشد در هر وزارتخانه و دستگاه با احساس مسئولیت نسبت به این رویداد مهم سیاسی لازم است که با برنامه‌های مختلف از جمله برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، اهمیت حضور در انتخابات و آثار داخلی و جهانی آن را یادآور شوند.

اختصاصی برگزیده های ایران| نمایندگان فعلی و شاخص ادوار بین داوطلبان تأییدصلاحیت‌شده‌های جدید نیستند/ رقابت برای هر کرسی مجلس به ۴۵ نامزد رسید
وی معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها، نهادها و دستگاه‌های اجرایی را به تبیین جایگاه مهم و اثرگذار مجلس شورای اسلامی و نقش آن در اجرای برنامه‌های اقتصادی و طرح‌های مختلف فراخواند و اظهارداشت: با توجه به شناخت و اشرافی که از فعالیت‌های قوه مجریه و مقننه دارید در کنار تشریح دستاوردهای دولت مردمی، نقش مجلس در اجرای آن را تبیین کنید تا در افزایش مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ اسفند نقش‌آفرینی کنید.

معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس، اطلاع‌رسانی از دستاوردهای دولت مردمی را در ایجاد امید و نشاط در جامعه و نقش آن در افزایش انگیزه مشارکت در انتخابات مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: متاسفانه در حوزه اطلاع‌رسانی ضعف داریم به‌نحوی که حتی خواص جامعه نیز از برخی دستاوردها و موفقیت‌های شاخص دولت بی‌خبر هستند و دهه فجر فرصت مناسبی است که این دستاوردها یادآوری شود و از معاونان پارلمانی انتظار می‌رود در فرصت باقیمانده با همت و تلاش مضاعف روشنگری نمایند و نتایج برنامه‌ها و مصوبات دولت و نقش مجلس در مسیر تصویب و اجرای درست این مصوبات را به اطلاع مردم برسانند. بی‌تردید اگر مردم با نقش مجلس در انجام این اقدامات آشنا شوند با احساس اینکه رأی‌شان تاثیرگذار است با انگیزه بیشتری پای صندوق رأی حاضر خواهند شد و در حد توان دیگران را همراه خواهند ساخت.

حسینی در ادامه با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در مقایسه با مجالس بسیاری از کشورها از نقش و جایگاه مهم‌تر تاثیرگذارتری برخوردار است و تبیین این موضوع می‌تواند تبلیغات موجود برای القای کم‌اهمیت بودن آن را خنثی کند، گفت: از ۱۷۷ اصل قانون اساسی بیش از ۳۰ اصل، مستقیماً به جایگاه مجلس شورای اسلامی اختصاص دارد، گفت: در ایران سیستم تک مجلسی حاکم است در حالیکه در برخی از کشورها مانند فرانسه، انگلیس، روسیه و سوئیس دو مجلس وجود دارد و در ایران قبل از انقلاب نیز این‌گونه بود در این شرایط اگر قانونی تصویب شد مجدداً مجلس دوم نیز باید آن را تایید کند که بعضاً در مواردی که برخلاف خواست حاکمان است، تصویب نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این کشورها مصوبات مجلس نمایندگان بدون تایید مجلس دوم بلا اثر می‌ماند، خاطرنشان کرد: بعضاً شورای نگهبان را مجلس دوم تلقی می‌کنند، در حالی‌که این ادعا و شباهت‌سازی درست نیست، چون شورای نگهبان صرفاً نهاد ناظر است که از قانون اساسی و شرع صیانت می‌کند و مشابه آن در کشورهای دیگر با عناوینی همچون شورای قانون اساسی و نهاد کنترل‌کننده و مراقبت از قانون اساسی وجود دارد.

معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس گفت: در بعضی کشورها نظیر فرانسه، آلمان و روسیه، رئیس جمهور می‌تواند مجلس را منحل کند اما در قانون اساسی ایران، امکان انحلال مجلس توسط مقامات اجرایی یا قضایی وجود ندارد بلکه برعکس مجلس می‌تواند وزرا را استیضاح و برکنار کند و حتی عدم کفایت رئیس‌جمهور را تصویب کند.

حسینی افزود: در کشورهایی مانند آمریکا و فرانسه، رئیس‌جمهور می‌تواند مصوبات مجلس را وتو کند از جمله ریگان و روزولت روسای جمهور آمریکا به ترتیب ۶۱ و ۶۳۱ بار مصوبات کنگره را وتو کردند اما در ساختار جمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور چنین حقی ندارد لذا در ایران نهاد مجلس شورای اسلامی از جایگاه رفیعی برخوردار است و با اینکه رئیس‌جمهور مستقیما با رأی مردم انتخاب می‌شود اما وزرا بایستی از مجلس رأی اعتماد بگیرند و نمایندگان مجلس در مسائل مختلف و در لوایح، نظرات خود را اعمال می‌کنند.

وی در حاشیه این نشست در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره تعامل دولت و مجلس اظهارداشت: در راستای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت لایحه محوری از ۲۵۸ لایحه‌ای که به مجلس یازدهم تقدیم شده، شامل ۱۲۸ لایحه معوقه و ۱۳۰ لایحه جدید، با تعامل و همگرایی سازنده‌ای که با اهتمام دولت، بین دو قوه ایجاد شده است ۵۲ مورد یعنی ۲۰ در صد لوایح تصویب و به قانون تبدیل شده است و بقیه در نوبت رسیدگی است.

معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس، اضافه کرد: این در حالی است که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲۹۰ طرح نمایندگان از سوی هیات رئیسه مجلس اعلام وصول شده اما از این تعداد فقط ۱۹ مورد یعنی حدود ۶/۶ درصد از کل طرح‌ها نهایی شده است که در قیاس با ۵۲ لایحه قانون شده، نشان‌دهنده تحقق لایحه محوری در این مجلس است.

حسینی خاطرنشان کرد: در طول ۲ سال و نیم از عمر دولت سیزدهم همچنین از ۱۸۹ اظهار نظر کارشناسی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری در مجلس ۱۶۲ مورد معادل ۸۵ درصد منجر به موافقت نمایندگان با نظر دولت شده است که دلیل روشنی از تعامل دولت و مجلس است.

در این نشست محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی با تقدیر از فعالیت‌های مفید و موثر معاونان پارلمانی، تبیین کارآمدی مجلس شورای اسلامی در میزان مشارکت را مورد تاکید قرار داد. وی همچنین گزارشی از برنامه‌های تحولی در دانشگاه آزاد اسلامی ارائه دارد.

در ادامه نشست تعدادی از معاونان پارلمانی در سخنانی پیشنهادات خود را در خصوص جلب مشارکت عمومی در صحنه انتخابات مطرح کردند.

معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس در پایان این نشست از نمایشگاه روایت تحول دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه‌های پژوهش و فناوری، ساختار و تشکیلات، فرهنگی و تربیتی بازدید کرد.

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا