فرهنگ و هنر

شبکه کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو می‌رود

شبکه کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو می‌رود

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، مجید صحاف در ادامه بیان کرد: هر روز در کشور یک برنامه فرهنگی در زمینه کتاب و کتابخوانی از جمله رونمایی از کتاب، نقد، معرفی کتاب و… داریم. به همین دلیل این نیاز احساس شد که شبکه کتاب راه‌اندازی شود. این شبکه یک سالی هست که به صورت آزمایشی فعالیت دارد و امروز به صورت رسمی پخش خود را از سکوی تلوبیون آغاز می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه شبکه کتاب، شبکه کتابخوانی نیست، گفت: این شبکه، شبکه‌ای است که مردم را به سمت کتابخوانی هدایت می‌کند. امروز چندین هزار نویسنده و ناشر در کشور داریم به همین دلیل نیاز است که چنین رسانه‌ای ایجاد شود تا اخبار و رویدادهای این حوزه به صورت تخصصی پوشش داده شود. البته کتاب، خود نوعی رسانه است و وقتی یک رسانه تصویری به کمک آن می‌آید، هم‌افزایی ایجاد می‌شود و قدرت تأثیرگذاری آن بیشتر می‌شود.

شبکه کتاب روزانه ۸ ساعت پخش زنده دارد

مدیر شبکه کتاب با اشاره به میزان پخش برنامه‌های زنده شبکه کتاب، گفت: این شبکه روزانه ۸  ساعت پخش زنده دارد و در تمام ساعات شبانه روز نیز در دسترس است. البته زمانی که رویدادی مرتبط با حوزه کتاب در کشور برگزار شود، قطعاً توسط شبکه کتاب پوشش خبری و تصویری داده می‌شود و در کنداکتور هم قرار می‌گیرد.

اتصال ۴ هزار کتابخانه به شبکه کتابخانه‌ای ایران

به گفته صحاف، فضای مجازی جذابی نیز در شبکه کتاب ایجاد شده و مخاطبان می‌توانند برنامه‌ها و گزیده‌های آنها را از طریق شبکه‌ها و پیام‌رسان‌های اجتماعی از جمله بله، سروش‌پلاس و… مشاهده کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: در همین جا از افرادی که در حوزه کتاب فعالیت دارند دعوت می‌کنیم تا در این رسانه حضور داشته باشند و این شبکه را متعلق به خود بدانند. برنامه‌های این شبکه هم تولیدی و هم پخش زنده است. به عنوان مثال، روزهای دوشنبه بعد از ظهر برنامه جلد دوم از این شبکه به صورت زنده پخش می‌شود و روزهای چهارشنبه نیز برنامه تولیدی داریم. همچنین روزانه برنامه نیم ساعته حوالی کتاب پخش می‌شود که در زمینه کتاب و کتابخوانی اخبار و اطلاع‌رسانی می‌کند.

صحاف: نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب توسط شبکه کتاب پوشش داده می‌شود

مدیر شبکه کتاب با بیان اینکه، این شبکه از ۸  شهریور ماه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو حضور دارد و رویدادهای آن را هم پوشش می‌دهد، خاطرنشان کرد: هدف این است شبکه کتاب در تمام نمایشگاه‌های بین‌المللی که کشور ایران حضور دارد را پوشش خبری و تصویری دهد. در این زمینه زیرساخت‌های فنی و استودیوی مناسبی نیز برای بخش فنی و تولید برنامه‌ها وجود دارد.

صحاف در پایان اظهار کرد: علاقه‌مندان جهت دسترسی به برنامه‌های این شبکه می‌توانند به آدرس ketab.tv مراجعه کنند. همچنین با ارسال عدد ۱۰ به سرشماره ۱۰۰۰۵۸۸۲ می‌توانند دسترسی مستقیم به برنامه‌های شبکه داشته باشند.

رستگار: رسانه‌های تخصصی، نیاز امروز جامعه مخاطبان است

در بخش دیگری از این برنامه، محمد رستگار، مدیر کل تلویزیون‌های تعاملی معاونت فضای مجازی صدا و سیما طی سخنانی گفت: با توجه به اینکه رسانه‌های تخصصی، نیاز امروز جامعه مخاطبان است و در فضای فرکانسی کشور، سازمان صدا و سیما محدودیت‌هایی دارد، روند تغییرات و همگرایی رسانه‌ای به سمت فضای مجازی پیش می‌رود. به همین دلیل در دوران تحولی صدا و سیما این رویکرد پیش گرفته شده تا با همکاری نهادهای دولتی، شبکه‌های تخصصی تلویزیونی راه‌اندازی شوند تا به عنوان مرجع تخصصی آن حیطه خاص از طریق سکوی تلوبیون فعالیت کنند.

وی ادامه داد: تلوبیون در زیست‌بوم محتوای حرفه‌ای به عنوان یکی از بزرگترین، موثرترین و پرمخاطب‌ترین سکوهاست. در همین زمینه، خانه کتاب به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول راه‌اندازی شبکه تخصصی کتاب شد. بذر شبکه کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ کاشته شد. ثمره و جوانه آن در هفته کتاب سال ۱۴۰۱ و بلوغ آن در نمایشگاه بین‌المللی کتاب امسال بود. امروز نیز پخش رسمی شبکه کتاب از سکوی تلوبیون آغاز می‌شود.

به گفته رستگار، حوزه مأموریتی این شبکه با توجه به اسناد بالادستی که در حوزه محتوایی رسانه ملی تعریف شده، جزو اولویت‌ها بوده و در این زمینه مسئولان شبکه کتاب و خانه کتاب و ادبیات ایران پای کار بودند و برنامه‌های تولیدی این رسانه و مخاطبان آن گسترده بوده و تمام حوزه صنعت نشر در این شبکه هدف‌گذاری و پوشش داده شده است.

غیرت و تعصبمان بر زبان فارسی باید بیشتر باشد/ لزوم تاسیس شبکه برون‌مرزی تلویزیونی برای آموزش زبان فارسی

آغاز به کار شبکه‌های تخصصی بر اساس سند بالادستی است

مدیر کل تلویزیون‌های تعاملی معاونت فضای مجازی رسانۀ ملی در ادامه خاطرنشان کرد: آغاز به کار شبکه‌های تخصصی بر اساس یک سند بالادستی است. در چارچوب این سند، ساختار شبکه، مخاطب، هویت بصری، زنجیره تامین محتوا، برنامه‌های تبلیغاتی و معرفی شبکه منعکس می‌شود. آغاز شبکه کتاب با نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ بود به عبارتی این شبکه یک شبکه رویدادی است.

وی تاکید کرد: سند شبکه با همکاری و تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فضای مجازی رسانه ملی آماده شد. این سند دارای یک شورای سیاستگذاری است که بر مبنای آن، فرآیند راه‌اندازی، مدت زمان پخش آزمایشی، آماده‌سازی زیرساخت‌های فنی، استراتژی‌های محتوایی و… تعیین می‌شود. پس از طی یک سال، این شبکه اکنون از نظر فنی و محتوایی به بلوغ رسیده است.

از نظر ساز و کار محتوایی شبکه در حال حاضر «روی ریل درستی» قرار گرفته است

رستگار با اشاره به هم‌افزایی میان شبکه کتاب و سایر شبکه‌های تلویزیونی رسانه ملی بیان کرد: این هم‌افزایی باعث شده تا برنامه‌های مشترکی میان شبکه کتاب و دیگر شبکه‌های تلویزیونی شکل بگیرد. علاوه بر این، پویش‌های مختلفی مانند پویش «فراز طلایی» نیز در بستر پیام‌رسان شاد راه‌اندازی شد که ویژه کودکان و نوجوانان است.

مدیر کل تلویزیون‌های تعاملی معاونت فضای مجازی رسانه ملی در پایان افزود: از امروز نیاز این شبکه به معرفی و تبلیغ به مخاطبان بیشتر شده چرا که از نظر ساز و کار محتوایی شبکه در حال حاضر روی ریل درستی قرار گرفته است. این ظرفیت وجود دارد تا سایر نهادها و دستگاه‌ها نیز رسانه تخصصی خود را از طریق سکوی تلوبیون راه‌اندازی کنند. معاونت فضای مجازی رسانه ملی نیز آمادگی دارد تا این خدمت را در اختیار سازمان‌ها قرار دهد.

گفتنی است، شبکه کتاب، پیش‌تر به صورت آزمایشی از طریق سکوی تلوبیون فعالیت داشته که از روز چهارشنبه ۱ شهریور ماه ۱۴۰۲ به صورت رسمی با همکاری معاونت فضای مجازی رسانۀ ملی به صورت رسمی آغاز به کار می‌کند.

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا