عکس | شگفت انگیز مثل این اختراع جدید ناسا برای آدم فضایی ها!
عکس | شگفت انگیز مثل این اختراع جدید ناسا برای آدم فضایی ها!
ناسا همیشه در استفاده از فناوریهای جدید پیشگام بوده است . حالا هم که هوش مصنوعی هر روز خبرساز میشود، چرا شاهد استفاده از آن در سفرهای فضایی نباشیم. ابتدا به محدودیتهای سفرهای فضایی میپردازیم تا ببینیم چرا استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت سخت افزار توسط ناسا تا این اندازه مهم است.
سفرهای فضایی ناسا با سخت افزار ساخت هوش مصنوعی
سفرهای فضایی بسیار پرهزینه هستند. ناسا نیز بهعنوان سازمانی که بودجه خود را از محل مالیات دهندگان آمریکایی میکند، همیشه باید محدودیتهای بودجهای را در نظر گیرد. هدف ناسا از فرستادن تجهیزات و فضانوردان به فضا کاوش و یافتن اطلاعات جدید است و برای اینکار باید تجهیزات ضروری و حداقل امکانات مورد نیاز را برای آنها فراهم کند.
مشکل اینجاست که برای فرستادن هر یک کیلوگرم جرم به فضا به میزان زیادی انرژی (سوخت) نیاز است و البته چون سوخت بیشتر به معنی وزن بیشتر نیز خواهد بود، مجددا سوخت بیشتری مورد نیاز خواهد بود. همین نیز دانشمندان ناسا را در یک چرخه بسیار دشوار قرار میدهد. تازه نباید فراموش کرد که هزینه فرستادن هر ۵۰۰ گرم جرم به فضا حدود ۱۰ هزار دلار است. با همه اینها ساخت سخت افزار توسط هوش مصنوعی چه کمکی به ناسا و سفرهای فضایی میکند؟
سازههای طراحی شده توسط هوش مصنوعی تا دو سوم نسبت به نمونههای عادی سبکتر هستند. این موضوع هم باعث کاهش وزن کلی فضاپیما (یا کاوشگر) میشود که بهمعنی کاهش هزینهها است و هم باعث میشود دانشمندان بتوانند تجهیزات بیشتری را درون فضاپیما قرار دهند.
ناسا در رابطه با نحوه طراحی سخت افزار مورد نیاز سفرهای فضایی با استفاده از هوش مصنوعی نیز توضیحاتی را ارائه کرد. ظاهرا در ابتدای کار یک مهندس یا متخصص طراحی فرمانی را به هوش مصنوعی میدهد. در این فرمان محدودیتهایی مشخص میشود. مثلا برای این سازه باید از ۱۰ پیچ استفاده شود، باید بتواند فشار مشخصی را تحمل کند، در دما یا شتاب مشخص دچار مشکل نشود و فضای کافی برای تعمیر را نیز داشته باشد.
الگوریتم مربوطه این دستورات را دریافت کرده و پس از چند ساعت نمونه نهایی را تحویل میدهد. البته کار طراحی اولیه بسیار زودتر انجام میشود و باقی زمان صرف بررسی مجدد و ارزیابی قسمتهای مختلف سخت افزار خواهد شد. این در حالی است که انجام چنین کاری توسط انسان حداقل چند روز طول خواهد کشید. جالب اینجاست که سخت افزار طراحی شده توسط هوش مصنوعی نیز کمی به موجودات فضایی شباهت دارد.
البته این تنها ابتدای راه است و ناسا میخواهد در آینده فناوری هوش مصنوعی را با تکنیکهای نسل جدید چاپ سهبعدی ترکیب نماید. هدف از این کار امکان ساخت سخت افزار با استفاده از مواد موجود در ماه یا مریخ است. با توجه به اینکه ناسا در حال حاضر نیاز به هزاران سخت افزار مختلف برای سفرهای فضایی خود دارد، میتوان گفت که هوش مصنوعی در کره زمین نیز بسیار استفاده خواهد شد.
۲۲۷۲۲۷