فرزام: سطح مسابقات کسب سهمیه بالاتر از بازیهای آسیایی است/ بهم ریختگی ذهنی ورزشکاران به دلیل حساسیتها بود
فرزام: سطح مسابقات کسب سهمیه بالاتر از بازیهای آسیایی است/ بهم ریختگی ذهنی ورزشکاران به دلیل حساسیتها بود
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران، تیم روئینگ کشورمان با هدایت افشین فرزام در مسابقات آسیایی هانگژو صاحب دو مدال نقره شد.
افشین فرزام سرمربی تیم روئینگ کشورمان به پرسشهای خبرنگار برگزیده های ایران پاسخ داده است.
برگزیده های ایران: عملکرد نمایندگان کشورمان در روئینگ بازیهای آسیایی هانگژو را چگونه ارزیابی میکنید؟
پیشبینی سه مدال را در روئینگ داشتیم که به دو مدال دست یافتیم و در دو نفره آقایان شانس کسب مدال را قائل شده بودیم هرچند با رکوردهایی که بچهها داشتند در سبک وزن هم میتوانستیم مدال بگیریم. در سنگین وزن شانس کمتری قائل بودیم که بچهها به عنوان چهارمی رسیدند. در بحث آقایان رکورد ۶:۲۰ را در نظر داشتیم که در مسابقه اول و در رقابت با ازبکستان این رکورد را در مقدماتی زدند و ازبکستانی که مدال نقره بازیها بعد از چین را داشت، پشت سر گذاشتیم.
در چهار نفره تمام برنامه ما این بود که برای اولین کشور قدرتمند ویتنام را پشت سر بگذاریم که این اتفاق با فاصله ۴-۵ ثانیه افتاد. مدال نقره ادوار گذشته ما در بخشهایی بود که چین حضور نداشت. با توجه به قوانینی که همیشه در روئینگ مقرر بود، هر کشور میتوانست در ۱۰ ماده از ۱۴ ماده روئینگ شرکت کند و مدالها بین کشورها توزیع می شد اما در این دوره چین در هر ۱۴ ماده با ورزشکاران المپیکی خود حضور یافت. ضمن اینکه مواد سبک وزن را هم حذف کردند و این کار را برای ما سخت کرد و ما برای اینکه بتوانیم به مدال نقره برسیم با وجود اینکه می دانستیم چین هست باید ویتنام را پشت سر میگذاشتیم که این اتفاق افتاد. در دو نفره سبک وزن هم بچهها رکورد خوبی را ثبت کردند.در این بخش شانس زیادی برای کسب مدال داشتیم ولی از دست ما رفت.
برگزیده های ایران: پس در مجموع به آنچه از نظر رکوردی مد نظر داشتید، دست یافتید؟
از نظر رکوردی قطعا به آنچه خواستیم رسیدیم. خودتان میدانید که تمام کشورها از جمله ژاپن، چین، هنگکنگ، ویتنام و ازبکستان در کشورهای خود شرایط استاندارد دارند و همیشه اردوهای خود را در اروپا برگزار میکنند. با وجود این محدودیت ها ما فقط یک ماه توانستیم از پیست ۲ هزار متر استاندارد استفاده کنیم و با این شرایط به رکوردهایی که می خواستیم رسیدیم.
در دو نفره بانوان هر دو قایق تقریبا یک رکورد را ثبت کردند. در بانوان ۴-۵ نفر را تقریبا به یک سطح از آمادگی رساندیم و بچهها در رکوردگیریها در تکنفره و دونفره رقابت نزدیکی داشتند و تیمی که ۶ ماه پیش در بانوان تحویل گرفتم بین ۱۵ تا ۲۰ ثانیه ارتقا یافته و رقابت خوبی در بچهها ایجاد شده بود.
از نظر رکوردی چه در زنان و چه در مردان به آنچه میخواستیم رسیدیم. من همیشه می گفتم این کاری است که ما می توانیم انجام دهیم و حالا باید ببینیم رقبای ما چه کردند. یک کشور قدرتمندی مثل ژاپن را در نظر بگیرید. آنها در ۲۰۱۸ جاکارتا با تیم اصلی خود حاضر نشدند چون باید برای المپیک آماده میشدند و در آن سال مسابقات جهانی بعد از بازیهای آسیایی بود و برای آنها چون میزبان المپیک بودند، کسب سهمیه مهم بود و به همین دلیل با تیم دوم خود در بازیهای آسیایی حاضر شدند. امسال ژاپن با تیم اصلی خود در بازیهای آسیایی حاضر شد چون مسابقات کسب سهمیه المپیک قبل از بازیها بود و آنها کسب سهمیه کرده بودند. ژاپنیها با این همه امکانات فقط سه مدال نقره گرفتند.
برگزیده های ایران: در مجموع از صحبتهای شما برداشت میکنم که این دوره از بازیها در رشته روئینگ در بالاترین سطح ممکن در آسیا برگزار شد؟
من در چند دوره از بازیهای آسیایی بودم قوانین مسابقات به کشورها اجازه میداد که طلا صید کنند. اگر شرایط مثل جاکارتا بود در روئینگ ۴-۵ مدال میگرفتیم که رنگ حداقل یکی از آنها طلا بود. ما همیشه به ویتنام میباختیم اما اینبار در دو قایق این تیم را پشت سر گذاشتیم. شرایط سخت بود و ما هم از قبل از شرایط را میدانستیم. ما باید سه مدال می گرفتیم و من هم از قبل قول سه مدال را داده بودم حتما کوتاهی از من مربی بوده و باید بیشتر کار کنیم با بتوانیم پیش بینی خود را محقق کنیم. اینکه به صدم ثانیه ببازیم باز هم فرقی ندارد چون باختیم و امیدوارم بهتر کار کنیم و نتایج بهتری کسب کنیم.
برگزیده های ایران: از دل مصاحبههای بچهها اینطور به نظر میرسد که به لحاظ ذهنی بهم ریخته هستند و موضوعاتی را مطرح میکنند که شاید به قبل از مسابقات برمیگردد؟
در تیم بانوان همیشه یک ورزشکار داشتیم که با فاصله زیاد از بقیه بوده و در این چند ماه اخیر با توجه به مسئولیتی که فدراسیون به من سپرد، یک سری از بچههایی آمدند که حتی در قهرمانی آسیا هم نتوانسته بودند مدال بگیرند و حتی در پنج تیم پنجم شده بودند و یا اینکه چند سالی بود رکوردهای آنها ثابت مانده بود را در اختیار گرفتم. در این چند ماه همه آنها رشد کردند و حتی در تست گیری های تک نفره دیدیم بچههایی که بی تجربه بودند و ۲۰ ساله بودند رنکینگ اول و دوم تیم را میگرفتند و هر بار تست میگرفتیم نتایج متفاوت بود و آنقدر رقابت وجود داشت که نمی توانستیم پیش بینی کنیم چه اتفاقی میافتد. همین رقابت حساسیتها را بالا برده بود و نسبت بهم حساس شده بودند. ریشه این موضوع بهم ریختگی ذهنی آنها هم همین رقابت بود که ما با توجه به این شرایط با سهرابیان جلسه گذاشتیم و تصمیم گرفتیم یک آیین نامه برای تست گیریها در سهمیه المپیک در نظر بگیریم و از روز اول اردو ابلاغ میشود و تاریخ تست گیری ها اعلام می شود تا از این جو روانی کاسته شود.
برگزیده های ایران: اینکه روئینگ بانوان متکی به یک فرد نیست قطعا اتفاق خوبی است.
الان تیم ما جوان شده است. آقایان ۲۳- ۲۴ ساله هستند، زینب نوروزی هم ۲۳، فاطمه مجلل ۲۰ ساله و کیمیا زارعی ۲۱ ساله هستند. ترکیب اصلی ما جوان شده و دو بازیکن با تجربه هم کنار تیم هستند. روزی که تیم را تحویل گرفتم همه گفتند کار سختی دارم چون پیشبینی رشد بچهها و رقابت وجود داشت اما من ناچار به انجام این کار بودم و به عنوان سرمربی باید تمام تیم ملی را در نظر بگیرم و باید همه رشد کنند. اگر در قایق چهار نفره همه قوی نبودند نمیتوانستیم ویتنام را بگیریم و نیاز داشتیم ۴ نفر در یک سطح در یک قایق بنشینند.
برگزیده های ایران: ما در مقایسه با رقبای خود امکانات زیر ساختی کمتری داریم و هیچ مربی تا روز آخر درگیر کم شدن آب دریاچه و یا پیست ۲ هزار متر نیست. آیا این موضوعات در کار تیم تاثیر دارد؟
برای رقبای ما داشتن امکانات امری عادی است. من به عنوان مربی نمی توانم صدرصد ذهنم را روی تمرین بگذارم. یک سری مسائل خارج از تصمیم گیری من است که در کار نقش دارد و ۶۰-۷۰ درصد تمرکز من برای تمرین است. این مسائل را از سال ۲۰۱۰ که در تیم ملی بودم، دیدم. قبلا مشکلات ارزی کمتر بود و بیشتر می توانستیم اردو بگذاریم و ۴۰-۵۰ روز اردوی اروپایی یا اردوهای دوماهه در چین داشتیم اما الان شرایط ارزی سخت است و از نظر امکانات محدودتر میشویم. در کنار من بچه های کادر فنی از جمله فرزین رضایی و هما خاتمی زحمت کشیدند که کمتر دیده میشوند. قطعا بدون وجود آنها نمی توانستم کار را پیش ببرم.
برگزیده های ایران: در ادامه چه برنامههایی برای کسب سهمیه دارید؟
مسابقات کسب سهمیه ما سطحش از بازیهای آسیایی بالاتر است. چون در ۴ ماده باید شرکت کنیم و طبق قوانین جهانی هر کشوری در دو ماده میتواند سهمیه بگیرد و این نشان میدهد که کار سختتری داریم. باید یک برنامهریزی مناسب کنیم تا بتوانیم خوب تمرین کنیم و بتوانیم نتایج درخشانی بگیریم.
/