لاوروف: خواهان احیای هرچه سریعتر برجام هستیم/ امیرعبداللهیان: پاسخ ما به آمریکاییها روشن و قاطع بود
لاوروف: خواهان احیای هرچه سریعتر برجام هستیم/ امیرعبداللهیان: پاسخ ما به آمریکاییها روشن و قاطع بود
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پس از دیدار با حسین امیرعبداللهیان در نشست خبری مشترک با وی گفت: علیرغم تحریمهای غیرقانونی آمریکا و دست نشانده هایشان، همکاری های تجاری ما با ایران در حال افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: برجام جایگزینی ندارد و خواهان احیای هر چه سریعتر برجام هستیم. جهان در انتظار بازگشت آمریکا به تعهداتش است و تحریم ها علیه ایران باید لغو شود.
لاوروف بیان کرد: از توافق ایران و عربستان استقبال میکنیم و همچنین از ابتکار صلح هرمز حمایت میکنیم.
وی اضافه کرد: در مورد سوریه تبادل نظر کردیم؛ برای حل مشکل فلسطین، قفقاز، یمن و خزر نیز صحبت کردیم.
لاوروف در ادامه این نشست با اشاره به روابط پرتنش اخیر میان ایران و آذربایجان گفت: “روسیه امیدوار است تنش ها در روابط ایران و آذربایجان موقتی بوده و به زودی برطرف شود”.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین با اشاره به ازسرگیری روابط میان ایران و عربستان اضافه کرد: “ما از بهبود اوضاع در منطقه خاورمیانه، از جمله با توجه به احیای روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان سعودی که اخیراً اعلام شده است، استقبال می کنیم. روسیه به طور مداوم مفهوم امنیت جمعی در خلیج فارس را که با “ابتکار صلح هرمز” پیشنهادی ایران همخوانی دارد، ترویج کرده است.
سرگئی لاوروف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در حال حاضر روسیه چه اقدامی برای بازگشت طرف های برجام به تعهداتشان انجام میدهد ؟ گفت: با همتای ایرانی خود در مورد وضعیت برجام صحبت کردیم. ما درک مشترکی داریم که هیچ جایگزینی برای این توافق بین المللی که در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا به تصویب رسیده، وجود ندارد. ما خواهان ازسرگیری سریع اجرای کامل این قطعنامه هستیم و با اقداماتی که مانع این امر می شود، مخالفیم.”
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان پس از دیدار با لاوروف در نشست خبری مشترک با وی گفت: در گفت وگوها موضوعات دوجانبه و منطقه ای مطرح شد. بررسی و مرور بر مناسبات دوجانبه نیز داشتیم.
وی ادامه داد: آخرین وضعیت توافقات برای امضای همکاری های راهبردی و بلندمدت بین دو کشور را بررسی کردیم و در مرحله پایانی هستیم. امیدواریم در آینده نزدیک برای امضای این توافقنامه میزبان آقای لاوروف باشیم.
امیرعبداللهیان ادامه داد: تداوم تنش در قفقاز را به نفع هیچ یک از طرفین نمیدانیم. مداخلات خارجی عامل پیچیده شدن اوضاع در منطقه است.
وی خاطرنشان کرد: آماده نقش آفرینی بیشتر در جهت صلح پایدار و امنیت فراگیر در منطقه هستیم. تسلیح اوکراین توسط غرب به سلاح های متنوع و پیشرفته را گامی در جهت پیچیده تر شدن اوضاع میدانیم.
وزیر امور خارجه در ادامه نشست خبری مشترک خود با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشره مبنی بر برگزاری نشست معاونان وزیران امور خارجه چهار کشور روسیه، ایران، ترکیه و سوریه در مسکو و این که آیا این نشست می تواند مقدمه ای برای برگزاری نشستی در سطح سران و یا وزیران امور خارجه این کشورها باشد؟ گفت: من در سفر اخیرم به ترکیه و سوریه با مقامات این دو کشور در خصوص برگزاری این نشست چهارجانبه رایزنی کردم، امروز هم با آقای لاوروف در این زمینه گفت و گو و تبادل نظر داشتیم.
وی با بیان اینکه این نشست هفته آینده در سطح معاونین برگزار شود، خاطرنشان کرد: طبعا هدف اصلی این نشست نزدیک کردن دیدگاه های دو کشور ترکیه و سوریه به یکدیگر است و تهران و مسکو نیز تلاش میکنند که این دیدگاه ها را به هم نزدیک کنند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همین ارتباط افزود: چنانچه در گفتگوهای هفته آینده چارچوبی مشخص شود، دور بعدی این نشست می تواند در سطح وزیران امور خارجه چهار کشور برگزار شود.
امیرعبداللهیان در بخشی دیگر از این نشست با بیان اینکه ما خواهان صلح در افغانستان هستیم، گفت: در رابطه با همکاری های اقتصادی و تجاری دو کشور به ویژه در یک و نیم سال گذشته پیشرفت های خوبی حاصل شده است. حجم تبادلات تجاری ما به بیش از سه و نیم برابر افزایش پیدا کرده است، هرچند این افزایش آن متناسب با توانمندی های موجود در دو کشور نیست.
وی افزود: همچنین مروری بر روابط کنسولی دو کشور داشتیم. تسهیل تردد و از جمله فعالیت اقتصادی دو کشور و تردد سهل رانندگان ترانزیت از جمله موضوعات مورد توجه ما بود و برای رفع موانع اتفاق نظر داریم.
وزیر خارجه کشورمان افزود: در خصوص همکاریهای دوجانبه در بخش منطقهای و بینالمللی گفتگو کردیم. جمهوری اسلامی ایران ۴۹ سند را برای عضویت در نشست آتی اجلاس سران شانگهای در مجلس به تصویب رسانده است. ما در این خصوص گفتگو کردیم.
وی ادامه داد: در خصوص مزیت قطعی ایران در بریکس و تلاشهای سازنده در خصوص تحولات جاری در قفقاز تمرکز ویژهای داشتیم؛ تداوم تنش در این منطقه را به نفع هیچ یک از طرفین آذربایجان و ارمنستان نمیدانیم. مداخلات خارجی و تلاش برای تغییرات ژئوپلیتیکی منطقه را عاملی برای هر چه بیشتر پیچیده تر شدن وضعیت این منطقه می دانیم.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: معتقد هستیم باید از طریق مکانیسم ۳ + ۳ و بدون توسل به زور مسائل منطقه حل و فصل شود. امیدوار هستم نتیجه این نشست و تلاش ها منجر به حل و فصل و مسالمت آمیز مساله شود.
وی ادامه داد: پیشرفتهای خوبی را در حوزه همکاریهای دوجانبه بین دو کشور شاهد هستیم. شاید در شروع مرحله جدید همکاریهای ایران و روسیه درک متقابل بخشهای خصوصی و بخشهای دولتی از موضوع همکاریهای متنوع یک ضرورت بود. از این مرحله به خوبی عبور کردیم و امروز در پروژههای مختلف و متنوع دو طرف فعال هستند.
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: امروز به صراحت میتوانیم از پیشرفت خوب در همکاریهای همه جانبه با تمرکز بر موضوعات اقتصادی و تجاری بین دو کشور سخن بگوییم و هر دو طرف از روند رو به پیشرفت همکاریها در زمینههای مختلف ابراز رضایت داریم.
امیرعبداللهیان با بیان این که به زودی با وزیر خارجه عربستان دیدار خواهم کرد، گفت: برای توسعه همکاری با عربستان آمادگی داریم. برخی تفاوت دیدگاهها که طبیعی هم هست مانع بازگشت روابط به حالت طبیعی و بازگشایی سفارتخانه ها نخواهد شد.
امیرعبداللهیان در بخشی دیگر از نشست مطبوعاتی مشترک خود با وزیر امور خارجه روسیه در مسکو ، در پاسخ به سؤال دیگری در مورد تحولات اخیر در شرق فرات و ادعاهای مطرح شده از سوی آمریکایی ها علیه ایران در این ارتباط گفت: اتفاقاتی در روزهای اخیر در منطقه شرق فرات رخ داده است، متاسفانه طرف آمریکایی اتهام بی اساسی را مبنی بر حمله گروههایی که مدعی است منتسب به ایران هستند و هدف قرار دادن منطقه ای با پهپاد ایرانی توسط این گروهها، مطرح کرده است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این که آمریکاییها ادعای بی اساسی را مطرح کرده اند، افزود : آمریکاییها قبل از اینکه اسنادی را برای اثبات ادعای خود ارائه دهند قضاوتهای عجولانه و رفتار شتاب زدهای را مرتکب می شوند.
وی با بیان این که ما هم به دنبال درگیری و ایجاد تنش نیستیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره نقش سازنده و مثبتی در کمک به صلح و ثبات در منطقه و ایجاد امنیت پایدار داشته است و در خصوص اتفاقات در شرق فرات نیز پاسخ ما به طرف آمریکایی روشن و قاطع بود.
۳۱۱۳۱۱