مصائب عدم حضور نماینده سازمان اوقاف در شورای عالی بیمه
مصائب عدم حضور نماینده سازمان اوقاف در شورای عالی بیمه
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، بیمارستان خیریه سوم شعبان در منطقهای قرار گرفته که مورد نیاز درمانی بسیاری از مردم منطقه است. جمعی از خیرین و بازاریان بانی راهاندازی این بیمارستان شدهاند و خوشبختانه این مرکز مهم درمانی همچنان در حال توسعه است.
نکته مهم در فعالیت بیمارستان، مسائلی در حوزه تعرفه و صنعت بیمه است که شامل بسیاری از مراکز درمانی خیریه نیز میشود. هادی خلجی، مدیرعامل بیمارستان سوم شعبان، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران میگوید: چهار تعرفه دولتی، غیر دولتی، خصوصی و خیریه داریم. زمانی که میخواهند تعرفه گذاری کنند از دی ماه شروع میکنند و سازمان نظام پزشکی تا اردیبهشت ماه فعالیت را ادامه میدهد.
حال سؤال این است آیا سازمان نظام پزشکی دنبال بحث تعرفه خیریه، دولتی یا غیر دولتی است و این موضوع را به عنوان یکی از دغدغههای مهم در حوزه درمانی پیگیری میکند یا خیر؟
با توجه به اینکه ۳۰ درصد مراکز درمانی کشور موقوفه و خیریه است، مدیرعامل بیمارستان سوم شعبان در این باره به برگزیده های ایران میگوید: چگونه میشود در این جلسات رئیس سازمان نظام پزشکی، معاون وزیر بهداشت مدیران کل وزارت بهداشت حتی یک جلسه با سازمان اوقاف شرکت نمیکنند؟ آنها تنها در یک جلسه در سال ۱۴۰۱ حضور داشتند. در صورتی که در انجمن صنفی مؤسسات خصوصی حضور پیدا میکنند.
خلجی با بیان اینکه موسسات موقوفه و خیریه عرصه و اعیان گذاشتند و تجهیزات به روز دارند، میگوید: مگر هزینهها که در مراکز خیریه و موقوفه وجود دارد، غیر از مراکز خصوصی است؟ دارو و تجهیزات را به همان قیمت خریداری میکنیم و آمار مشخص است. خواسته ما این است که در شورای عالی بیمه نماینده از سازمان اوقاف حضور داشته باشد تا از مراکز درمانی خیریه و موقوفه دفاع کند.
او با اشاره به خبری مبنی بر اعطای پولهای مراکز دانشگاهی در روزهای اخیر، میگوید: تفاوت مراکز دانشگاهی با بخش خصوصی این است در مراکز دولتی حقوق کارکنان را وزارت اقتصاد و دارایی میپردازد. در بحث دارو و تجهیزات به صورت تجمیعی خرید میکنند و فشاری که در بخش مراکز درمانی خیریه وجود دارد در مراکز دولتی وجود ندارد، ولی مراکز خیریه حقوقشان باید بر اساس درآمدشان باشد.
همه این موارد در حالی است که رویکرد کلی دولت سیزدهم و چهاردهم بر توسعه و گسترش مراکز درمانی خیریه معطوف است. همچنین شعار رئیس جمهور فعلی بر اساس عدالت و اجرای قانون بوده. در همین قانون ضوابط اجرای بودجه بند ۱۷ تصریح میکند که یک ماه پس از ارائه اسناد باید مبالغ پرداخت شود.
مدیرعامل بیمارستان سوم شعبان با اشاره به اینکه در این بیمارستان سه شیفت دیالیز انجام میشود، تصریح میکند: صافی دیالیز را تنها از چند شرکت خاص میتوانیم دریافت کنیم. این در حالی است که ۱۲ دستگاه دیالیز داریم و روزانه حدود ۱۰۰ مورد دیالیز انجام میدهیم.
او تأکید میکند: برای ادامه فعالیتها نیاز به حمایت داریم و سیاست کلان باید عوض شود تا نگاه مدیران ارشد وزارت بهداشت نسبت به مراکز خیریه تغییر کند.
/