اخبار روز

موفقیت ایران در “کشت آکواپونیک” با ۹۸ درصد صرفه‌جویی آب!

موفقیت ایران در “کشت آکواپونیک” با ۹۸ درصد صرفه‌جویی آب!

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، مرکز نوآوری کشت و صنعت راما و گلخانه کشت آکواپونیک با حضور معاون علمی رییس‌جمهور افتتاح شد تا زمینه برای توسعه الگوهایی نوآورانه کشت و رسوخ فناوری در صنعت کشاورزی فراهم شود.

همزمان با سفر آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور به استان مازندران، مرکز نوآوری مجموعه کشت و صنعت “راما” با هدف افزایش سطح عملکرد و صرفه‌جویی حداکثری در حوزه‌های راهبردی آب، انرژی و امنیت غذایی با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور به بهره برداری رسید.

دهقانی با تاکید بر حمایت از طرح‌های نوآورانه در حوزه آب، کشاورزی و امنیت غذا به راهکارهای متنوع معاونت علمی برای کمک به تامین مالی این طرح‌ها اشاره کرد و گفت: توسعه فناوری‌های کشاورزی و بازارسازی برای الگوهای نوآورانه در این حوزه، در دستور کار معاونت علمی است و با توجه به کار خلاقانه و الگوسازی که این مجموعه در حوزه کشاورزی صورت داده است، به طور جدی از توسعه آن حمایت می‌کنیم.

حمایت دولت سیزدهم از کشت گلخانه

در ادامه طی نشستی که با حضور معاون علمی رییس جمهور و فعالان کشت و صنعت راما برگزار شد، دهقانی از تخصیص یک‌سوم از هزینه‌های پروژه احداث شهرک گلخانه ای آکواپونیک و آکواکالچر راما، در قالب تسهیلات کم بهره خبر داد.

مجتمع گلخانه‌ای مدرن راما با هدف ایجاد مرکز تولیدی با بیشترین بازده ( maximum yield ) و کمترین میزان اتلاف انرژی در زمینی به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع در روشتای حسین آباد از توابع شهرستان بهشهر شروع به فعالیت کرد.

این مجموعه با تولید متناوب گیاه و انواع آبزی دارای اولین مجوز رسمی آکواپونیک در کشور است که امکان صرفه جویی تا ۹۸ درصد در مصرف آب را فراهم کرده و با توجه به تغییرات ویژه در ساختمان گلخانه توقع صرفه‌جویی بالای ۵۰ درصد در دیگر حامل‌های انرژی نیز وجود دارد .

تولیدات این مرکز در حوزه کشاورزی شامل یک میلیون گیاهچه ارکیده ، ۳۰ هزار بوته بالغ گلدار ، ۲۵ تن ماهی استروژن گوشتی ، ۵۰۰ عدد دراز میگوی آب شیرین ، ۴ تن قارچ دارویی و برداشت متناوب سبزی و صیفی در گلدان عریض آکواپونیک است.

مرکز نوآوری کشاورزی راما با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، در قالب موافقت‌نامه هایی با مراکز علمی و دانشگاه های مطرح کشور شرایطی را برای افزایش بهره وری ایجاد کرده است تا با پیوند بین آزمایشگاه و گلخانه بهترین فناوری ها را در اختیار صنعت کشاورزی کشور قرار دهد.

در این مجموعه برای اولین بار شیوه کشت آکواپونیک بهینه سازی شده و تبدیل به یک مرکز نوآوری برای افزایش ارزش و اهمیت تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی شده است .

طراحی مهندسی شده و فناورانه گلخانه که اولین سازه بتنی چند سطحی با اولین مجوز آکواپونیک از نظام مهندسی کشاورزی است، تا ۵۰ درصد در تمام حامل های انرژی صرفه جویی خواهد کرد. در بخش آزمایشگاه نیز ابداعات صورت گرفته منجر به تولید سالانه بیش از یک میلیون عدد نشاء ارکیده شده است.

گلخانه آکواپونیک، از سیستم ترکیبی هیدروپونیک و آکواکالچر استفاده می شود. در این سیستم، آب واقع در محفظه ماهیان به عنوان ماده غذایی برای گیاهان کشت شده در ظروف پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم از پمپ‌های آب، تجهیزات تصفیه آب، مخزن آب، محفظه ماهیان، تانک های کود و موارد دیگر تشکیل می شود.

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا