خراسان شمالی

نصب ۷ دستگاه شتاب‌نگار برخط در خراسان‌شمالی

به گزارش برگزیده های ایران از بجنورد، صبح امروز قاسم قاسمی، مدیرکل اداره راه و شهرسازی خراسان شمالی با اعلام فاز دوم توسعه شبکه شتابنگاری زلزله استان با نصب ۷ دستگاه شتابنگار برخط در استان، اظهار کرد: مرحله دوم توسعه شبکه شتاب نگاری خراسان شمالی در دستور کار اداره کل راه و شهرسازی استان قرار گرفت و با مطالعه لرزه زمین ساختی و زمین شناسی و با در نظر گرفتن ضوابط از پیش تعیین شده مانند لرزه زمین ساخت، زمین شناسی منطقه، زمین شناسی ساختگاهی، توپوگرافی، خطر پذیری، سازه های مهم، تراکم کم دستگاه ها در بعضی مناطق و امکانات محلی، ۷محل انتخاب و دستگاه های شتاب نگار نصب شد.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان متولی شبکه شتاب نگاری زلزله در کشور، مرجع مهمی در طراحی سازه های مقاوم و مدیریت بحران و زلزله در کشور می باشد و از این رو با پیگیری های صورت گرفته، در فاز اول در سال ۱۳۹۸ تعداد ۶ ایستگاه شتابنگار برخط و در فاز دوم توسعه، هفت دستگاه شتاب نگار برخط نسل جدید و چهار دستگاه شتاب نگار دیجیتال در مناطق مختلف استان نصب شد و با پیگیری این اداره کل درصورت مهیا شدن اعتبارات لازم، آماده سازی زیر ساخت ایستگاههای دیگر استان در دستور کار این اداره کل راه و شهرسازی استان است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در خصوص مزایای نصب دستگاه شتاب نگار، بیان داشت: اگر زلزله بزرگی مانند زلزله سرپل ذهاب رخ دهد، ایستگاه‌های لرزه‌نگاری نزدیک به کانون زلزله به دلیل حرکت شدید زمین از کار می‌افتند اما دستگاه‌های شتاب ‌نگار در نزدیکی کانون زمین‌لرزه از کار نمی‌افتند و از این رو لازم است کشور به دستگاه‌های جدید شتاب‌نگاری مجهز شود.

قاسمی تصریح کرد: این دستگاه ها که جنبش زمین و حرکت‌های تکتونیکی آن را رصد و اطلاعات را آنلاین در اختیار قرار می‌دهند، برای کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری شهر امکان بسیار خوبی فراهم می‌کند.

وی افزود: خراسان شمالی از نواحی شمال شرقی ایران است که از دیدگاه زمین شناسی در پهنه ساختاری – رسوبی کپه داغ و البرز شرقی و بینالود قرار دارد، پهنه کپه داغ شامل کوه‌های شمال غربی ـ جنوب شرقی، شمال استان خراسان است که از نظر کوه نگاری به هزار مسجد معروف است که در آن گسل‌های فعال و مهمی وجود دارد.

 قاسمی در ادامه گفت: این گسل‌ها و حرکات آن‌ها معمولا با خسارات بسیاری همراه بوده است و از مهمترین گسل‌های این منطقه می‌توان به گسل اسفراین و گسل باغان- گرماب و گسل رباط قره بیل اشاره کرد.

وی افزود: در صورتی که از مجموعه‌ای از دستگاه‌های شتاب‌نگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین‌لرزه بزرگ بتوانیم داده‌ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، قادر هستیم بفهمیم که کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالا بیش‌ترین خسارت به آن وارد شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: بر اساس این اطلاعات، نیروهای امدادی به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است‌.

قاسمی یادآور شد: خراسان شمالی ۳۵ ایستگاه شتاب نگاری از مجموع ۱۴۷۵یستگاه شتاب نگاری در سطح کشور را به خود اختصاص داده است.

انتهای‌پیام/ز


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا