فارس

هشدار! وقوع حوادث گوناگون و لزوم تقویت نهادهای خدماتی در لارستان

به گزارش برگزیده های ایران از لارستان، حوادث خبر نمی‌دهند و به همین جهت باید پیش از وقوع برای مقابله با آن آماده و هماهنگ بود.

تکثر حوادث با توجه شرایط، بسیار متنوع است و غیر از اقدامات لازم برای پیشگیری از بروز حادثه‌ها، باید تجهیزات و نیروی انسانی برای خدمات‌رسانی و کمک به حادثه‌دیدگان، تأمین و تقویت شود.

لارستان به دلیل گستردگی و شرایط خاص آن به طور مستمر شاهد حوادث طبیعی و انسانی مختلف و متعدد است که طی هفته جاری نیز شاهد چند نوع حادثه خطرساز مختلف بودیم که هر یک از این موارد می‌توانست ابعاد گسترده‌ای را در برگیرد و منجر به خسارات جانی و مالی جبران‌ناپذیر شود.

شهرستان لارستان از گذشته دور تاکنون به دلیل قرار گرفتن بر روی گسل‌های فعال، از نقاط حساس به لحاظ زمین‌لرزه بوده تا جایی که در سال ۱۳۳۹ با یک زلزله نزدیک به ۴۵۰ نفر از اهالی شهر لار جان خود را از دست دادند.

طی سال‌های متمادی نیز زلزله‌هایی با مقیاس‌های کوچک و بزرگ لارستان را به لرزه انداخته که نمونه اخیر آن زلزله ۴.۵ ریشتری جویم و همچنین احساس زمین‌لرزه استان هرمزگان با مقیاس ۴.۵ ریشتر در شهر لار بود.

هر چند با برنامه‌ریزی‌ صورت گرفته نسبت به استحکام ساختمان‌های نوساز در لارستان اما هنوز بخش اعظمی از بافت مسکونی مناطق تاریخی دارای سازه‌هایی ضعیف و خطرناک است.

در روزهای اخیر، شاهد تصادف دو دستگاه تریلر در محور تک‌بانده لار به بندرعباس بودیم که به علت وقوع آتش‌سوزی در این تصادف، علاوه‌بر جان‌ باختن یک جوان، این جاده ترانزیتی، چند ساعت مسدود شد و این واقعه در زمانی رخ‌ داد که به جهت آسیب‌دیدگی مسیرهای مواصلاتی بندرعباس ناشی از زلزله‌، این محور به عنوان مسیر جایگزین جابجایی بار و سوخت از جنوب به شمال در نظر گرفته شده است.

در کنار وقوع این حوادث، انفجار یک مسجد در شهر جدید لار به جهت آنچه نشتی گاز اعلام شده، منجر به تخریب ۶۰ درصدی مسجد امام کاظم(ع) شد که هر چند تلفات جانی به همراه نداشت اما این حادثه می توانست ابعاد گسترده‌تر و تلخ‌تری به همراه داشته باشد.

هدف از یادآوری و بازشماری حوادث فوق که در فاصله زمانی کوتاه و نزدیک به هم رخ‌ داده، آن است که آمادگی ستاد بحران و ارگان‌های خدمات‌رسان مستقر در لارستان در برابر عکس‌العمل ناشی از این حوادث سنجیده شود.

آیا واقعا در صورت وقوع حوادث سهمگین‌تر و با ابعاد وسیع‌تر می‌توان کمک‌رسانی به موقع و خوب را انجام داد یا خیر؟!

در گذشته مشاهده شده است که حوادث ناگواری همچون واژگونی اتوبوس، وقوع سیل، آتش‌سوزی ساختمان‌های چند طبقه و غیره در لارستان رخ داده که خوشبختانه دامنه خسارات آن زیاد نبوده است اما باید توجه داشت که به جهت فاصله زیاد و چندین ساعته لارستان با مراکز استان‌های فارس و هرمزگان نیاز به تقویت و تجهیز بیش‌ از‌ پیشِ دستگاه‌های خدمات نظیر اوژانس، هلال‌احمر، آتش‌نشانی، شهرداری و غیره به امکانات، نیروی انسانی و بودجه مناسب است.

از طرفی به جهت قرارگیری لارستان در حدفاصل چهار راه شهرهای جنوبی و شرقی استان فارس و همچنین مناطق شمالی و غربی استان هرمزگان، باید به لحاظ امکانات و تجهیزات به این خطه در ابعاد منطقه‌ای و حتی ملی نگریسته شود.

متأسفانه اورژانس لارستان پس از سالیان متمادی هنوز از داشتن اتوبوس آمبولانس که برای حوادث با تعداد مصدومیت بالا کاربرد دارد، محروم است یا آتش‌نشانی لار، از نردبا‌ن‌های بلند برای امدادرسانی به ساختمان‌های بلندمرتبه و چندطبقه بی‌بهره است.

انبارهای هلال‌احمر لارستان باید همیشه مجهز و مملو از امکانات مرتبط با حوادث غیرمترقبه نظیر سیل و زلزله باشد تا در مواقع حساس نیازمند صرف وقت برای دریافت کمک‌ها نباشد یا شهرداری لار باید به دستگاه‌های مجهز و خودروهای مختلف حفاری، تخریب یا حمل و جابجایی نخاله تجهیز شود.

انتظار می‌رود مسئولان ملی، استانی و منطقه‌ای با همگرایی و برنامه‌ریزی، پیش از وقوع حوادث، تدابیر لازم را برای تأمین و فراهم‌سازی زیرساخت‌ها بیندیشند.

انتهای پیام/س


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا