وقتی دشمن طلبکار می شود!
وقتی دشمن طلبکار می شود!
گروه سیاسی خبرگزاری برگزیده های ایران- پایگاه خبری -تحلیلی ایندیپندنت که به اتخاذ مواضع ضد ایرانی شهرت دارد، اخیراً روایتگری وقیحانه دیگری را از برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران ارائه داده است.
ایندیپندنت در یکی از گزارش های اخیر خود مدعی شده است:
“تردیدها و ابهامهای زیادی درباره مذاکرات مطرح است و خوشبینترین ناظران هم نسبت به آن با بدبینی سخن میگویند. اما برای برآورد چشمانداز این گفتوگوها و احتمال شکست یا موفقیت هرگونه توافق با تهران پاسخ به این پرسش اهمیت دارد که آیا ایران واقعا به دنبال حل بحران هستهای است؟ آیا تهران میخواهد یا میتواند پروژه هستهای صدها میلیارد دلاری را بدون سودآوری، یا تحقق اهداف علنی و پشتپرده، نیمهکاره رها کند؟”
این رسانه غربی در ادامه مدعی شده که مساله هستهای یکی از بحرانهای چندگانه و به همآمیخته است که جمهوری اسلامی در طول سالهای گذشته آگاهانه پدید آورده و حل آن بدون پرداختن به موضوعات دیگر امکانپذیر نیست. بحران هستهای از موضوع موشکی جدا نیست و هر دو از فعالیتهای منطقهای یا رویکرد بینالمللی جمهوری اسلامی. به بیان دیگر، جدیت مقامات جمهوری اسلامی در پایان دادن به بحران هستهای تنها زمانی قابل اعتنا خواهد بود که فراتر از کاهش موقتی فشار تحریمها بهمنظور تجدید قوا برای دور دیگری از بحرانزایی، به دنبال تعامل معنادار با جهان باشند.
در نقد موارد ادعایی ایندیپندنت، سه گزاره مهم وجود دارد که باید به صورت همزمان مورد توجه و تحلیل قرار گیرد:
نخست اینکه آمریکا و تروییکای اروپایی به عنوان دارندگان ممنوعه ترین سلاح های هسته ای ، موشکی و میکروبی اساسا حق اظهار نظر در خصوص ماهیت فعالیت و برنامه هسته ای کشورمان را ندارد.
دوم اینکه پیچدگی مذاکرات هسته ای یک علت بیشتر ندارد و آن خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای سال ۲۰۱۴ میلادی( موسوم به برجام ) و بی تعهدی مطلق اتحادیه اروپا در رفع تحریمهای ضد ایرانی بوده است. از این رو واشنگتن و اتحادیه اروپا درا ین معادله بدهکار هستند نه طلبکار!
سوم اینکه جمهوری اسلامی ایران احیای برجام را در گروی تضمین محوری و راستی آزمایی قلمداد می کند و لاغیر! تهران بارها به بازیگران غربی هشدار داده اند که با شانتاژ تبلیغاتی و مانور رسانه ای کاذب( مانند آنچه ایندیپندنت و رویترز صورت می دهند ) و تکیه بر عوامل و مولفه های فرامتنی، هرگز در متن مذاکرات امتیازی از ایران نخواهند گرفت.
مطالبات و خطوط قرمز کشورمان در مذاکرات هسته ای ( موسوم به مذاکرات احیای برجام ) مشخص است و این موارد هرگز تغییر نخواهد کرد. واشنگتن و بازیگران اروپایی باید تاوان خروج یکجانبه از توافق هسته ای و بی تعهدی مطلق خود را در نظام بین الملل بپردازند. باید این حقیقت را مدنظر قرار داد که ایران اسلامی در این معادله ، طلبکار است نه بدهکار. دستکاری ذهن مخاطبان و افکار عمومی از سوی رسانه های غربی ، منجر به قلب واقعیت نخواهد شد!
بدون شک دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان باید ضمن تشریح بی تعهدی های آشکار آمریکا-اروپا برای افکار عمومی ایران و دنیا، مواضع صریح تری را در قبال بازی تبلیغاتی رسانه های غربی در این آوردگاه حساس و مهم اتخاذ کند.
/