فارس

پنجشنبه های شهدایی| شهید عبدالله رودکی؛ از همکاری با پدر علم موشکی تا همیاری جبهه‌های مقاومت

به گزارش برگزیده های ایران از شیراز، مهمان این هفته پنجشنبه های شهدایی، شهیدی است که نام و رشادت هایش نه تنها در سرزمین ایران اسلامی که در جهان زبانزد بوده است، شهید عبدالله رودکی متولد سال ۱۳۳۴ در شیراز و از فرماندهان نیروی دریایی سپاه در دوره دفاع مقدس، ملقب به ناو قاره پیما ایران، شیردریا بود که در شکل‌گیری گردان‌های غواص لشکر ۱۹ فجر و همچنین تشکیل قرارگاه نوح نبی و عملیات والفجر ۸ و مقابله با تجاوز نیروی آمریکا در خلیج فارس نقش داشته است.

سردار رودکی شهیدی است که روایت زندگی و سال های مجاهدتش در تاریخ ایران ماندگار شده است و اندیشه ها و فعالیت های هوشمندانه اش  پشتوانه توانمندی و بالندگی های کنونی است.

همان که رژیم صهیونیستی آوازه رشادت و دلاوری اش را بر نمی تابید و همواره نقشه های شوم ترورش را ایفا می کرد اما نتیجه ای نمی دید و در انتها با زخم ناجوانمردانه منافقان به شهادت رسید.

روایت زندگی سردار شهید عبدالله رودکی از زبان فرزند ارشدش روایتی جالب، شنیدنی و آمیخته با شجاعت و رشادت پدر و نوای دلتنگی پسر است.

فرزند شهید رودکی در گفتگو با خبرنگار فارس می‌گوید: پدرم در خانواده ای متدین متولد شد، تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم ادامه داد و در سن ۲۰ سالگی در شرکت گاز مشغول به کار شد.

 از همان دوران جوانی علاقه بسیاری به فعالیت های انقلابی و ظلم ستیزی داشت، در پخش اعلامیه های امام خمینی(ره)، سازماندهی راهپیمایی ها و توجیه جوانان نقش ویژه ای را ایفا نمود و به همین دلیل چند بار از سوی شهربانی تحت تعقیب قرار گرفت. 

او از علاقه بسیار زیاد شهید رودکی به ورزش هم برایم گفت: پدر علاقه زیادی به ورزش داشت و در این راه مقام های بسیاری هم کسب کرد از جمله توانست ۳ سال پشت سر هم مقام قهرمانی رشته بوکس کشور را کسب کند و عناوین دیگری هم در قهرمانی در رشته کشتی به دست آورد.

البته فرزند شهید رودکی به تأسی از پدر اینک  فرزند شاخص ورزشی کشور است و به عنوان برترین ورزشکار چتربازی(اسکای دایوینگ)، حرفه ای در ورزش جودو و… در کشور شناخته می شود و افتخارات زیادی دارد.

سردار شهید عبدالله رودکی در  سال ۱۳۵۹ به سپاه پاسداران شیراز پیوست، با شروع جنگ تحمیلی  همراه با اولین گروه به جبهه رفت در عملیات ثامن الائمه شرکت کرد و در همان عملیات مجروح شد، او در عملیات‌های مختلف با سمت فرمانده گردان حضور یافت.

شهید رودکی از طراح عملیات نیروی دریایی سپاه تا بنیان گذاری علم موشکی ایران

از محمدرضا فرزند شهید رودکی پرسیدم پدر شما را به عنوان طراح عملیات نیروی دریایی سپاه در سالهای جنگ می شناخته اند، برایمان در این باره توضیح دهید و او گفت: پدر در شکل گیری گردانهای غواص لشکر ۱۹ فجر و همچنین تشکیل قرارگاه نوح نبی (علیه السلام) نقش مؤثری ایفا کرد، او هم نیروهای مجموعه را آموزش می داد و هم خودش در طراحی و اجرای عملیات ها حاضر می شد. 

شهید رودکی رشادت بسزایی در شناسایی منطقه عملیاتی والفجر ۸ از خود نشان داد و با تشکیل نیروی دریایی سپاه همواره به عنوان یکی از فرماندهان عملیاتی مناطق دریایی سپاه در شکل گیری و بکارگیری استراتژی قایق‌های تند رو و مین گذاری های دریایی نقش کلیدی داشت.

او در همه عملیات‌های دریایی با وجود مجروحیت هایی که عمده اش مجروحیت شیمیایی و شرایط جسمی سخت بود، حضور داشت و با تکیه بر روح متعالی خود همواره در صحنه بود و نقش آفرینی می کرد.

 سابقه حضورش در جبهه ۸۹ ماه بود، او پس از جنگ هم دست از تلاش برای عزت و سرافزاری ایران برنداشت و در کاربردی کردن تکنولوژی و صنایع نظامی و توانمندسازی نیروها به همراه شهید تهرانی مقدم پدر علم موشکی ایران فعالیت داشت.

محمدرضا فرزند بزرگ شهید رودکی می گوید: پدرم طراح عملیات نیروی دریایی سپاه بود که با توانایی هوشمندانه خود اقدام به راه اندازی شناورهای سبک کرد و  بسیاری از تجهیزات کاربردی زمان حاضر به گفته مسؤولین نظامی از جمله سردار تنگسیری از طراحی های پدرم الگو گرفته است.

دفاع از مظلومین جهان، همیاری با حزب الله لبنان

شهید عبدالله رودکی، نام بلند آوازه ای است که درخشیدن آن نه در ایران و دفاع مقدس که  در پهنه جهان هستی گسترانیده شده است، او نخستین کسی است که نیروهای چریکی لبنان، عراق و سوریه را آموزش می داده است و در کشورهای مختلف مانند لبنان، بوسنی و غیره فعالیت داشته است.

سردار رودکی علاوه بر نقش تعیین کننده در دفاع مقدس، در سازمان جبهه مقاومت نیز از طراحان و همیاران سیدین حزب الله لبنان (سیدعباس موسوی و سید حسن نصرالله) بوده و امروز تاثیر اندیشه‌های او به گفته سردارانی از جمله سردار تنگسیری در سراسر جبهه مقاومت راهگشا و پیش‌برنده می‌باشد.

او برای دفاع از مسلمانان جهان به حزب الله لبنان پیوست و با  همت و توان عالی که در رزم دریایی، غواصی، موشک اندازی و تسلط بر زبان عربی داشت در جایگاه یکی از مربیان آموزشی حزب الله لبنان قرار گرفت. 

خشم و ترورهای نافرجام

محمدرضا از نقش مؤثر شهید رودکی در جبهه مقاومت برایم چنین می گوید: نقش بسزای شهید رودکی در جبهه مقاومت آن گونه بود  که صهیونیست ها بارها به دنبال ترور او بودند و نقشه ترور را طراحی می کردند ولی هر بار در اجرای این نقشه ناکام می ماندند.

از فرزند شهید رودکی پرسیدم پدرش چه صفات و ویژگی هایی داشت که امروز از او به عنوان پیش برنده جبهه مقاومت و ناو قاره پیمای ایران یاد می شود، که پاسخ داد: اگر بخواهم ویژگی های پدرم را بیان کنم همه در یک بیت شعری که سروده خودش است خلاصه می شود «سرکشم بر سر هر سرکش بیدادگری، در عوض بنده افتاده افتادگی‌ام» یعنی که پدرم با تمام عشق و علاقه به دنبال ستیز با ظالمان بود، آرزویش ستیز با شیطان بزرگ آمریکا بود و در عین حال یاور محرومان بود و در کارهایش تواضع داشت.

محمدرضا حکایتی شنیدنی از اخلاص و تواضع سردار رودکی دارد و برایم چنین بازگو کرد: وقتی که چهارده ساله بودم همراه پدرم که برای آموزش نیروها به مناطق مختلف کشور می رفت حضور داشتم اما حضورم هم به گونه ای بود که هیچ زمان میان من و نیروها تفاوت نمی گذاشت و اصلا نیروها متوجه نمی شدند که من فرزند سردار رودکی هستم.

او گفت: یک بار که قرار بود با پدر برای آموزش بروم، مادر اعتراض کرد که این بچه کوچک است و آن مناطق خطرناک، او را با خودت نبر، اما پدرم پاسخ داد هیچ فرقی میان خانواده من و خانواده دیگران نیست، تفاوتی میان محمدرضا و آن سرباز و نیرو نیست.

مزدوران صهیونیست و شهادت سردار رودکی

رژیم صهیونیستی که از مقاومت و رشادت های جهان آوازه سردار رودکی به ستوه آمده و در اجرای نقشه ترور ناکام مانده بود، آدمک های کوکی صحنه تروریسم را دست به کار کرده بود تا نقشه شومش را اجرا کند.

پرسیدن از محمدرضا درباره نحوه شهادت سردار رودکی برایم سخت بود، چرا که می دانستم این سؤال بغض و دلتنگی اش را دوباره زنده می کند؛ اما بالاخره پرسیدم که پدرتان چگونه شهید شد و او گفت: چند روز پس از پیروزی لبنان زمانی که پدر برای معارفه فرمانده جدید نیروی دریایی استان بوشهر به آن استان سفر کرده  و در منزل یکی از بستگان در روستای «آب پخش» برازجان از توابع شهرستان دشتستان میهمان بود، هنگام اذان در حالی که پدرم مشغول وضو گرفتن بود مورد اصابت گلوله تفنگ شکاری یکی از مزدوران منافقین قرار گرفت و در ۴۵ سالگی در تاریخ ۱۳۷۹/۳/۹ به شهادت رسید.

با محمدرضا به پایان گفتگو رسیده بودم، گفتگویی که یک سوی آن شور و شعف از داشتن چنین سردار شجاع و دلیری بود و از دیگر سو بغض های فروخورده و اشک های جاری شده، از او خواستم اگر خواسته یا حرف ناگفته ای دارد برایم بازگو کند و محمدرضا گفت: من هیچ تقاضا و درخواستی ندارم همانطور که تا الان هم نداشته ام، چرا که از پدر آموخته ایم برای وطن دوستی و دفاع از مرز و بوم به دنبال پاداش نباشیم اما از مسؤولین می خواهم خانواده شهدا را فراموش نکنند.

محمدرضا در دلش از بسیاری سخن ها که به خانواده شهدا نسبت می دهند گلایه دارد و می گوید: بسیاری از مردم گمان می کنند ما خانواده های شهدا در بهترین وضعیت قرار داریم و تمام کشور در اختیار ما است، اما می خواهم بگویم ما تفاوتی قائل نیستیم و به دنبال بهره مندی از امکانات و امتیازات نیستیم، ما پدر و ستون خانواده را از دست داده ایم چیزی که به گمانم با هیچ مادیات و امتیازاتی برابری ندارد.

ناو اقیانوس پیمای شهید رودکی، لرزه بر دشمن

سال ۱۳۹۹ نیروی دریایی سپاه پاسداران، با یک ابتکار عمل خلاقانه شناوری را در اختیار گرفت که علاوه بر ایجاد قابلیت‌های دفاعی موثر و بازدارنده برای کشور، می‌تواند در ماموریت آب‌های آزاد هم حافظ دریانوردان و صیادان ایرانی باشد.

ناو اقیانوس پیما و چند منظوره شهید رودکی با قابلیت حمل و عملیات انواع هواپیما، پهپاد و سامانه‌های موشکی، پدافندی و راداری که اخیرا به نیروی دریایی سپاه محلق شد، سبب وحشت محافل و سران رژیم صهیونیستی شده است.

و این است روایت مردانی که لایق شهادت بودند و جایگاه‌شان متعالی، جاودان است، روحش شاد و یادش گرامی باد.

انتهای پیام/د


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا