اخبار روز

پوتین: کنار گذاشتن منابع انرژی ارزان روسیه، انتخاب غرب است

پوتین: کنار گذاشتن منابع انرژی ارزان روسیه، انتخاب غرب است

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری برگزیده های ایران به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه بعداز ظهرر روز پنجشنبه در نشست عمومی «هفته انرژی روسیه»، اعلام کرد که اگر کشورهای غربی از منابع انرژی ارزان روسیه به نفع منابع گران‌ قیمت‌تر صرف نظر کرده، این انتخاب خود آن‌هاست. 

او گفت: «اگر مشتریان مرسوم ما تصمیم گرفته‌اند از منابع انرژی نسبتاً ارزان ما چشم‌پوشی کنند و به منابع گران‌تر روی بیاورند، پس این انتخاب آن‌هاست. بگذارید با این منابع گران قیمت زندگی کنند.»

پوتین همچنین تأکید کرد که روسیه همچنان به همکاری با شرکای خارجی در حوزه انرژی در چارچوب‌های بین‌المللی، از جمله ائتلاف‌های “اوپک پلاس” و اتحادیه کشورهای صادرکننده گاز  ادامه خواهد داد.  وی افزود: « روسیه بدون هیچ شکی به اهداف استراتژیک خود در حوزه انرژی دست خواهد یافت. بنابراین، شرکت‌های انرژی ما، کارگران آن‌ها و کل این صنعت برای سال‌های طولانی با کار ثابت و قابل اعتماد تأمین خواهند شد.»

علاوه بر این، پوتین اشاره کرد که صادرات منابع انرژی از روسیه به متعادل‌سازی بازارهای جهانی کمک خواهد کرد. همچنین این منابع امنیت انرژی و ثبات اقتصادی کشورهای دوست را تضمین خواهد کرد.

تأکید پوتین بر  تثبیت رهبری جهانی روسیه در حوزه هسته‌ای

رئیس جمهور روسیه در نشست «هفته انرژی روسیه» تاکید کرد که یکی از اهداف اصلی این کشور تثبیت موقعیت رهبری جهانی در حوزه هسته‌ای است. به گفته او، یکی از ابزارهای کلیدی برای حمایت از راه‌حل‌های داخلی، پروژه ملی «فناوری‌های جدید هسته‌ای و انرژی» خواهد بود که از سال آینده آغاز می‌شود.  وی افزود: «در چارچوب این پروژه ملی، اهداف بلندپروازانه‌ای تعیین خواهد شد، از جمله تثبیت رهبری جهانی روسیه در حوزه هسته‌ای.»

پوتین همچنین اشاره کرد که تلاش‌های غرب برای جلوگیری از دسترسی به فناوری‌های مرتبط با صنعت انرژی به دلیل رقابت است. به گفته وی، نخبگان غربی به دلیل عدم توانایی در مقابله با رقابت، دسترسی به پلتفرم‌ها و فناوری‌های صنعت انرژی را مسدود می‌کنند و تحریم‌های غیرقانونی علیه کشورهای نامطلوب وضع می‌کنند.

تلاش غرب برای مسدود کردن دسترسی به سوخت و انرژی روسیه

رئیس جمهور روسیه همچنین یادآور شد  که غرب از تحریم‌های غیرقانونی به عنوان ابزاری برای رقابت ناعادلانه در بازارهای انرژی استفاده می‌کند. همچنین، در توجیه این اقدامات، از ادعاهای حقوق بشری استفاده می‌شود تا به کشورهایی که از نظر سیاسی مطابق میل آن‌ها نیستند، دسترسی به این خدمات را مسدود کنند. 

ولادیمیر پوتین گفت: «بدین ترتیب، آن‌ها تلاش می‌کنند این کشورها را از مسیر پیشرفت دور کنند و در واقع آن‌ها را از بازار خارج کنند. همه این ابزارها در درجه اول به عنوان ابزار رقابت ناعادلانه استفاده می‌شوند. دلیل واضح است: غرب نمی‌خواهد با رقابت مواجه شود، زیرا در آن شکست می‌خورد و به تبعیض روی می‌آورد، و این اقدامات را تحت عنوان همبستگی یورو-آتلانتیک و مبارزه برای حقوق بشر ارائه می‌کند.»

پوتین: انرژی مدرن پایه توسعه جهانی است

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در ادامه اظهاراتش تأکید کرد که انرژی مدرن زمانی که به طور آرام و طبق قوانین شفاف عمل کند، پایه اصلی توسعه جهانی است. وی گفت: «انرژی مدرن یکی از بخش‌های کلیدی است که به‌عنوان پایه واقعی برای توسعه جهانی عمل می‌کند، زمانی که به آرامی و تحت قوانین شفاف و قابل درک عمل کند. وقتی که میادین انرژی استخراج می‌شوند و منابع پردازش می‌گردند و تأمین به بازار به‌طور مداوم صورت می‌گیرد.»

روسیه به کشورهای دیگر برای ایجاد بخش انرژی خود کمک می‌کند

رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد که این کشور قصد دارد نه تنها به فروش منابع انرژی محدود شود، بلکه به کشورهای دیگر برای ایجاد بخش انرژی خود کمک کند.  وی گفت: «ما قصد داریم فراتر برویم و همکاری‌ها را تنها به فروش منابع محدود نکنیم. روسیه آماده است تا حاکمیت تکنولوژیک شرکای خود در حوزه انرژی را تقویت کند و زنجیره‌های علمی و تولیدی کامل ایجاد کند.»

پوتین اشاره کرد که روسیه به نوسازی و تقویت سیستم انرژی خود ادامه می‌دهد و افزود که این کشور به تمامی تعهدات خود در زمینه تأمین منابع انرژی به بازار جهانی عمل می‌کند و «نقش تثبیت‌کننده‌ای» در این بازار دارد.

رشد اقتصادی جهانی در کشورهای بریکس متمرکز خواهد شد

ولادیمیر پوتین همچنین پیش‌بینی کرد که رشد اقتصادی جهانی در قرن بیست و یکم در بین کشورهای عضو گروه بریکس متمرکز خواهد شد. وی توضیح داد: «یک مدل چند قطبی توسعه در حال شکل‌گیری است که موج جدیدی از رشد اقتصادی جهانی را آغاز می‌کند.» 

پوتین همچنین بر قدرت پایه‌های اقتصاد اروپا و آمریکا تأکید کرد و افزود که این اقتصادها به مدت طولانی به فعالیت خود ادامه خواهند داد.او گفت: «اما رشد اصلی در اروپا و آمریکای شمالی متمرکز نخواهد بود که به تدریج موقعیت‌های خود را در اقتصاد جهانی از دست می‌دهند، بلکه در کشورهای بریکس و آن کشورهایی که تمایل به پیوستن به این اتحادیه دارند، متمرکز خواهد شد.»

پوتین روز گذشته همچنین یادآور شد که سهم کشورهای بریکس در اقتصاد جهانی از کشورهای گروه هفت پیشی گرفته است. وی همچنین به شکل‌گیری یک سیستم جدید از روابط اشاره کرد که در آن کشورهای جنوب جهانی نقش‌های رهبری را به دست می‌گیرند، از جمله کشورهای بریکس که به سرعت در حال رشد هستند.

پوتین پیشنهاد امضای مشارکت راهبردی با ایران را تأیید کرد
هدف کشورهای بریکس دور شدن از ایدئولوژی تهاجمی غرب است
دور شدن اتحادیه اروپا از هدف استقلال از گاز روسیه

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا