پیشتازی “چین” در تولید برق از انرژی خورشیدی و منابع آبی
پیشتازی “چین” در تولید برق از انرژی خورشیدی و منابع آبی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، در ماه ژوئیه، مصرف برق چین به دلیل موج گرمای طولانی در مناطق شرقی کشور به رکوردی بیسابقه رسید. این موج گرما بهویژه در منطقه دلتای یانگتسه بسیار شدید بود و باعث افزایش تقاضا برای تهویه مطبوع و سردسازی شد. با این وجود، تولید برق از منابع آبی و خورشیدی به رکوردهای جدیدی دست یافت که منجر به کاهش نسبی استفاده از نیروگاههای زغالسنگی شد.
بر اساس گزارش رویترز، تولید کل برق چین در این ماه به ۸۸۳ میلیارد کیلووات ساعت رسید که نسبت به ۸۴۶ میلیارد کیلووات ساعت در ژوئیه سال ۲۰۲۳ و ۸۰۶ میلیارد کیلووات ساعت در سال ۲۰۲۲ افزایش داشته است.
تولید برق از منابع آبی نیز در ماه ژوئیه به ۱۶۶ میلیارد کیلووات ساعت رسید که نسبت به ۱۲۱ میلیارد کیلووات ساعت در سال گذشته افزایش یافته است. این افزایش به دلیل بارانهای فراوان موسمی بود که به نیروگاههای آبی امکان داد تا برای نخستین بار از ظرفیت کامل خود استفاده کنند. تولید برق خورشیدی نیز به ۳۶ میلیارد کیلووات ساعت رسید که نسبت به ۲۶ میلیارد کیلووات ساعت در سال گذشته افزایش چشمگیری داشت.
با این حال، نیروگاههای حرارتی (عمدتاً زغالسنگی) همچنان بخش اعظم برق کشور را تأمین میکنند. در ماه ژوئیه، تولید برق حرارتی به ۴۵۴ میلیارد کیلووات ساعت رسید که کمی کمتر از ۴۷۱ میلیارد کیلووات ساعت سال گذشته بود.
دولت چین برنامههایی برای افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی دارد و همچنین تلاش میکند با بهبود راندمان نیروگاهها و کاهش مصرف زغالسنگ، سهم انرژیهای تجدیدپذیر را در تأمین برق کشور افزایش دهد.
چین به همراه ایالات متحده آمریکا و هند به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان شناخته میشود و همچنین در مصرف زغال سنگ نیز پیشتاز است اما به نظر میرسد که با اتخاذ سیاستهای جدید، در سالهای آینده کاهش چشمگیری در کاهش انتشار گازهای گلخانهای خواهد داشت.
/