برنامهریزی برای جذب گردشگران خارجی در ساری

به گزارش برگزیده های ایران از شهرستان ساری، این شهر به عنوان پایتخت گردشگری اکو ۲۰۲۲ معرفی شده و به همین منظور دیدار مشترک سرور بختیتاجیکی ظهر امروز با احمد حسینزادگان استاندار مازندران و جواد طالبی شهردار ساری برگزار شد.
رئیس موسسه فرهنگی سازمان اکو در این دیدار با بیان اینکه گردشگری اکو باید به عنوان نماد گردشگری منطقه مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: رویداد ۲۰۲۲ را بهترین فرصت برای همکاریهای مشترک بین ایران و کشورهای اکو است و میتوانیم با بهرهگیری از این فرصت، ظرفیتهای این استان بهویژه ساری را به کشورهای اکو و دیگر کشورهای جهان معرفی کنیم.
وی با اشاره به ویژگیهای استثنایی مازندران، بیان کرد: قابلیتهای مازندران در اشعار و قصههای شاهنامه به خوبی بیان شده و سرفصل آشنایی ما با استان سرسبز مازندران بوده است.
بختیتاجیکی گفت: با همکاریهای موثر میتوان گامهای برای معرفی ظرفیتهای گردشگری و تاریخی این استان برداشت.
رئیس موسسه فرهنگی اکو از ساری بهعنوان شهر دوستی و برادری یاد کرد و افزود: این شهردارای ظرفیت تاریخی،گردشگری، فرهنگی و طبیعی است که باید به جهانیان معرفی شود.
وی در تشریح تشکیل سازمان اکو توضیح داد: سازمان بینالمللی اکو، نیمقرن پیش توسط سه کشور تأسیس شد و امروز این سازمان از ۱۰ کشور منطقه و همسایه عضو دارد.
رئیس مؤسسه فرهنگی اکو به انتخاب ساری بهعنوان پایتخت گردشگری اکو اشاره کرد و گفت: تلاش میکنیم این رویداد مهم را با برپایی کارهای مشترک و ارزشمند انجام برسانیم.
وی یادآور شد: پیش از شیوع ویروس کرونا حدود ۲ میلیون گردشگر به ساری وارد میشد و تلاش داریم شمار گردشگران خارجی و کشورهای اکو را در ساری و مازندران افزایش دهیم.
بختی با تأکید بر اینکه مازندران باید به گردشگران خارجی و کشورهای اکو معرفی شود، ادامه داد: گردشگران از سفر به منطقه و مازندران لذت خواهند برد.
رئیس مؤسسه فرهنگی اکو بابیان اینکه یادداشت تفاهم با شهرداری ساری امضا میکنیم، گفت: در این یادداشت، برنامههایی که باید با شهرداری اجرا کنیم، آمده است.
* بیمهری به مازندران
در ادامه این نشست احمد حسینزادگان استاندار مازندران با بیان اینکه مرکز مازندران با توجه به جذابیتهای منحصر به فرد از سالهای دور مورد بیتوجهی قرار گرفته است،گفت: شهر ساری قدمت دیرینه فرهنگی و تاریخی با بیش از ۳ هزار سال دارد.
وی با اعلام اینکه مازندران را باید دید وسیعتر مورد توجه قرار گیرد،گفت: مازندران را باید کلانشهر و شهر بزرگ و به هم پیوسته دید چرا که از مراودات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زیادی برخوردار است.
استاندار مازندران با اعلام اینکه مازندران باید ویژه دیده شود، افزود:رویداد ۲۰۲۲ بهترین فرصت برای معرفی ظرفیتهای استان به کشورهای اکو و حتی فراتر از آن است.
حسینزادگان، به وجود، دانشگاه مازندران،دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، شرکت صنایع چوب، گردشگری دریایی،گردشگری کشاورزی و گردشگری مذهبی اشاره کرد و گفت: این ظرفیتها میتواند فرصتی برای توسعه ارتباط مشترک مازندران با شهرهای تاجیکستان را فراهم کند.
*راهاندازی دبیرخانه کمیته گردشگری شهر خلاق در ساری
همچنین جواد طالبی شهردار ساری نیز در این جلسه گفت: شهرداری بهعنوان بازوان اجرایی استانداری، گردشگری که متولی اصلی این رویداد است تلاش میکند تا در این رویداد مهم ظرفیتهای این کهن شهر تاریخی را به کشورهای اکو و حتی جهانیان معرفی کند.
وی از راهاندازی دبیرخانه کمیته گردشگری شهر خلاق در شهرداری ساری خبر داد و تأکید کرد: تلاش داریم تا سال آینده بهترین اتفاقها برای بهرهبرداری از این میزبانی رقم بخورد.
*ساری باید به خوبی معرفی شود
همچنین، پرویز شعبانی رئیس شورای اسلامی شهر ساری، گفت: ساری با تنوع آبوهوایی، و وجود دریا و جنگل یکی از شهرهای بهیادماندنی کشورمان است! باید تلاش کنیم شهر ساری را معرفی کنیم.
وی افزود: مرکز استان به جهت داشتههای مختلفی که بعضی از آنهم ناشناخته مانده است، شهری مملو از آداب، رسوم و آیینهای بومی است که میتواند در رویداد ۲۰۲۲ معرف این آیینها باشد.
*میراث تاریخی ساری
سیدحسین یوسفی عضو شورای اسلامی شهر ساری و رئیس کمیسیون فرهنگی این شورا، در ادامه این نشست نقش میراث فرهنگی را در ایجاد همبستگی ملتها مهم دانست و گفت: امیدواریم این رویداد دور از همه مسائل سیاسی و اجتماعی، برای کشور ما و کشورهای عضو اکو مثمر ثمر باشد.
وی بابیان اینکه رویداد ۲۰۲۲ میتواند با نگاه فرهنگی باعث اتحاد و انسجام بین کشورهای عضو اکو و سایر کشورها باشد، افزود: از این فرصت میتوان ارزشهای اجتماعی، سنتها، آدابورسومی که بین کشورهاست و حتی ظرفیتهای علمی و دانشگاهی معرفی و نگاهها و اندیشهها را به هم نزدیک کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر ساری گفت: یکی از موضوعات مهمی که برای همکاری منطقهای و بینالمللی میتوانیم در نظر بگیریم ظرفیتسازی فرهنگی است.
وی بیان کرد: هر کشوری دارای ظرفیتهای گوناگون است که از میان آن شاید ظرفیتهای فرهنگی گمنام باقیمانده است.
احمدی در پایان، گفت: کهن شهر ساری از میراثهای گرانبهای تاریخی و فرهنگی بهجامانده از سه هزار سال قبل است که میتوان از این فرصت بهرهگیری کرد و آن را به کشورهای اکو و حتی فراتر از آن معرفی کرد.
انتهای پیام/۸۶۰۰۴/ج