یک خیزش و ۱۰ پیام
یک خیزش و ۱۰ پیام
به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، حجت الاسلام محمد مهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی یادداشتی با عنوان «یک خیزش و ۱۰ پیام» نوشت:
گسترش دامنه و وسعت اعتراضات دانشجویان آمریکایی و اروپایی علیه جنایات بی حد و حصر رژیم نامشروع صهیونیستی در نوار غزه، نقش بسزایی در خلق و استمرار تراز جدیدی از ” بیداری جهانی” ایفا کرده است. این جنبش، به لحاظ ماهوی و عملیاتی دارای ده پیام آشکار برای افکار عمومی دنیاست:
۱-جوانان و دانشجویان آمریکایی ــ اروپایی، روایت سازی غرب و رژیم صهیونیستی در قبال جنگ غزه را صراحتاً پس زده و به جای القائات دروغین، بر روی واقعیات متمرکز شدهاند.
۲-حمایت دو حزب دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا و حتی احزاب پرادعای اروپایی از سرکوب اعتراضات دانشجویی، بیانگر تشدید شکاف دولتها و ملتهای غربی در جریان جنگ غزه و ترمیم ناپذیر بودن این فاصله است.
۳-تأثیرات جهانی مقاومت مردم غزه بیش از حد انتظار بوده و خیزش دانشجویی کنونی در غرب، بخشی از ثمرات این مقاومت است، اما شجره طیبهی مقاومت تا “بیداری جهانی” استمرار خواهد داشت.
۴- کلیت تن دادن مقامات دانشگاه کلمبیا به رایزنی با دانشجویان معترض ، آن هم پس از تهدید و قرار دادن ضرب الاجل برای پایان اعتراضات ضد صهیونیستی آنها، بیانگر قدرت جدیدی است که جنبشهای دانشجویی ضد سلطه و ظلم در آمریکا پیدا کردهاند.
۵-پیشتر، کنترل فضاهای ضد صهیونستی در دانشگاههای غربی ، از طریق شاخههای جوانان و دانشجویی احزاب سنتی و جدید در آمریکا و اروپا صورت میگرفت. وقایع اخیر نشان میدهد این احزاب و لابیهای صهیونیستی مسلط بر آنها، قدرت قبلی خود را از دست دادهاند.
۶-اکثر رسانههای آمریکایی و اروپایی روایتگری واحدی از اعتراضات ضد صهیونستی در دانشگاهها داشته و در صدد سادهسازی و طبیعی جلوه دادن برخورد وحشیانه پلیس با دانشجویان برآمدهاند. شیوه انعکاس رسانهای اعتراضات ضد صهیونیستی در غرب، عدم استقلال حرفه ای و اخلاقی آنها را به اثبات میرساند.
۷-اعتراضات ضد صهیونیستی اخیر را نمیتوان به مثابه پدیده ای زودگذر در بطن یک بستر زمانی خاص مورد تفسیر قرار داد. بی تردید این اعتراضات “بستر ساز” حوادث بزرگتری خواهد بود.
۸- امتناع مقامات ارشد غربی از اقناع دانشجویان و معترضین جنگ غزه طی ماههای اخیر و نوع مواجهه آنها با دانشجویان معترض در برهه کنونی، بیانگر آن است که در ساختار حکمرانی غرب ” قدرت تنبیهی” بر “قدرت اقناعی” رجحان دارد.
۹-آمریکا و اتحادیه اروپا طی سالهای اخیر سرمایه گذاری بسیار کلانی در حوزه دیپلماسی عمومی کرده و سعی در دستکاری افکار عمومی دنیا بر اساس الگوواره های تصنعی و مذموم داشتهاند. شکل گیری اعتراضات آگاهانه و گسترده دانشجویی در غرب ( آن هم با چاشنی محکومیت صهیونیستها)، بسیاری از سرمایهگذاری های غرب در حوزه دیپلماسی عمومی را بر باد داده و خواهد داد.
۱۰-آگاهی دانشجویان آمریکایی-اروپایی نسبت به ظلم مستمری که به فلسطینیان در طول تاریخ رفته است، بار دیگر اهمیت فزاینده مقوله “جهاد تبیین” را در قبال وقایع گذشته، حال و آینده در جهان مشخص می کند. پدیده کنونی نشان می دهد که آگاهی ملتها و جوانان در سرتاسر دنیا ، حتی نسبت به وقایعی که فرسنگها دورتر از کشورشان رخ می دهد، چه نقش عظیمی در خیزش آنها علیه ظلم و ستم حکمرانانشان خواهد داشت.
انتهایپیام/