یک دهه تلاش ستاره وزنهبرداری برای ایستادن بر سکوی نخست جهان/ معتمدی: از یک خانواده کارگری به قهرمانی رسیدم
به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از اصفهان، پس از آنکه تیم ملی وزنهبرداری کشور در مسابقات المپیک نتوانست انتظارها را برآورده کند، مسؤولان این تیم تصمیم گرفتند که با ترکیبی جوان که اکثر آنها را جوانان زیر ۲۵ سال تشکیل میدادند، روانه آوردگاه جهانی ازبکستان شوند تا شاید جبران عدم توفیق این تیم در مسابقات المپیک این بار و به دست جوانان به وقوع بینجامد؛ در همین میان و در روز ۲۴ آذر ماه بود که خبر کسب مدال طلای مسابقات وزنهبرداری جهانی توسط رسول معتمدی، جوان اهل شهرستان لنجان به تیتر یک رسانهها تبدیل شد.
در این میان در مراسم توزیع مدال معتمدی نیز حواشی به وقوع پیوست؛ زمانی که نوبت به مراسم اهدای مدال به این ورزشکار پهلوان رسید، این مراسم خالی از حاشیه نبود و زمان پخش سرود پرافتخار کشورمان، به اشتباه سرود دیگری پخش شد و این اتفاق با واکنش بهجای رسول معتمدی اصلاح شد.
در همین راستا خبرنگار برگزیده های ایران در گفتوگو با معتمدی به زوایای پیدا و پنهان فعالیت ورزشی این قهرمان تا رسیدن به سکوی قهرمانی جهان پرداخته است که این گفتوگو را در ادامه میخوانیم:
برگزیده های ایران: خودتان را به طور کامل معرفی کنید.
معتمدی: رسول معتمدی هستم، ۲۳ سال دارم و در شهرستان لنجان از توابع استان اصفهان زندگی میکنم؛ عضو تیم وزنهبرداری جمهوری اسلامی ایران و قهرمان وزنهبرداری بزرگسالان جهان و آسیا هستم و هم اکنون دانشجوی مقطع کارشناسی رشته علوم ورزش دانشگاه پیام نور زرینشهر میباشم.
از جودو به وزرنهبرداری رفتم
برگزیده های ایران: از چه سالی و چگونه ورزش را آغاز کردید؟
معتمدی: اولین رشتهای که انتخاب کردم رشته جودو بود و از حدود ۱۲ سالگی شروع کردم و حدود ۲ سال در این رشته کار کردم؛ از سال ۱۳۹۱ وارد رشته وزنهبرداری و از سال ۱۳۹۵ برای مسابقات جوانان آسیا وارد اردوهای تیم ملی شدم و از آن سال به بعد بهطور مستمر در اردوهای تیم ملی حضور داشتم.
برگزیده های ایران: چه شد که از جودو به ورزش وزنهبرداری متمایل شدید؟
معتمدی: زمانی که جودو کار میکردم، در شهرمان بهطور جدی از آن حمایت نمیشد و در همان زمان مسابقات المپیک ۲۰۱۲ در جریان بود که با تماشای ورزش وزنهبرداری به این رشته علاقهمند شدم و در آن ثبتنام کردم و از همان ابتدا تا به الآن در شهر خودم یعنی لنجان مشغول به تمرینهای وزنهبرداری هستم.
یک دهه زحمت برای ایستادن بر سکوی نخست جهان
برگزیده های ایران: از چه زمانی و چگونه به صورت حرفهای ورزش وزنهبرداری را آغاز کردید؟
معتمدی: از سال ۱۳۹۱ که وارد رشته وزنهبرداری شدم، چند ماه بعد در مسابقات شهرستانی و استانی شرکت کردم و از سال ۱۳۹۳ در اولین مسابقه کشوری که در قائمشهر و مسابقه نوجوانان بود شرکت کردم و در آنجا رتبه چهارم را بهدست آوردم؛ در سال ۱۳۹۴ در مسابقه جوانان کشور شرکت کردم که مقامی بهدست نیاوردم.
پس از آن بود که در سال ۱۳۹۵ در مسابقه جوانان کشور البرز اولین مدال کشوری را بهدست آوردم و همان سال وارد تیم ملی شدم، پس از آن در مسابقات جوانان کشور مدال نقره گرفتم؛ سال بعد به مسابقه جوانان آسیا اعزام شدم و مدال نقره کسب کردم؛ از سال ۱۳۹۶ به بعد هم بهطور مستمر در تیم ملی حضور داشتم.
برگزیده های ایران: در مورد شرایط خانوادگی خود توضیح دهید.
معتمدی: در یک خانواده معمولی به دنیا آمدم؛ پدرم کارگر است و درآمد زیادی ندارد اما با هر سختی که بود تلاش کردم تا به این جایگاه برسم؛ انتظار داشتم پس از مسابقات قهرمانی آسیا حمایتهای بیشتری از سوی مسؤولان صورت بگیرد که این امر محقق نشد؛ البته وزیر کشور پس از مسابقات قهرمانی جهان با من تماس گرفت و فرمانده سپاه اصفهان نیز در دفتر خودش از ما میزبانی کرد که اینها برای ما قوت قلب بود.
برگزیده های ایران: شرایط این روزهای فدراسیون وزنهبرداری را چگونه ارزیابی میکنید؟
معتمدی: فدراسیون دارای برخی محدودیتها است و نیاز است استانها و وزارت ورزش و جوانان ورزشکاران را حمایت کنند چرا که به نظرم نیاز است بعد از کسب مدال از ورزشکاران تقدیر و حمایت شوند و پاداشی به آنان داده شود؛ رشته وزنهبرداری رشته سختی است و روزانه ما در حدود ۲۰ تن وزنه جابجا میکنیم.
اشتغال و مسکن مهمترین دغدغه من است
برگزیده های ایران: از نظر شما مهمترین معضل برای ورزشکاران چه موردی است؟
معتمدی: مهمترین معضل برای ورزشکاران و خصوصاً خودم مسأله اشتغال و مسکن است؛ زمانی که بهطور مستمر در مسابقات شرکت میکنم وقتی برای رفتن به سر کار ندارم؛ نیاز است که مسؤولان حمایتهایی را داشته باشند.
معتمدی: این مسابقه چهارمین مسابقه جهانیام بود و از ۴ مسابقه دست پر بازگشتم؛ اولین مسابقه جوانان آسیا بود که مدال نقره کسب کردم، پس از آن مسابقه جوانان جهان بود که مدال برنز گرفتم و هر ۲ مسابقه مربوط به سال ۲۰۱۸ بود؛ مسابقه بزرگسالان آسیا نیز اریبهشت ماه بود که مدال طلا گرفتم و قهرمان المپیک را با رکورد ۴۰۰ کیلوگرم شکست دادم و مسابقه بزرگسالان جهان هم چند روز قبل بود و با رکورد ۳۹۷ کیلوگرم مدال طلا کسب کردم.
برگزیده های ایران: تا به حال در چند مسابقه جهانی شرکت کردهاید و چه مدالهایی بهدست آوردید؟
برگزیده های ایران: ارزیابی شما از مسابقات جهانی امسال وزنهبرداری چه بود؟
معتمدی: همان چیزی که قبل از مسابقه مدنظرمان بود اتفاق افتاد؛ مسابقه وزنهبرداری قهرمانان جهان که برگزار شد حدود ۵۰۰ وزنهبردار شرکت کردند و یکی از بیسابقهترین مسابقات از لحاظ تعداد شرکتکنندگان بود و ورزشکاران از حدود ۵۶ کشور حاضر بودند و مسابقهای بود که سطح آن از المپیک توکیو هم بالاتر بود، زیرا المپیک سهمیهای بود و بسیاری از ورزشکاران امکان حضور نداشتند، اما در این مسابقه همه شرکت کردند و سطح رقابت بالا بود و در این مسابقه توانستم تنها مدال طلای کاروان را بهدست بیاورم و در نتیجه تیمی نیز نائب قهرمان جهان شدیم.
پخش اشتباه سرود ملی غیر قابل بخشش بود
برگزیده های ایران: در مراسم اهدای مدال شما حاشیهای پیش آمد و سرود ملی کشورمان به اشتباه پخش شد؛ درباره واکنش خودتان که باعث اصلاح شد، بفرمایید؟
معتمدی: هر ورزشکاری که در مسابقات جهانی شرکت میکند ۲ بعد دارد؛ اول بعد فنی و قهرمانی مدال گرفتن است که وظیفه هر ورزشکار است اما بعد دوم وظیفه معنوی و دفاع از نام و خاک ایران و دفاع از پرچم و سرود است و اگر اشکالی در این زمینه پیش بیاید غیر قابل گذشت است؛ من هم در آن لحظه اعتراض کردم که سرود کشور خودمان پخش شود و فارغ از هر اتفاق و پیامد،این مسأله برایم غیرقابل بخشش بود؛ من در آنجا نماینده یک ملت بودم که نیاز بود سرودش پخش شود و این اشتباه غیرقابل بخشش بود.
برگزیده های ایران: پس از این اتفاق واکنش فدراسیون جهانی چه بود؟
معتمدی: چند روز قبل نامهای کتبی ارسال و عذرخواهی رسمیشان را اعلام کردند و رئیس و سرپرست فدراسیون جهانی وزنهبرداری نیز آن ر امضا کرده بودند؛ مسؤولان، زمان بازیهای آسیایی و المپیک توقع مدال دارند اما قبل از آن را نمیبینند که چه کارهایی برای ورزشکار انجام دادهاند و توقعم از مسؤولان این است که برای بازیهای آسیایی و المپیک بعدی حمایتم کنند.
برگزیده های ایران: در شرایط فعلی مشغول آماده شدن برای چه مسابقهای هستید؟
معتمدی: در حال حاضر در حال آماده شدن برای مسابقات آسیایی هانگژو برای هفت ماه دیگر هستم و امید داریم مسؤولان هم بیشتر حمایت کنند.
افتخار ما بودن زیر پرچم ایران است
برگزیده های ایران: همواره یکی از گلایه های ورزشکاران این بوده که توزیع منابع در رشتههای ورزشی متناسب نیست، در وزنهبرداری کمبودها چیست؟
معتمدی:به نظرم ورزشکاری که زیر پرچم جمهوری اسلامی کار و افتخار آفرینی میکرده حتی با وجود کمبودها و کم مهریها، باید به عشق به مردم و پرچم بماند و باید مسؤولان حمایت بیشتری از جامعه ورزشی داشته باشند.
برگزیده های ایران: با مدالی که کسب کردهاید توقع مردم از شما زیاد شدهاست؛ توصیه شما به جوانانی که به رشته وزنهبرداری علاقه دارند چیست؟
معتمدی: وزنهبرداری رشتهای است که در آن سختی زیاد است و فارغ از بحث انگیزه و استعداد این موارد نیز نیاز است؛ چون رشته تخصصی و پرخرجی است؛ در عین حال نیاز است انگیزه آنها کم نشود و تمرینها را بهطور مستمر انجام دهند و در این صورت به هر چه بخواهند میرسند و اگر جوانان در این مسیر قدم میگذارند، قدمهایشان را محکم بردارند و فقط مسیر جلو و آیندهشان را نگاه کنند.
انتهای پیام/۶۳۱۲۵/ی