۱۳ سال از اعلام خبر ساخت فیلمی درباره حجتالاسلام سیدعلیاکبر ابوترابیفرد گذشت!
۱۳ سال از اعلام خبر ساخت فیلمی درباره حجتالاسلام سیدعلیاکبر ابوترابیفرد گذشت!
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹، کشور عزیزمان ایران، شاهد ورود نخستین گروه از آزادگان سرافرازی بود که پس از سالها اسارت در زندانهای رژیم بعث، قدم به خاک میهن گذاشتند. بازگشت اسرا به میهن، یکی از موضوعات جذابی بود که دستمایه ساخت شماری از آثار سینمایی قرار گرفت.
با گذشت ۳۲ سال از ورود آزادگان سرافراز به ایران، سینمای ایران با ساخت شماری از فیلمهای مرتبط، کوشیده است تا در حد بضاعت به این موضوع بپردازد. «پرواز از اردوگاه»، «کیمیا»، «پاتک»، «بوی پیراهن یوسف»، «قاصدک»، «مردی شبیه باران»، «معصوم»، « یک قدم تا مرگ»، «دستهای خالی»، «رنجر»، «نفوذی»، «اخراجیهای ۲»، «اتوبوس شب»، «دوئل»، «بیداری رویاها» و «۲۳ نفر» از جمله آثار سینمایی ساخته شده با محوریت اسرای سرافراز دوران دفاع مقدس هستند. بهرغم ساخت آثار سینمایی مذکور، هنوز فیلمی که بسیاری از مخاطبان سینما انتظار تولیدش را میکشند، ساخته نشده است؛ فیلمی درباره «حجتالاسلام سید علیاکبر ابوترابیفرد» که به عنوان سیدالاسرای ایران شناخته میشود.
نمایی از فیلم سینمایی «بوی پیراهن یوسف» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا
خرداد ۱۳۸۹ بود که خبر ساخت فیلمی با نام «سربازی از آسمان» براساس زندگی مرحوم «حجتالاسلام سید علیاکبر ابوترابیفرد» به کارگردانی محمد حسین لطیفی مطرح شد. فیلمی به تهیهکنندگی علیرضا جلالی که فیلمنامه آن توسط مهدی سجادهچی نوشته شده و قرار بود برای حضور در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر آماده شود. این فیلم تا مرحله دریافت پروانه ساخت از سازمان سینمایی هم پیش رفت اما از آنجا که در آن مقطع، محمدحسین لطیفی به صورت همزمان مشغول ساخت سریال «قلب یخی» بود، ساخت آن برای مدتی به تعویق افتاد.
بنابر اظهارات علیرضا جلالی، تهیهکننده «سربازی از آسمان»، قرار بر این شد که پس از فراغت لطیفی از ساخت سریال «قلب یخی»، تولید «سربازی از آسمان» کلید بخورد. مدتی بعد، فیلمنامه «سربازی از آسمان» توسط لطیفی مورد بازنویسی واقع شده و این اثر سینمایی در آستانه تولید قرار گرفت. اما به گفته علیرضا جلالی تهیهکننده این اثر سینمایی، برخی سختگیریها مانع از آن شد که در نهایت «سربازی از آسمان» ساخته شود.
این تهیهکننده در این زمینه به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران گفت: به دلیل کثرت متولیان و تصمیمگیران موجود در این حوزه، ما هرچه نوشتیم و فیلمنامه را به هر شکلی که تغییر دادیم، باز هم نتوانست نظر موافق تمامی متولیان را جلب کند.
او افزود: هرکس که ما را میدید، درباره مرحوم ابوترابیفرد دیدگاه متفاوتی را ارائه میداد و ما از جایی به بعد، متوجه شدیم نمیتوانیم فیلمی بسازیم که تمامی دیدگاههای مطرحشده را پوشش دهد. از اینرو متاسفانه به رغم همه هزینهها و دوندگیهایی که انجام دادیم، ساخت این فیلم سینمایی منتفی شد.
جلالی بیان کرد: به نظر میرسد درباره زندهیاد ابوترابیفرد، فضایی شکل گرفته است که هیچ فیلمسازی جرات نمیکند به این فضا نزدیک شود. شرایط به گونهای است که گویی هرکس فیلمنامهای درباره ایشان بنویسد، در نهایت مورد تایید قرار نمیگیرد. ما تحقیقات زیادی را درباره زندهیاد ابوترابیفرد انجام دادیم اما درنهایت، به دلیل کثرت متولیان و سختگیریهای بسیار زیادی که در زمینه پرداختن به ایشان وجود داشت، خسته شدیم و در میانه راه، ساخت این فیلم سینمایی منتفی شد.
/