فرهنگ و هنر

۲ کار برای استواری ارتباط با اهل بیت(ع)/ انصاریان: زبان تلخ، قلب مردم را زخم می‌کند +صدا

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت برگزیده های ایران، حجت‌الاسلام حسین انصاریان استاد اخلاق و مفسر قرآن کریم طی سخنرانی به مناسبت ایام فاطمیه در حسینیه همدانی‌ها، قرآن مجید و اهل بیت(ص) را محکم‌ترین و استوارترین دستگیره نجات برشمرد و اظهارداشت: مردم بایست برای سالم ماندن از خطرات دنیا و آخرت به این دو دستگیره متوسل شوند. پیغمبر(ص) می‌فرمایند محال است بین قرآن و اهل بیت من جدایی افتد و این دو از هم جدا نخواهند شد تا کنار حوض قیامت بر من وارد شوند؛ در نتیجه می‌توان گفت که اهل بیت(ع)، قرآن مجسم هستند.

وی ادامه داد: کسی که یقین پیدا ­کند قرآن و اهل بیت(ع)، دستگیره نجات او هستند دو کار را در عمر خود انجام خواهد داد که عبارتند از عمل به واجبات و اعمال خیر و همچنین حذف محرمات؛ با انجام این دو کار زندگی انسان به این دو دستگیره استوار متصل شده است.

انصاریان افزود: پیغمبر(ص) در روایتی فرموده خدای متعال بر من واجب کرده است که عاشق چهار نفر باشم. پرسیدند یا رسول الله! این چهار نفر چه کسانی هستند؟! ایشان فقط نام امیرالمومنین(ع) را برد و ساکت شد. دوباره اصحاب به محضر مبارکشان عرض کردند شما یکی از آنها را گفتید پس بقیه افراد چه کسانی هستند؟! پیغمبر(ص) فرمودند شخص دیگر مقداد بن اسود است.

این استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه «رده مقداد خیلی بالاست بیشتر مردم او را نمی­‌شناسند»، اظهارداشت: او شخصیت ایمانی و عملی بسیار بزرگی بوده و با همه­ وجود به قرآن و امیرالمومنین(ع) یقین داشت و بسیار مورد محبت پیغمبر(ص) قرار می‌گرفت.

وی گفت: نفر سوم ابوذر بود؛ یک فرد چوپان روستایی گمنام که خدا به پیغمبر اکرم(ص) امر واجب می‌­کند که عاشق ابوذر باش! و نفر چهارم هم سلمان فارسی بود. معلوم می‌­شود که ابتدا خدا این افراد را دوست داشته و سپس به پیغمبر(ص) امر می‌کند که آن‌ها را دوست داشته باش پس هرکس به دو دستگیره‌ قرآن و اهل بیت(ع) متوسل شود به چنین مقامی می‌رسد.

انصاریان با اشاره به سه توصیه پیامبر اکرم(ص) به یک مرد بیابان‌نشین، بیان داشت: یک عرب بیابان‌نشین روزی به مدینه آمد و به پیغمبر اکرم(ص) گفت من مالی ندارم که زکات آن را بدهم و یا حج بروم، بدن پرقدرتی هم برای جهاد کردن ندارم؛ از کل قرآن تو یک نماز و یک روزه چیز دیگری ندارم، جای من در قیامت کجاست؟!

وی ادامه داد: پیغمبر اکرم(ص) فرمود من ضمانت می­‌دهم که قیامت در بهشت با من هستی اما سه کار باید انجام دهی؛ این سه کار هم پولی نیست. اول اینکه زبانت را از گناه زبان حفظ کن به این معنا که دروغ نگوییم، غیبت نکنیم، مردم را تحقیر نکنیم. دوم اینکه شکم را از حرام خوری نگه‌دار. کسی بخواهد حرام خوری نکند باید سراغ کم فروشی، تقلب، دزدی، رشوه و اختلاس نرود. سومین توصیه هم این است که خود را از گناه‌های جنسی حفظ کنی.

این محقق، مفسر و پژوهشگر علوم قرآنی گفت: پیامبر به زیبایی پاسخ این عرب بیابانی را داد و دل او را خوش کرد؛ ما وقتی در پیشگاه قرآن، پیغمبر(ص) و ائمه(ع) قرار گرفته باشیم نشاط و امنیت خاطر پیدا خواهیم کرد. همه گرفتاری‌های جهان از عمل نکردن به این سه توصیه پیامبر(ص) است. قرآن مجید می­‌فرماید زیبا و شیرین با مردم حرف بزنید و زبان تلخ نداشته باشید چرا که زبان تلخ، قلب مردم را زخم می‌کند.

انصاریان با اشاره به آسان‌گیری خداوند، اظهارداشت: خداوند متعال، کار خیر انجام نداده را هم پای شما می‌نویسد، کاسب‌های ما هم باید اخلاق خدا را پیدا کنند؛ اگر آسان نگیرید در قیامت هم به شما آسان نمی‌گیرند. من به خاطر مشکلات معیشتی مردم آرامش باطن ندارم و چهره‌ها را که نگاه می‌کنم، دلم آتش می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثلا شما در مجلس نشسته‌ای و به دلت می‌­گذرد که کاش پولی داشتم تا جهیزیه صد دختر دم بخت را خریداری و یا هزینه دویست بیمار را پرداخت می‌کردم؛ پول انجام این کارها را نداری اما طبق آیات قرآن و روایات، در روز قیامت مشاهده خواهید کرد که واقعا چنین اعمالی در پرونده‌تان نوشته شده است. به پروردگار می­‌گویی من پول نداشتم که این کارها را انجام بدهم اما خداوند می­‌فرماید با آن نیت پاک که ­دیدم اگر پول به تو می‌دادم، آنها را انجام می‌دادی پس کارهای انجام نگرفته­‌ات را هم در پرونده‌ات انجام گرفته نوشتم.

صوت کامل سخنرانی دو شب استاد انصاریان با این موضوع را اینجا بشنوید:

صوت شب اول

 

 

صوت شب دوم

 

 

انتهای پیام/


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا