یک مجمع دانشجویی خطاب به رئیس دانشگاه شیراز: امید است در کنار گوشی شنوا، دستی عملگرا بیابیم
به گزارش برگزیده های ایران از شیراز، مجمع دانشجویی آرمان (عدالتخواه) دانشگاه شیراز خطاب به رئیس جدید دانشگاه، نامه ای به این مضمون ارائه کرده است:
“محیط علمی کشور را از حاشیهسازیها برکنار نگه دارید. اشتباه نشود؛ من نمی گویم در دانشگاهها سیاست نباشد. شاید خیلیها یادشان است که من سالها پیش در همین جلسه ماه رمضان در حضور اساتید، تعبیر تندی کردم نسبت به آن کسانی که می خواستند دست و پای سیاست را از دانشگاهها و میان دانشجوها جمع کنند که مایه گله خیلیها شد، نه، بنده معتقدم محیط دانشگاه، محیط فهم سیاسی، «تحلیل» سیاسی، «دانش» سیاسی، «آگاهی» سیاسی است؛ این را من مانع نیستم؛ نه، بلکه میگویم سیاستبازی نشود، سیاسیکاری نشود، حاشیهسازی نشود. این حاشیهسازیها به کار اصلی که عبارت است از کار علم و پیشرفت علم با همه خصوصیّاتی که این مسئله دارد، لطمه می زند.”
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاه ها
سرپرست محترم دانشگاه شیراز
آقای دکتر موذنی
با سلام و احترام؛
پذیرش مسئولیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و خدمت به جامعهی علمی و تلاش در مسیر رشد و تعالی میهن در دانشگاه شیراز به عنوان یکی از دانشگاههای برتر کشور و منطقه یک فرصت عالی است که اگر به معنای حقیقی کلمه، موازین اسلامیِ مدیریت مورد توجه قرار گیرد، بدون تردید در همه حرکتهای علمی و فرهنگی دانشگاه تاثیر میگذارد و در همه بخشها ساماندهی شکل می گیرد.
به واقع مطلع هستید آنچه پویایی و حس اثرگذاری را در دانشجو زنده نگاه می دارد کنش و دانش سیاسی است و فقدان آزادی بیان و عمل سیاسی چه ضربات مهلک و زیان باری را برای کشور و جامعه در پی خواهد داشت لیک باید توجه داشت سیاست زدگی و سیاسی کاری دانشگاه کاملا با موضوع فوق در تضاد است.
متاسفانه برخی از مسئولین و تشکلهای دانشجویی، دانشگاه را پایگاهی برای حضور جریانها، گروهها و عناصر سیاسی میخواهند و یا بعضی دیگر در حال سیاستزدایی، به مفهوم بیتفاوت کردن نخبگان جامعه و دانشجویان از روند و تحولات سیاسی و تبدیل ایشان به عناصری خنثی و لاابالی هستند که بی شک این امور ضربات جبران ناپذیری به دانشگاه و بدنهی آن وارد خواهد آورد.
پرسشگری و مطالبه گری به حق، از الزامات هر دانشجوی آرمانخواه و موذنین جامعه است و نیز شایسته حکومت اسلامی است که مدیران و مسئولان آن با گشاده رویی خود را در معرض نقد و سوال قرار بدهند و سوالات رو مسئولیت پذیرانه پاسخ گویند.
رئیس محترم دانشگاه؛ از کف دانشگاه روایت میکنیم؛ امید است در کنار گوشی شنوا، دستی عملگرا نیز بیابیم!
پر واضح است که دانشگاه از بحران، خمودی و مشکلات تهی نیست که بعضا با مصائب ریشه داری دست پنجه نرم میکند که گویا تاکنون همتی برای رفع آن نبوده است؛ اما از کف دانشگاه بخشی از معضلات و مطالباتی را که دانشجویان، کارمندان و اساتید با آن سروکار دارند را خدمتتان روایت میکنیم، امید است که در کنار گوشی برای شنید، دستی عملگرا هم بیابیم.
برقراری عدالت آموزشی و حمایت از دانشجویان نیازمند؛ پرداخت هزینه سنوات به دانشجویان بیبضاعت با مشکلات و سنگ اندازی های بسیاری روبرو است تاحدی که در پارهای از اوقات منجر به انصراف دانشجو نیز شده است.
سهل انگاری برخی از اساتید در امر همکاری و همراهی با مراحل پایان نامههای دانشجویان؛ که این اهمال کاریِ برخی استادنامان، منجر به سنواتی شدن دانشجو میگردد!
حمایت از اساتید و دانشجویان نخبه؛ جناب آقای دکتر موذنی خود استاد دانشکدهای هستید که بی راه نیست اگر بگوییم اکثریت دانشجویان آن به امید مهاجرت و بهتر بگوییم فرار! محیط غم زده و سختگیری های بعضا بی مورد دانشکده دامپزشکی و دانشگاه شیراز را تحمل می کنند؛ پس به جهت کاهش فرار مغزها نیاز به یک نگاه تحول گرایانه به سیستم مدیریتی و آموزشی دانشگاه، اقدامات فوری و انقلابی است.
بسیاری از وظایف کارشناسان آموزشی به عهده کارشناسان دانشکده ها واگذار شده و با وجود سیستمی شدن کارهای آموزش، متاسفانه باز هم شاهد عدم پاسخگویی کارشناسان آموزشی به تلفنهای مربوطه هستیم. رفتار بسیار خشک و عصبی کارمند مربوطه، عدم پاسخگویی کامل و واضح و بعضاً برخورد پرخاشگرانه مسئولین مربوطه گاها منجر به مشکلات روانی، استرس و حتی ترس دانشجو میشود! در حالی که باید یادآور شد دانشجو صاحب اصلی دانشگاه و ارباب رجوع است و کارمند و تمامی مسئولین دانشگاه خدمتگزار وی.
متوقف سازی جذب نیروی انسانی مازاد و ممانعت از تورم نیرو؛ متاسفانه بازها شاهد بوده و هستیم که اغلب رویهی مرسوم ارتقاء شایسته سالاری تخریب و وابستگان نسبی و سببی و جناحی و معامله با برخی نهادهای ذی نفع و ذی نفوذ جای آن را گرفته است که در نتیجه برخی از گروهها ذیل منافع سیاسی و حزبی خود بدون در نظر گرفتن ارزشهای علمی، حسن سابقه در بین نخبگان و فرهیختگان، صداقت در گفتار و استقلال و منطق در تصمیم گیری مسئولین سعی در تخریب اشخاص دارند؛ اما شایسته ترین پاسخ را می توان مدیریت صحیح و قابل دفاع دانست.
متاسفانه نگاه بنگاه اقتصادیطور به دانشگاه، مدت ها است که گریبان گیر آن شده و چون زالو در حال مکیدن اراضی و اموال دانشگاه است، پس متوقف سازی فروش بی حساب و کتاب، بدور از شفافیت و به دلیل مدیریت و نگاههای غلط امکانات و صاحب و مالک مآبانه به اراضی و اموال دانشگاه باید در اولویت قرار گیرد.
بازنگری در رشتههای دانشگاهی فاقد بازار کار و افزایش مهارت آموزی و کارآفرینی در محیط دانشگاه؛ تاخیر و تعلل در پرداخت حقالزحمه کارشناسان که خود از علل اهمال کاری در انجام کار دانشجویان است.
اما؛ به راستی ساز و کار انتخاب ریاست دانشگاه شیراز چگونه است؟ ایده و برنامههای مدون شما برای پیشرفت دانشگاه و خدمت به دانشجویان چیست؟
آقای دکتر؛ امیدواریم فاجعه از قبیل اخراج آن سه استاد دانشکده مهندسی، دیگر تکرار نگردد. امیدواریم فکری اساسی به حال روحیه ناامیدی و خمودی ، بحران های هویت و دین زدگی دانشجویان کنید.
آنچه انتظار میرود تلاش در جهت تقویت فضای علمی دانشگاه، ایجاد بستر و فضای مناسب جهت بالندگی فعالیت های فرهنگی، سیاسی و صنفی و نیز بستر سازی در جهت ارتباط مستمر مسئولین با دانشجویان است که تحقق این مهم ضمن فراهم آوردن زمینه دستیابی دانشجویان به دریچههای علم، معرفت و پیشرفت، رشد پژوهشی و به طبع آن رشد علمی را در پی خواهد داشت که این موضوع همان نیل به تحقق آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی است.
در پایان ضمن تبریک به جنابعالی بابت یافتن توفیق خدمت در این مسئولیت حساس، امید است که دقت کافی را در انتخاب مشاوران و معاونین توانمند، منصف و متخصص خود داشته باشید.
مجمع دانشجویی آرمان(عدالتخواه) آمادگی خود در جهت یاری حضرتعالی و سایر مسئولین دانشگاه را اعلام می دارد و منتظر پاسخ شما به صورت مکتوب به ابهامات موجود و پاسخ عملی به معضلات است تا همین ابتدای مسئولیت پایبندی خود را به فرهنگ پاسخگویی و حضور و ارتباط (نه صرفا نمایشی) بین دانشجویان که متاسفانه سالها شاهد آن نبودهایم! نشان دهید.
انتهای پیام/س