فرهنگ و هنر

تشریح ۱۰ هزار برنامه‌ نهاد کتابخانه‌ها در هفته کتاب/ پوستر رونمایی شد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات برگزیده های ایران، در نشست خبری مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد به مناسبت بیست و نهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، پوستر هفته کتاب نهاد با حضور معاون توسعه، مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل؛ باقر میرعبداللهی، مدیرکل تأمین منابع و اصغر گودرزی، مدیرکل توسعه کتابخانه‌ها و مشارکت‌ها همچنین هادی آشتیانی مدیرکل امور فرهنگی رونمایی شد.

این پوستر به منظور اطلاع رسانی و تبلیغ ویژه برنامه‌های هفته کتاب به کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور ارسال و در تبلیغات محیطی استفاده خواهد شد.

بر اساس این گزارش، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد به برنامه‌های هفته کتاب اشاره کرد.

* ۱۹ آبان برگزاری مراسم تجلیل از برگزیدگان پنجمین دوره دوسالانه بین المللی کارتون کتاب

رمضانی معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی ضمن تبریک ایام هفته کتاب به ارائه گزارشی از برنامه‌های تدارک دیده شده در ایام هفته کتاب پرداخت و گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور علی رغم شرایط کرونایی در دو سال گذشته تلاش کرده که روند فعالیت‌های کتاب و کتابخوانی در کتابخانه‌های کشور با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی به صورت مستمر پیش برود و امسال نیز در ادامه همین روند به صورت منظم تر و منسجم‌تر برنامه‌های متنوع و متعددی را برای هفته کتاب تدارک دیده است.

وی با اشاره به انتخاب «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم» به عنوان شعار هفته کتاب امسال، گفت: ما با استفاده از این شعار در تبلیغات خودمان به سوی برنامه‌های هفته کتاب در نهاد رفته‌ایم. اگر هفته کتاب در تقویم به طور رسمی از ۲۴ آبان ماه آغاز می‌شود و در پایان این ماه به پایان می‌رسد، به دلیل حجم بالای فعالیت‌ها و برنامه‌های تدارک دیده شده در نهاد برنامه‌هایی فراتر از این ایام را تدارک دیده‌ایم.

دبیر بیست و نهمین دوره هفته کتاب در نهاد در ادامه به بیان اهم برنامه‌های ملی تدارک دیده شده پرداخت و گفت: در آستانه هفته کتاب فردا چهارشنبه ۱۹ آبان برگزاری اختتامیه و مراسم تجلیل از برگزیدگان پنجمین دوره دوسالانه بین المللی کارتون کتاب همراه با برپائی نمایشگاه از آثار برگزیده و رونمایی از کتاب آثار خواهیم داشت.

*  ۱۸ بازگشایی و افتتاح کتابخانه‌های روستایی، سیار و پیشخوان کتابخانه در هفته کتاب 

رمضانی درباره برنامه‌های روز شنبه ۲۲ آبان ماه نیز گفت: بر اساس سنوات گذشته فعالیت‌های خودمان در هفته کتاب را با حضور در مرقد امام راحل و مزار شهدای گلگون کفن انقلاب اسلامی آغاز خواهیم کرد. همچنین در این روز طرح پویش اهدای کتاب، اهدای دانایی در ایام هفته کتاب را با شعار «کتاب را همنشین خانواده‌های ایرانی کنیم» آغاز خواهد شد. البته ما در طول سال کار اهدای کتاب را همچون سال‌های گذشته خواهیم داشت، اما به عنوان ترویج یک سنت حسنه آن را به طور ویژه در هفته کتاب برگزار خواهیم و از فعالان این حوزه تقدیر خواهیم کرد.

وی افزود: در این هفته مجموعه افتتاح‌ها و بازگشایی‌هایی را در سطح کشور خواهیم داشت که بر این اساس حدود ۱۸ بازگشایی و افتتاح شامل کتابخانه‌های روستایی، سیار و پیشخوان کتابخانه در این ایام انجام خواهد شد. طرح بخشودگی جرائم دیرکرد نیز از دیگر برنامه‌های این ایام است که از ۲۲ آبان لغایت ۱ آذر اجرایی خواهد شد.

* برگزاری نشست خاطره‌گویی کتابداران با مشارکت ۱۰ استان 

دبیر بیست و نهمین دوره هفته کتاب در نهاد ادامه داد: پیش نشست «همایش طراحی و توسعه خدمات کتابخانه‌های عمومی» با مشارکت انجمن ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران و آغاز به کار طرح کتابدار افتخاری از دیگر برنامه‌های نهاد در روز شنبه ۲۲ آبان خواهد بود. یکی از موضوعات جدی در نهاد افزایش مشارکت آحاد مردم در اداره کتابخانه‌های عمومی است. ما نمی توانیم خودمان را یک نهاد عمومی بدانیم و از مشارکت مردم در اداره کتابخانه‌ها غافل شویم. بر این اساس طرح کتابدار افتخاری یا کتابیار را اجرا خواهیم کرد. این طرح با محوریت مشارک دانش آموزان در اداره کتابخانه‌ها و مدارس به عنوان شعب کتابخانه‌های عمومی اجرایی خواهد شد.

مهدی رمضانی درباره سایر برنامه‌های نهاد در هفته کتاب گفت: در روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه برگزاری نشست خاطره‌گویی کتابداران با مشارکت ده استان خوزستان، قم، خراسان رضوی، مازندران، سمنان، خراسان جنوبی، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان را خواهیم داشت، برنامه‌ای که تا کنون چند دوره آن برگزار شده و آثار ارزشمندی گردآوری و تدوین شده که می‌تواند دستمایه اقدامات فرهنگی دیگر باشد. همچنین وبینار معرفی و انتشار «جایزه خدمات کتابخانه(برون کتابخانه‌ای)» با مشارکت انجمن ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران، ویژه کتابداران نیز در این روز برگزار خواهد شد.

* همایش تجلیل از کتابداران و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور با حضور وزیر در تالار وحدت

وی درباره برگزاری مراسم «روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار» گفت: روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه که به لحاظ رسمی آغاز هفته کتاب  محسوب می‌شود، همایش تجلیل از کتابداران و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور با حضور وزیر در تالار وحدت برگزار می‌شود که طی آن کتابدار و مسئول برتر کتابخانه، صفحه برتر مجازی، کتابخانه برتر، کتابخوان برتر، انجمن برتر، خیرین، تقدیر وی‍ژه انجام خواهد شد. این برنامه همزمان بصورت منطقه ای در استان‌های مختلف کشور از  ۲۵ آبان الی ۱ آذر برگزار خواهد شد. همچنین در این روز طرح عضویت رایگان در کتابخانه‌های سراسر کشور نیز آغاز خواهد شد.

دبیر بیست و نهمین دوره هفته کتاب در نهاد ادامه داد: دوشنبه ۲۵ آبان ماه آغاز ارسال ۲۰۰ عنوان کتاب به کتابخانه‌های سیار را خواهیم داشت. برگزاری نشست کتابخوان خانوادگی و تقدیر از خانواده برتر در سطح استان با محوریت استانهای (فارس، اردبیل، گیلان، هرمزگان، آذربایجان غربی، کردستان) نیز از دیگر برنامه‌های این روز خواهد بود که طی آن از هر استان یک خانواده منتخب کتابخوان در این برنامه به معرفی کتاب خواهند پرداخت.   

وی درباره برنامه‌های روز چهارشنبه ۲۶  آبان نیز گفت: برگزاری نشست مشاوره ای با عنوان «چگونه هر سال ۱۰۰ کتاب بخوانیم» با حضور کارشناسان، هنرمندان کتابخوان و صاحبنظران و همچنین رونمایی و عملیاتی کردن «سامانه مشاوره کتابدار» از نشست‌های پیش بینی شده در این روز خواهد بود. با توجه به اهمیت توجه به زیرساخت‌های الکترونیک در در نهاد، این سامانه که امکان ارتباط مستمر بین اعضا با کتابخانه و کتابدار را برقرار می‌کند و خدمات کتابخانه‌ای را ارائه می‌کند رونمایی خواهد شد.

* برگزاری ۳۳۰ برنامه در سطح استان‌ها با محوریت معرفی کتاب

رمضانی در ادامه سخنان خود برگزاری نشست مشاعره با موضوع کتاب با محوریت استان‌های تهران، البرز، چهارمحال، زنجان، لرستان، اصفهان، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، مرکزی را از برنامه‌های روز پنجشنبه ۲۷ آبان ماه؛ اجرای طرح اعضای کتابخوان قصه‌گو با محوریت حوزه کودک و نوجوان از برنامه‌های روز شنبه ۲۹ آبان ماه؛ برگزاری وبینار معرفی و انتشار فراخوان «مسابقه طراحی خدمت» با مشارکت انجمن ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران ویژه پژوهشگران از برنامه‌های روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه عنوان کرد.

دبیر بیست و نهمین دوره هفته کتاب در نهاد افزود: روز دوشنبه اول آذر ماه برگزاری نشست کتابخوان ویژه اساتید دانشگاه با موضوع سبک زندگی ایرانی اسلامی و روز چهارشنبه سوم آذر ماه نیز نشست کتابخوان ویژه با موضوع زندگینامه خیرین و کارآفرینان و همچنین مراسم رونمایی اسناد طرح آمایش سرزمینی به عنوان اولین دستگاهی که در این حوزه پیش قدم شده، برگزار خواهد شد. ضمن اینکه در حوزه فعالیت‌های ترویجی با سایر دستگاه‌ها همچون سازمان صدا و سیما و شهرداری برنامه‌هایی تدارک دیده شده و همچون هر سال در این ایام از بستر برگزاری نمازجمعه و ظرفیت‌های آن برای انجام فعالیت‌های ترویجی در سراسر کشور بهره خواهیم برد.

رمضانی با اشاره به برنامه‌های هفته کتاب در نهاد در سطح استانی گفت: برگزاری ۳۳۰ برنامه در سطح استان‌ها با محوریت معرفی کتاب، ایستگاه‌های مطالعه و برنامه‌هایی از این دست با محوریت حوزه مخاطبین کودک و نوجوان طراحی شده است. همچنین بیش از ۱۰ هزار برنامه کتابخانه‌ای در سرفصل‌هایی چون نقد کتاب، رونمایی کتاب، کارگاه‌های آموزشی در بیش از ۱۱۵ سرفصل، جمع‌خوانی کتاب، جلسات شعرخوانی، نشست‌ها و وبینارهای فرهنگی و ادبی، محافل قرآنی، فعالیت‌های بخش کودک اعم از قصه‌گویی، اوریگامی، نمایش خلاق و… تدارک دیده شده که امکان اتصال جامعه کتابخوان با کتابخانه‌ها را فراهم می‌آورد.

ادامه این نشست به پرسخ و پاسخ اصحاب رسانه با دبیر بیست و نهمین هفته کتاب نهاد اختصاص یافت.

* کتابخانه‌های مرکزی تراز فرهنگی را در استان‌ها جا به جا می‌کند/ بیش از ۴۰ خدمت در کتابخانه‌ها

مهدی رمضانی در بخش دوم سخنان خود ضمن اشاره به برخی اقدامات در دست اجرا در نهاد گفت: در ماه‌های اخیر روند توسعه کتابخانه‌های مرکزی با جدیت پیگیری شده و خواهد شد. معتقدیم کتابخانه‌های مرکزی تراز فرهنگی را در استان‌ها جا به جا می‌کند و نمونه آن را می‌شود پس از افتتاح کتابخانه‌های مرکزی در مشهد، بجنورد و سنندج مشاهده کرد. بر این اساس در رشت پس از تحویل ساختمان کتابخانه مرکزی وارد روند تجهیز شده ایم. کتابخانه‌های مرکزی در خرم آباد، قم و بندرعباس در حال پیگیری است.امروز یک کتابخانه فقط کتابخانه نیست بیش از ۴۰ خدمت در آنها ارائه می‌شود. همچنین کتابخانه سیار بال دوم توسعه مناطق کمترتوسعه یافته و محروم است که توجه و تمرکز ویژه ای نیز بر آن داریم.

وی افزود: در حوزه خدمات فرهنگی محافل ادبی جای پردازش زیادی دارد. این محافل امروز تا واحد کتابخانه توزیع شده به شکلی که تاکنون چنین حرکت یکپارچه ای را در کشور در حوزه ادبیات نداشتیم. 

* افزایش جوایز نقدی جشنواره کتابخوانی رضوی

رمضانی با اشاره به استقبال مخاطبان از یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی و تمدید آن از افزایش جوایز نقدی این جشنواره خبر داد و گفت: امسال برای جشنواره کتابخوانی رضوی در سطح ملی ۱۵۶ جایزه در نظر گرفتیم. همچنین به ازای هر کتابخانه ۲۰ جایزه پیش بینی شده است و در شهرستان‌ها هم برای خانواده تا ۸ جایزه در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا