توصیههای پزشکی به مسافران عتبات/ اتاق جداگانه برای زائران مشکوک به کرونا پیشبینی شد
به گزارش خبرنگار حج و زیارت برگزیده های ایران، سفرهای زیارتی به عتبات از سر گرفته شده است. اما با توجه به ادامه شیوع کرونا و شناسایی سویه جدید این ویروس، زائران عتبات باید به نکات بهداشتی بیش از گذشته توجه داشته باشند. البته مراکز درمانی مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در شهرهای نجف، کربلا و کاظمین راهاندازی شده است.
بر همین اساس، طاهر درودی، معاون مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در گفتوگو با فارس با اشاره به دستورالعملهای بهداشتی برای تشرف به عتبات اظهار داشت: زائران در صورتی که مبتلا به بیماری خاصی هستند، باید قبل از سفر به پزشک خود مراجعه کرده و داروهای مورد نیازشان را برای حداقل ۱۰ روز به همراه داشته باشند.
وی به زائران عتبات توصیه کرد که وسایل شخصی همچون حوله، مسواک، لباس مناسب فصل و همچنین تعدادی ماسک را نیز همراه داشته باشند و در طول سفر از مصرف غذاهای سنگین بپرهیزند و افزود: زائران در این سفر سعی کنند که از تماس با دهان، چشمها و بینی خودداری کرده و دستهای خود را با مایع ضدعفونی شستوشو دهند.
درودی به لزوم استفاده از آبهای بستهبندی اشاره کرد و گفت: توصیه میکنیم که زوار از لیوان آبخوری عمومی استفاده نکرده و فقط از آبهای بستهبندی استفاده کنند. همچنین قبل از مصرف میوهها آن را شسته و یا برای تمیز کردن آن از مواد ضدعفونی استفاده کرده و در مجامع عمومی و شلوغ فاصله اجتماعی را رعایت کنند و ماسک را از روی صورت برندارند. علاوه بر این، زائران در مکانهای زیارتی از نزدیک شدن به افرادی که سرفه یا عطسه میکنند یا از دست دادن با یکدیگر، خودداری کنند.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با بیان اینکه رایجترین علائم کووید ۱۹ تب، بدن درد و سرفههای خشک است، تصریح کرد: ممکن است برخی بیماران کرونایی اسهال، آبریزش بینی و گلودرد را هم تجربه کنند. بنابراین، زوار در صورت مشاهده این علائم یا دشواری در تنفس به درمانگاههای حج و زیارت مستقر در عراق مراجعه کرده و از تماس با سایر افراد بپرهیزند.
وی از زائران خواست که به محض ورود به اتاق در هتل اقدام به شستوشوی دستهای خود کنند و افزود: زائران عتبات باید توجه داشته باشند که برای استفاده از ملحفه شخصی تردیدی وجود ندارد. چرا که روتختی و ملحفهها میتواند بستری مناسبی برای انتقال ویروس باشد. همچنین از زائران که مبتلا به بیماریها قلبی، ریوی و کلیوی هستند، میخواهیم که قبل از سفر واکسن آنفلوانزا تزریق کنند و در وعدهها غذایی به توصیههای پزشک خود توجه داشته باشند.
درودی به مواردی که زائران باید حتما به سرعت به پزشک مراجعه کنند، اشاره کرد و گفت: وجود تب همراه با خونریزی، بروز تب و سرفه پس از چند روز، اختلال در ریتم ضربان قلب، وخامت در سیستم تنفسی یا سیستم عصبی، کاهش هوشیاری یا تشنج، درد در قفسه سینه یا افت شدید فشار خون، اسهال حاد حداقل سه بار در یک روز، اسهال خونی و مسمومیت غذایی از مواردی است که زائران باید فورا برای تشخیص منشأ مشکل و درمان، به پزشک مراجعه کنند.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از پیشنهاد برای اختصاص یک اتاق برای اقامت و جداسازی افراد مشکوک به بیماری به ویژه کرونا خبر داد و ادامه داد: اتاق بیمار باید حداقل ۱۲ متر مربع باشد و به ازای هر فرد دیگر برای اقامت در آن اتاق، باید ۲ متر مربع به فضا افزوده شود. به عنوان مثال، در یک اتاق ۱۶ متری امکان اسکان سه بیمار وجود دارد. همچنین داشتن تهویه و نور مناسب از دیگر ویژگیهای اتاق ایزوله برای بیماران به شمار میرود.
درودی به زائران توصیه کرد که از ادعیه و قرآنهای شخصی در طول سفر استفاده کنند و گفت: زوار برای انجام فریضه نماز فاصله را رعایت کرده و از مهر و سجاده شخصی استفاده کنند تا مشکلی در طول این سفر معنوی برا آنها ایجاد نشود.
انتهای پیام/