معاون وزیر بهداشت بر الزام خودکنترلی بهداشتی واحدهای صنفی تاکید کرد
به گزارش روز یکشنبه برگزیده های ایران از وزارت بهداشت، در نامه کمال حیدری به معاونین بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور مبنی بر ضرورت انجام خودکنترلی و خود اظهاری بهداشتی واحدهای صنفی آمده است: به پیوست نامه روسای مرکز سلامت محیط و کار این معاونت و مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صمت در خصوص ضرورت انجام خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی واحدهای صنفی، ضمن رعایت مفاد نامه مذکور، معاون محترم بهداشت آن دانشگاه همکاری و هماهنگی لازم برای اجرای عملیات خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی (ممیزی بهداشتی اصناف) را با سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق های اصناف، اتحادیه های مشمول، مدیر طرح و دفاتر خدمات سلامت به انجام رسانند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، نامه مشترکی که روسای مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و مرکز و دبیر هیات عالی نظارت مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صمت به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال کرده و پیرو آن معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز بر ضرورت انجام خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی واحدهای صنفی تاکیده کرده، به شرح زیر است: در راستای اجرای قانون اصلاح ماده ۱۳ مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و مواد ۲۴و ۲۵ و ۴۱ آیین نامه اجرایی آن، با هدف ارتقای سلامت و ایمنی مواد غذایی و ضرورت تشدید نظارت های بهداشتی با توجه به اپیدمی ویروس کرونا، مراکز و اماکن عمومی “موظف” به انجام خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی (ممیزی بهداشتی) بر اساس قوانین و مقررات مربوطه می باشند. مطابق بندهای ۲۰، ۲۱ و ۲۲ فصل سوم ضوابط اجرایی خدمات ممیزی بهداشتی دفاتر خدمات سلامت، مراکز و اماکن عمومی، مالکین، متصدیان و مدیران مراکز موصوف، مخیر به انتخاب یکی از روش های انجام خود کنترلی و خود اظهاری بهداشتی از طریق دفاتر خدمات سلامت دارای پروانه معتبر یا مشاوران تحت استخدام واحدهای صنفی و اماکن مشمول خودکنترلی و خود اظهاری بهداشتی دارای پروانه معتبر یا ممیزان بهداشتی صاحب صلاحیت که به صورت آزاد و بر اساس ضوابط اجرایی ابلاغی وزارت بهداشت فعالیت می کنند، هستند.