افزایش ۵۰۰ هکتاری وسعت «منطقه ویژه اقتصادی» رفسنجان/ایجاد محور گردشگری از منطقه ویژه تا دره راگه
به گزارش برگزیده های ایران از رفسنجان، روحالله بهرامشاهی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان امروز در جلسهای با حضور اخوان نماینده سازمان جنگلها و مراتع کشور، درخشانی رئیس اداره بیابان و تثبیت شن اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان و حسنشاهی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رفسنجان در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان اظهار کرد: بحث بیابانزدایی یکی از دغدغههای ما در منطقه است و در این زمینه به جدیت طرحهایی را دنبال میکنیم.
وی عنوان کرد: بهدنبال این هستیم که از سمت جنوبغربی منطقه ۵۰۰ هکتار اختصاصی گردشگری داشته باشیم که در کنار سرمایهگذاری، بحث گردشگری را هم پررنگ کنیم.
بهرامشاهی با اشاره به اهتمام ویژه منطقه در دوره جدید به بحث فضای سبز و تشکیل کارگروهی در این زمینه، گفت: طرح جامع فضای سبز منطقه با استفاده از کارشناس و متخصصان این حوزه در دست تدوین و جانمایی شده، اما کافی نیست و نیاز است فضای سبز بیشتری ایجاد شود که با همکاری منابع طبیعی این موضوع را دنبال میکنیم و هدفمان از روز اول پوشش گیاهی بومی کم آببر بوده است.
بهرامشاهی در زمینه اختصاص ۵۰۰ هکتار به منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان عنوان کرد: این میزان میتواند اختصاصی زون گردشگری قرار گیرد که محور گردشگری از منطقه به سمت دره راگه که این دره یکی از جاذبههای طبیعی و منحصر بهفرد در کشور محسوب میشود و گردشگران زیادی به خود جذب میکند، باشد.
وی ضمن یادآوری اینکه قرار است منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان به خط ریلی متصل شود، این مهم را از زیرساختهای مهمی عنوان کرد که در توسعه منطقه نقشآفرین خواهد بود.
درخشانی رئیس اداره بیابان و تثبیت شن اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان هم با تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت سالروز شهادت سردار سپهبد شهید سلیمانی، آن سردار بزرگ را از مریدان حضرت فاطمه دانست.
وی دیدگاه مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در حوزه منابع طبیعی را ستودنی دانست و گفت: اینکه علاوه بر کار اقتصادی، گردشگری را هم مدنظر دارید، تحسین برانگیز است.
این مسؤل با اشاره به اینکه دره راگه فاصلهای کمتر از ۲۰ کیلومتر از منطقه ویژه اقتصادی دارد و تعریف محور گردشگری در این مسیر میتواند تأثیرگذار باشد، ادامه داد: این کار بزرگی که قرار است صورت بگیرد آیندگان از آن بهرهمند میشوند و باقیات و صالحاتی برای بانیان آن خواهد بود.
وی به ظرفیت های استان کرمان در حوزه نیروگاههای خورشیدی اشاره و بیان کرد: نیروگاه های خورشیدی را بهراحتی میتوانیم در عرصهها کار کنیم.
حسنشاهی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رفسنجان هم اظهار داشت: تفاهمنامه همکاری ده هزار هکتار عرصه اطراف منطقه ویژه بهصورت فازبندی آماده داریم که فاز اول ۲۰۰ هکتار پروژه نهالکاری است و شروع خواهد شد و قرق و مراقبت در کل عرصه دیده شده است.
وی در همین رابطه توضیح داد: در کنار این ۱۰ هزار هکتار، پروژه ۳۵۰ هکتاری سال ۹۹ را داریم که دورههای آخر آبیاری آن به علاوه توسعه، مراقبت و آبیاری ۲۰۰ هکتاری که ذکر شد را به منطقه ویژه میسپاریم.
اخوان نماینده سازمان جنگلها و مراتع کشور هم با قدردانی از نگاه ویژه به بخش منابع طبیعی و فضای سبز در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، اظهار کرد: این موضوع علاوه بر کمکی که به مجموعه سازمان میشود، برای اهالی منطقه هم جهت جلوگیری از ریزگردها و گرودغبار مفید خواهد بود.
وی تصریح کرد: بهعنوان بازوی هماهنگی با سازمان، همکاری خودم را با منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان برای رسیدن به اهداف خود در حوزه مربوطه اعلام میکنم.
کارشناس سازمان جنگلها و مراتع کشور پیرامون طرح منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان خاطرنشان کرد: محدوده منطقه مدنظرتان را مشخص و طرحی تهیه شود که با هماهنگی شهرستان به اداره کل استان ارسال و در کمیته فنی مطرح شود و با توجه به نظر مساعدی که داشتند، به دفتر بیابان کشور ارسال شود که کارهای آن برای به نتیجه رسیدن انجام خواهد شد.
انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب/ ق