اخبار روز

دیدارهای امیرعبداللهیان در حاشیه اجلاس اکو/ صلح و ثبات در قفقاز فرصت های بهتری برای تقویت کریدور شمال-جنوب و رشد تجارت ایجاد می‌کند

دیدارهای امیرعبداللهیان در حاشیه اجلاس اکو/ صلح و ثبات در قفقاز فرصت های بهتری برای تقویت کریدور شمال-جنوب و رشد تجارت ایجاد می‌کند

به گزارش برگزیده های ایران،بعد از ظهر سه شنبه، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، در شهر تاشکند، پایتخت ازبکستان با ««بلاول بوتو زرداری» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی پاکستان ملاقات نمود.‌ در این دیدار موضوعات مورد علاقه مشترک در عرصه های دو جانبه، منطقه‌ای و بین المللی مورد گفتگو و رایزنی قرار گرفت.

امیرعبداللهیان ضمن ابراز تاسف و همدردی مجدد به خاطر وقوع سیل اخیر در پاکستان تاکید نمود جمهوری اسلامی ایران همواره در شرایط دشوار خود را متعهد به حمایت و کمک به ملت برادر پاکستان می داند. وی با اشاره به پیشرفت‌های حاصله در تکمیل و اجرای توافقات دو کشور از جمله در زمینه های برق و گاز، ابراز امیدواری کرد مذاکرات توافق نامه تجارت آزاد میان دو کشور هر چه زودتر به امضا برسد و مبادلات تجاری افزایش یابد. در این رابطه نقش بازارچه های مرزی در ارتقاء سطح تجارت، امنیت پایدار و همچنین بهبود معیشت ساکنان مناطق مرزی دو کشور مفید ارزیابی گردید.

وزیر امور خارجه کشورمان سازمان اکو را بستر مناسبی برای گسترش همکاری های منطقه ای توصیف کرد و خواستار تقویت این همکاری ها به ویژه در حوزه ترانزیت از جمله قطار باری اکو و مسیر جاده‌ای تحت کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوطه شد.

در این دیدار وزیر امور خارجه پاکستان ضمن اشاره به پیوندهای عمیق دو ملت ایران و پاکستان و با تاکید بر اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی کشورش، همکاری های دو کشور را در جهت منافع دو ملت و منطقه جنوب آسیا خواند. وی پیوندهای دو کشور در کنار توانمندی های جمهوری اسلامی ایران را مایه مباهات دانست و از روند رو به گسترش روابط دو کشور ابراز خرسندی کرد.

دو وزیر ضمن بررسی تحولات افغانستان، ضرورت تشکیل دولت فراگیر را به عنوان اساسی برای شناسایی حکومت در افغانستان ارزیابی کردند و اهمیت حفظ اجماع موجود در این رابطه در میان کشورهای همسایه افغانستان و سایر بازیگران را یادآور شدند.

وزیر امور خارج در تشریح دیدار خود با همتای پاکستانی در توئیتی نوشت: با جناب آقای بوتو وزیر خارجه محترم جمهوری اسلامی پاکستان در حاشیه نشست شورای وزیران اکو دیدار کردم. با هم در خصوص تجارت، ترانزیت، گردشگری، و همکاری منطقه ای/بین المللی اتفاق نظر داریم. قرار است به زودی یک بازارچه مرزی جدید را افتتاح کنیم. افغانستان همچنان نگرانی مشترک ماست.

حسین امیرعبداللهیان همچنین با «جیحون بایراموف»، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان دیدار نمود. در این ملاقات که در حاشیه برگزاری اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان اکو در تاشکند ازبکستان صورت گرفت، راه های گسترش مناسبات دوستانه دو کشور بررسی شد.

امیرعبداللهیان ضمن اشاره به جایگاه جمهوری آذربایجان در حوزه همسایگی و اولویت این حوزه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت تحولات قفقاز جنوبی، آزادی اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان و توافقنامه آتش بس مربوط به آن، پنجره ها و فرصت های جدیدی را برای ثبات و همگرایی در منطقه گشوده است. حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه برای ما مهم است و جمهوری اسلامی ایران همواره از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان حمایت کرده و خواهد کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر ظرفیت های زیاد موجود برای گسترش روابط دو کشور، به ویژه در زمینه های اقتصادی و تجاری، ابراز امیدواری کرد با تدوین برنامه ای ملموس و اراده ای جدی، مناسبات تجاری میان ایران و جمهوری آذربایجان افزایش یابد.

وی افزود: صلح و ثبات در قفقاز نیز فرصت های بهتری را برای تقویت کریدور شمال-جنوب و رشد تجارت در منطقه ایجاد می‌کند. ما علاقمند و آماده برای استفاده از ظرفیت‌های فنی و مهندسی خودمان برای حضور در پروژه‌های جمهوری آذربایجان از جمله در مناطق آزاد شده هستیم.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این ملاقات اظهار داشت روابط دوستانه دو کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و در این چارچوب تبادل دیدارها همواره موثر بوده است. لذا در سال جدید (میلادی) لازم است به این دیدارها سرعت دهیم. وی افزود حمل و نقل سه جانبه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان چارچوب خوبی برای توسعه همکاری های منطقه ای است. به علاوه مشورتهای سیاسی میان دو وزارت امور خارجه کمک موثری در گسترش هر چه بیشتر مناسبات دارد.

وزرا ضمن تاکید بر اهمیت دیدارهای مقامات عالی دو کشور، توافق نمودند و در سال جدید میلادی نیز تبادل دیدارهای فعالانه ادامه یافته و به ویژه سفرهای متقابل وزرای امور خارجه و روسای کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور در آینده ای نزدیک انجام شود. همچنین در خصوص تحولات منطقه ای بهره گیری از فرصت و ظرفیت چارچوب ۳+۳ به منظور حل و فصل موضوعات منطقه ای توسط کشورهای منطقه و جلوگیری از دخالت بازیگران خارجی در امور آن گفتگو به عمل آمد.

امیرعبداللهیان در ادامه با شوکت میرضیایف رییس جمهور ازبکستان در محل دفتر ریاست جمهوری این کشور دیدار و درباره آینده روابط دوجانبه، موضوعات منطقه ای و بین المللی مذاکره و تبادل نظر کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با رویکردی آینده نگرانه به محورهای اصلی روابط دو کشور از جمله سفر آتی رییس جمهور ازبکستان به تهران، سفر رییس مجلس قانون گذاری ازبکستان به کشورمان در بهار سال آینده ، برگزاری دومین کمیسیون مشترک همکاری های امنیتی در تهران و برگزاری پانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ازبکستان اشاره نمود و خواستار گسترش مناسبات بازرگانی و اقتصادی میان دو کشور شد. وی امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی را برای گسترش روابط لازم دانست و همچنین اجرایی نمودن اسناد هجده گانه امضا شده در جریان سفر رییس جمهور محترم کشورمان به سمرقند برای شرکت در نشست سران کشورهای عضو سازمان سازمان شانگهای را مورد تاکید قرار داد.

رییس جمهور ازبکستان ضمن ابلاغ سلام به مقام معظم رهبری و رییس جمهور کشورمان، از دعوت رسمی برای سفر به جمهوری اسلامی ایران استقبال نمود و روابط دو کشور درحوزه های مختلف را رو به پیشرفت و گسترش دانست. وی تشکیل کمیته ی مشترک وزارت خانه های امور خارجه برای آماده سازی نقشه راه همکاری های اقتصادی میان دو کشور را درخواست نمودند.

رییس جمهور ازبکستان همچنین پیشرفت های کشورمان در حوزه های علمی و صنعتی را علیرغم تمامی تحریم ها و موانع تحسین نموده و کسب تجربیات ارزنده کشورمان را در حوزه های فناوری و صنعتی و شرکت های دانش بنیان برای ازبکستان مفید ارزیابی و بر اجرایی نمودن اسناد امضا شده در اجلاس سمرقند تاکید نمود. وی چشم انداز روابط میان دو کشور را روشن و امید بخش خواند.

میرضیایف رییس جمهور ازبکستان، موضوع افغانستان را دغدغه و درد مشترک کشورهای همسایه های این کشور دانست و اعلام نمود به زودی نشست وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان در تاشکند برای بررسی و تبادل نظر در مورد وضعیت این کشور تشکیل خواهد شد.

امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار «ایساکا امام» دبیر کل دی هشت با وی، سازمان دی هشت را یک ساز و کار مفید منطقه ای توصیف کرد. در این دیدار که در حاشیه برگزاری اجلاس شورای وزیران سازمان همکاری منطقه ای در تاشکند صورت پذیرفت، دبیر کل سازمان دی هشت گزارشی از عملکرد این سازمان ارایه کرد و ضمن اشاره به نقش موثر جمهوری اسلامی ایران در تحولات و تعاملات درون سازمانی خواستار برگزاری نشست وزرای انرژی کشورهای عضو دی هشت شد.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تشکر از گزارش ارایه شده، اظهار داشت جمهوری اسلامی ایران از فعالیت ها و همکاری های بالفعل و بالقوه این سازمان به طور کامل حمایت خواهد کرد.

حسین امیرعبداللهیان در ادامه با «سراج الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان دیدار و پیرامون راه های گسترش هر چه بیشتر مناسبات دوجانبه، موضوعات منطقه‌ای و تحولات بین المللی مورد علاقه مشترک گفتگو و تبادل نظر نمود.

در این ملاقات وزیر امور خارجه کشورمان مشترکات گسترده فرهنگی میان مردم دو کشور ایران و تاجیکستان را اساسی ترین زمینه تحکیم پیوندها و بستر مستحکم گسترش روابط دو کشور در تمامی زمینه ها توصیف کرد و از توسعه مناسبات به ویژه در زمینه‌های فرهنگی ابراز خرسندی نمود.

امیرعبداللهیان تاکید کرد زمینه های فراوان همکاری های دوجانبه باید توسعه و تعمیق یابد. مناسبات اقتصادی در حال توسعه میان دو کشور با توجه به ظرفیت های موجود،قابل ارتقا به سطوح بالا و رسیدن به نقطه مطلوب را دارا می‌باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان صدور خدمات فنی و مهندسی، سرمایه گذاری های شرکت های ایرانی در زمینه تاسیس شرکت‌های مشترک تولیدی در مناطق آزاد تاجیکستان و همکاری شرکت های دانش بنیان با تاجیکستان در خصوص انتقال فناوری، ظرفیت های ترانزیتی و همکاری در عرصه انرژی را از جمله بسترهای گسترش مبادلات تجاری و اقتصادی برشمرد.

وزیر امور خارجه تاجیکستان نیز در این دیدار نسبت به گسترش چشم انداز روابط دو کشور ابراز خرسندی کرد و مناسبات دو کشور را در سطح عالی ارزیابی نمود. وی افزود سفرهای متقابل مقامات عالی دو کشور به مناسبات دوجانبه قوت بیشتری بخشیده است و در این راستا ابراز امیدواری نمود سفر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان، در سال جاری میلادی انجام پذیرد.

سراج الدین مهرالدین تاکید نمود همکاری های دو کشور به تحکیم صلح و ثبات در منطقه کمک می کند و دو کشور همکاری های مفید و موثری در چارچوب سازمان های منطقه ای و مجامع بین‌المللی دارند و مواضع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در مقابله با تهدیدهای امنیتی همچون تروریزم، قاچاق مواد مخدر و سایر جرایم سازمان یافته و موضوعات منطقه ای مواضع مشترک است.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در تاشکند با «بختیار سعیدوف» سرپرست وزارت امور خارجه ازبکستان پیرامون مناسبات دوجانبه و تحولات مهم منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر نمود.

در این ملاقات امیرعبداللهیان برگزاری موفق اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری منطقه ای (اکو) به میزبانی ازبکستان را به همتای ازبکستانی تبریک گفت. وی با اشاره به دیدار روسای جمهور ایران و ازبکستان در شهر سمرقند، چنین دیدارهایی را موجب توسعه بیش از پیش مناسبات دو کشور در ابعاد گوناگون خواند و افزود: از روند رو به رشد تعاملات دو کشور در سطوح دوجانبه، منطقه ای و بین المللی خوشحال هستیم. با این حال با توجه به ظرفیت های دو کشور، هنوز تا رسیدن به شرایط مطلوب باید تلاش بیشتری داشته باشیم؛ آماده ایم تسهیلات بیشتری را برای تردد مردم دو کشور فراهم کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای سرمایه‌گذاری مشترک با ازبکستان در زمینه های کشاورزی، ساخت و ساز و انرژی و همچنین گسترش همکاری در عرصه های ترانزیت و انرژی اعلام کرد.

وزیر امور خارجه ازبکستان نیز ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش مناسبات و همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف، اهمیت این همکاری ها در جهت رفاه دو ملت ایران و ازبکستان را یادآور شد. وی اظهار داشت ازبکستان علاقمند است در خصوص بررسی راه های گسترش هر چه بیشتر روابط و اجرایی شدن توافقات به امضا رسیده میان دو کشور، با جمهوری اسلامی ایران همکاری نماید. خوشبختانه سال گذشته در روابط دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان سال غنی و پربار بوده است و برای سال آینده نیز تدوین اسناد مختلف و تبادل دیدار میان مقامات دو کشور را در دستور کار داریم.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در دیدار «غیرت ساری بای» دبیرکل سازمان «کنفرانس همکاری و اعتماد سازی در آسیا» (سیکا) با وی اظهار داشت جمهوری اسلامی ایران اهمیت ویژه ای برای سازمان سیکا قائل است و حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس آستانه و حمایت از مصوبات سازمان سیکا حاکی از رشد همکاری هاست. وزیر امور خارجه کشورمان آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای میزبانی اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس تعامل و اعتماد سازی در آسیا ظرف سه ماه آینده اعلام نمود.

در این ملاقات دبیرکل سازمان سیکا ضمن تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران از اعضای مهم سازمان کنفرانس تعامل و اعتماد سازی در آسیا است و در روندهای تصمیم سازی سازمان مشارکت سازنده ای دارد، اظهار داشت دبیرخانه سیکا پیشنهاد میزبانی اجلاس وزرای امور خارجه در تهران را گام مهمی ارزیابی کرده و با دید مثبت از این موضوع حمایت می کند.

۳۱۱۳۱۱

مجله خبری برگزیده های ایران

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا