فرهنگ و هنر

نایب رییس کمیسیون مجلس: پهن کردن سفره فرهنگی در مسجد نیاز امروز است

نایب رییس کمیسیون مجلس: پهن کردن سفره فرهنگی در مسجد نیاز امروز است

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، مسجد همواره یکی از مهم‌ترین مکان‌ها برای مسلمانان بوده و در طول تاریخ اسلام نقش مهمی در پیشبرد امور مسلمانان داشته است.

نخستین جلسه شورای سیاستگذاری همایش ملی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» در شرایطی روز گذشته برگزار شد که اکثر اعضای شرکت‌کننده در آن اذعان کردند که حق مسجد هنوز ادا نشده و باید نقش گسترده‌تری برای آن درنظر گرفت.

غلامرضا منتظری نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران با اشاره به جایگاه مسجد گفت: مسجد یک دانشگاه عمومی در اسلام است. دقت داشته باشید اولین اقدام رسول اکرم، یک اقدام فرهنگی و آنهم احداث مسجد است. هدف ایشان از این کار، فراهم کردن زمینه هدایت انسان‌ها و ارتقای دانش و بینش مردم بود.

وزیر ارشاد: حوزه فرهنگ و هنر باید با مساجد جامعه گره بخورد/ رویکردهای جذب نوجوانان به مسجد مورد توجه قرار گیرد

وی با اشاره به جایگاه تاریخی مسجد گفت: در طول تاریخ، مسجد کارکردهای مختلف آموزشی، اخلاقی، عبادی، معنوی و حتی نظامی داشته است. در دوره باشکوه انقلاب اسلامی ایران، با هدایت امام خمینی (ره)، مسجد تبدیل به یک سنگر شد که برای مبارزه با رژیم ستمشاهی آگاه بخش و وحدت‌آفرین بود. در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مسجد کانون وحدت و همدلی بود و تبدیل به سنگر مبارزه با دشمن بعثی شد. به طوری که مسجد زمینه را برای راه‌افتادن پایگاه بسیج و اعزام نیروها به جبهه فراهم کرد.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر آنکه باید پیوند مردم و مسجد را تقویت کنیم، گفت: راه‌حل این موضوع این است که جاذبه‌های مسجد را افزایش بدهیم. در کنار فعالیت‌های عبادی باید کارهای فرهنگی، هنری و ادبی فاخر در مساجد پیش‌بینی شود. کانون‌های فرهنگی مساجد با همین هدف شکل گرفت و باید پرقدرت‌تر کار کنند. در مسجد باید یک سفره فرهنگی پهن کنیم. در این سفره باید فعالیت‌های فرهنگی جذاب پیش‌بینی بکنیم تا آحاد مختلف جامعه به آن روی بیاورند.

وی تأکید کرد: موضوع مهم دیگر، امام جماعت مسجد است. او نقش تعیین‌کننده‌ای در بالندگی مسجد دارد. امام جماعت باید فضایی را برای حضور جوانان در مسجد فراهم کند. فلذا امامان جماعت باید جوان‌دوست باشند و پای آنان را به این مکان مهم باز کند.

منتظری خاظرنشان کرد: موضوع بعدی ترکیب هیئت امنا مسجد است. در برخی از مساجد، ترکیب هیئت امنا دافعه دارد. فلذا باید در این بخش هم پیش‌بینی‌های لازم شکل بگیرد. چه خوب است در کنار چهره‌های باتجربه از جوانان نیز استفاده شود تا برای آینده آن کادرسازی صورت گیرد. به نظر می‌رسد هر مسجد باید برنامه‌های هفتگی خود را به تناسب نیازهای مردم و نسل جوان طراحی و اجرا بکند. ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان و مهارت‌آموزی می‌تواند به ارتقای جایگاه مسجد کمک کند.

عضو مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: مدیریت مسجد باید مدنظر قرار گیرد. متأسفانه در این حوزه همیشه با مشکلاتی مواجه بودیم و مسجد، مدیریت چندگانه‌ای داشته است. فراموش نکنید که مسجد مردمی است و نباید دولتی شود. نگاه بزرگان اینگونه است که مسجد باید استقلال خودش را حفظ کند. دولت می‌تواند حمایت بکند، نه دخالت. کار مسجد باید به صورت مردمی دنبال شود. فلذا سازمان تبلیغات اسلامی، شورای فرهنگ عمومی، شورای عالی مساجد باید با یکدیگر بنشینند و یک مدل فرهنگی واحدی برای مسجد تعریف کنند تا از همه ظرفیت‌ها به ویژه ظرفیت بسیج و کانون فرهنگی به خوبی استفاده شود.

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا