رسانه عبری: اسرائیل با ۴ گزینه یکی بدتر از دیگری مواجه است/بحران فعلی میتواند به فروپاشی اسرائیل منجر شود
رسانه عبری: اسرائیل با ۴ گزینه یکی بدتر از دیگری مواجه است/بحران فعلی میتواند به فروپاشی اسرائیل منجر شود
به گزارش گروه عبری خبرگزاری برگزیده های ایران، روزنامه معاریو در تحلیلی در رابطه با شرایط بغرنجی که رژیم صهیونیستی در آن به سر میبرد آن را بدترین بحران تاریخ این رژیم توصیف کرده و افزود هر حرکتی میتواند منجر به فروپاشی کامل اسرائیل شود.
در مقدمه این مقاله آمده است، اسرائیل در نیمه اول از سال ۲۰۲۳ بدترین بحران از زمان شکلگیری خود را پشت سر میگذارد، دیگر مسئله به درگیریهای سیاسی یا تقابلهای ائتلاف حاکم و اپوزیسیون مربوط نمیشود، بلکه ما وارد بحران اجتماعی و مدنی عمیقی شدیم که گسستهای بزرگ و شدیدی را به وجود آورد و باعث شکلگیری قطب بندیها، نفرتها و قبیله گرایی به جای وحدت شده است.
به اعتراف این روزنامه پر تیراژی صهیونیستی، امروز بحران اسرائیل به شکل از بین رفتن قدرت راهبردیاش و کاهش آزادی عمل امنیتی و نظامیاش علیه دشمنانی همچون ایران، حزب الله و سوریه پدیدار شده است، در حالی که در همین اثنا شاهد سست شدن روابط بین کابینه فعلی با ایالات متحده هستیم.
به اعتقاد معاریو یکی دیگر از نمادهای این بحران، بحران اقتصادی است که با کاهش ازش شیکل و فرار سرمایه گذاریهای خارجی قابل لمس است.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: روند پافشاری بر تغییرات قضائی که در چارچوب آن با تصویب برخی از قوانین لیستی از قوانین دیگر مربوط به اختیارات قوه قضائیه از بین رفته و کابینه را حاکم مطلق بر قوه قضائی میکند، میتواند اسرائیل را وارد بحران فراگیر حقوقی کرده و باعث تقابل دادگاه عالی با و مسئولین سرویسهای امنیتی و وزارتخانهها کرده شرایط فعلی را بدتر و به سوی جنگ داخلی پیش ببرد.
در بخش دیگری از مقاله نیز تاکید شده است: در حال حاضر نیازی به ترسیم شرایط دراماتیک هرج و مرجی که در آینده انتظار ما را میکشد، نیست این درام به طور بالفعل وجود دارد و تقریبا از هر زاویهای به آن نگاه کنیم منجر به از بین رفتن اسرائیل به شکل فعلی آن میشود، اما پرسش مطرح آن است که فردای روی فروپاشی چه بر سرما میآید.
لئور اکرمان نویسنده این مقاله در رابطه با گزینههای پیش روی رژیم صهیونیستی هم چنین نوشت:
گزینه اول بی تفاوتی
به اعتقاد نویسنده بی تفاوتی و ادامه تجمع در چهارراهها و روی پلها و سر دادن اشعار و ترانهها در کنار به اهتزاز در آوردن پرچم هیچ تغییر ملموسی در شرایط به وجود نیاورده و باعث سرنگونی کابینه فعلی یا واداشتن آن به تغییر رویکردش نخواهد شد.
زیرا برای بنیامین نتانیاهو که به عنوان رهبری متهم و تحت تعقیب قضائی برای ادامه بقای خود در قدرت میجنگد، چنین فشارهای مدنی و اجتماعی نمیتواند تهدید کننده محسوب شوند.
گزینه دوم افزایش اعتراضات
نویسنده افزایش موج اعتراضات مردمی در تمامی نقاط فلسطین اشغالی را به عنوان گزینه دوم مطرح و معتقد است که این امر میتواند علاوه بر افزایش چند دستگی و افراطی گری در گفتمانها در سطوح مختلف و گسترش جنگ و جدل شدید، اختلافات در رابطه با وضعیت ارتش را هم افزایش و موج تمرد از پیوستن به آن را هم تشدید و به تبع آن توان عملیاتی آن را پایین و حتی اسرائیل را به سوی جنگ داخلی پیش ببرد.
گزینه سوم تقسیم اسرائیل
نویسنده گزینه سوم مطرح شده را تقسیم اسرائیل به دو ساختار و مملکت میداند که گرچه قابلیت عملی شدن را در برهه کنونی و حداقل در سال ۲۰۲۳ به دلایل مختلف داخلی و خارجی ندارد، اما از سوی طرفهای افراطی مطرح شده است و میتواند در صورت وقوع باعث مهاجرت معکوس تعداد زیادی از نیروهای زبده به سوی کشورهای غربی شده و فقط مهاجران ضعیف و البته دینداران افراطی در اینجا باقی خواهند ماند.
گزینه چهارم قیام و انقلاب
نویسنده گزینه چهارم را گزینهای به شدت عملی و واقعی دانسته و آن را به دو دسته قیام و انقلاب مدنی یا کودتای نظامی تقسیم و آن را زاییده شرایط یاس و سرخوردگی شکل گرفته در میان اقشار وسیعی از جامعه اسرائیلی دانسته و در عین عملی بودن بدترین گزینه و سناریو توصیف میکند که منجر به فروپاشی جامعه، تقویت قبیله گرایی و بلوک بندی و در وحله اول باعث هرج و مرجی کامل میشود.
نویسنده که رئیس یکی از بخشهای پژوهشکده سیاستگذاری و استراتژی دانشگاه رایخمن (هرتزیلیا) است، در پایان خاطر نشان میکند، امروز انتخاب ما بین خوب و بد یا کمی خوب نیست، بلکه تمامی این گزینه بسیار بد هستند و همه آنها به نحوی منجر به ویرانی و متلاشی شدن اسرائیل و بافت (جامعه مهاجر) آن خواهند شد.
/*